Швидкі мариновані баклажани з часником і зеленню
Єдиним мінусом маринування є тривалість самого процесу і з цією метою ми спеціально підготували для вас варіації швидких маринованих баклажанів з часником і зеленню, які легко повторити власноруч.
Цей базовий рецепт баклажанної заготовки складається з суміші баклажанів з доступними інгредієнтами: солодким луком, перцем, великою кількістю часнику і зелені, а в ролі маринаду виступає суміш оцту з маслом і спеціями.
Інгредієнти:
баклажани – 24 кг;
солодкий перець – 480 м;
ріпчаста цибуля – 290 г;
часник – 1 головка;
по жмені зелені петрушки та кропу;
оцет – 270 мл;
рослинне масло – 230 мл;
цукор – 45 г;
сіль – 70 р.
Приготування
Процес приготування слід починати за добу. Очищені баклажани нарізають пластинами і швидко обварюють в підсоленому окропі.
Цибулю і перець ділять на півкільця. Охолоджені баклажани нарізують кубиками і змішують з овочами. Туди ж відправляють пюрированный часник і зелень.
Отриману овочеву суміш розкладають по банках і заливають маринадом з оцту, олії, цукру і солі.
Заготівлю залишають маринуватися на добу, а перед вживанням охолоджують.
Любителі маринованої моркви можуть поєднати заготівлю баклажанів з приготуванням улюбленого маринованого овоча. На виході вийде легка і ароматна закуска, яка зможе вигідно доповнити асортимент зимових солінь на вашому столі.
Інгредієнти:
баклажан – 850 г;
жменю рубаної зелені петрушки;
морква – 300 г;
вода – 740 мл;
оцет – 340 мл;
часник - 4 зубки;
орегано – 1 ст. ложка;
оливкова олія – 310 мл.
Приготування
Шматочки баклажанів змішайте з чвертю склянки солі і залиште на пару годин.
Добре відіжміть вийшла вологу і помістіть шматочки баклажана і моркви в киплячий розчин води і оцту.
Бланшируйте овочі пару хвилин, викладіть в друшляк і залиште під пресом на термін аж до половини доби.
Змішайте масло з листочками орегано і петрушки і часником.
Залийте заготівлю ароматним маслом і зберігайте в прохолоді.
Інгредієнти:
баклажани – 16 кг;
по пучку петрушки і кінзи;
гострий перець – за смаком;
часник – 1 головка;
вода – 980 мл;
оцет – 340 мл;
цукор – 25 г;
сіль – 65 г;
листя лавра – 3 шт.
Приготування
У баклажанах зробіть глибокий поздовжній надріз, нагадує кишеню.
Покладіть баклажани в киплячу воду і залиште проваритися на 5-7 хвилин, після чого залиште овочі під пресом до остигання, щоб вивести всю гіркоту.
Порубаєте зелень разом з гострим перцем і часником.
Наповніть ароматною сумішшю «кишені» в баклажані, скріпіть їх шпажками.
Укладіть баклажани в пластикову або скляну тару, а потім залийте маринадом з оцту, цукру, лавра, солі та води.
Залиште мариновані баклажани з часником і зеленню при кімнатній температурі на 3 дні, а потім знімайте пробу.
Інгредієнти:
соєвий соус – 55 мл;
жменю зеленого лука (біла частина);
рисовий оцет – 25 мл;
кунжутна олія – 15 мл;
часник – 2 зубки;
корінь імбиру – 24 см;
баклажани – 4 шт.
Приготування
Молоді, не гіркі баклажани, розділіть навпіл і зробіть в м'якоті діагональні надрізи.
Змішайте інші складові зі списку разом, попередньо натерши часник і імбир.
Розподіліть маринад поверх баклажанів, залиште на 45 хвилин, а потім готуйте на максимальній потужності в мікрохвильовій печі протягом 10 хвилин.
Подавайте закуску теплою.
Рецепт маринованих баклажанів з зеленню і часником
Цей базовий рецепт баклажанної заготовки складається з суміші баклажанів з доступними інгредієнтами: солодким луком, перцем, великою кількістю часнику і зелені, а в ролі маринаду виступає суміш оцту з маслом і спеціями.
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани, мариновані з морквою, часником і зеленню
Любителі маринованої моркви можуть поєднати заготівлю баклажанів з приготуванням улюбленого маринованого овоча. На виході вийде легка і ароматна закуска, яка зможе вигідно доповнити асортимент зимових солінь на вашому столі.
Інгредієнти:
Приготування
Мариновані баклажани, фаршировані зеленню і часником
Інгредієнти:
Приготування
Мариновані баклажани з часником, цибулею і зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з базиліком на зиму
Поки сезон баклажанів остаточно не завершився, скористайтесь шансом приготувати кілька апетитних заготовок. У цій статті описані цікаві варіації
Салат з баклажанів з яйцем і майонезом
Баклажани можуть стати частиною практично будь-якого страви: найрізноманітніших закусок, а також гарячих та холодних страв. У сезон ці прекрасні
Баклажани з помідорами і часником
Поєднання баклажанів та помідорів - ідеально, і цією перевагою користуються всі кулінари. З цього дуету можна приготувати безліч різноманітних страв,
Баклажани на мангалі
Знявши останню порцію шашликів з мангалу, ми забуваємо про гарячих вугіллі, але це адже нераціонально! На них ще можна встигнути запекти овочі. У
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Мариновані баклажани
Мариновані баклажани - чудова закуска, яку можна подати на святковий стіл до різних м'ясних страв. Варіантів їх заготівлі досить багато, ми ж з вами