Вернуться назад Распечатать

Швидкі мариновані баклажани з часником і зеленню

Швидкі мариновані баклажани з часником і зеленню
Єдиним мінусом маринування є тривалість самого процесу і з цією метою ми спеціально підготували для вас варіації швидких маринованих баклажанів з часником і зеленню, які легко повторити власноруч.

Рецепт маринованих баклажанів з зеленню і часником


Цей базовий рецепт баклажанної заготовки складається з суміші баклажанів з доступними інгредієнтами: солодким луком, перцем, великою кількістю часнику і зелені, а в ролі маринаду виступає суміш оцту з маслом і спеціями.
Інгредієнти:

  • баклажани – 24 кг;

  • солодкий перець – 480 м;

  • ріпчаста цибуля – 290 г;

  • часник – 1 головка;

  • по жмені зелені петрушки та кропу;

  • оцет – 270 мл;

  • рослинне масло – 230 мл;

  • цукор – 45 г;

  • сіль – 70 р.


  • Приготування

  • Процес приготування слід починати за добу. Очищені баклажани нарізають пластинами і швидко обварюють в підсоленому окропі.

  • Цибулю і перець ділять на півкільця. Охолоджені баклажани нарізують кубиками і змішують з овочами. Туди ж відправляють пюрированный часник і зелень.

  • Отриману овочеву суміш розкладають по банках і заливають маринадом з оцту, олії, цукру і солі.

  • Заготівлю залишають маринуватися на добу, а перед вживанням охолоджують.


  • Баклажани, мариновані з морквою, часником і зеленню


    Любителі маринованої моркви можуть поєднати заготівлю баклажанів з приготуванням улюбленого маринованого овоча. На виході вийде легка і ароматна закуска, яка зможе вигідно доповнити асортимент зимових солінь на вашому столі.
    Інгредієнти:

  • баклажан – 850 г;

  • жменю рубаної зелені петрушки;

  • морква – 300 г;

  • вода – 740 мл;

  • оцет – 340 мл;

  • часник - 4 зубки;

  • орегано – 1 ст. ложка;

  • оливкова олія – 310 мл.


  • Приготування

  • Шматочки баклажанів змішайте з чвертю склянки солі і залиште на пару годин.

  • Добре відіжміть вийшла вологу і помістіть шматочки баклажана і моркви в киплячий розчин води і оцту.

  • Бланшируйте овочі пару хвилин, викладіть в друшляк і залиште під пресом на термін аж до половини доби.

  • Змішайте масло з листочками орегано і петрушки і часником.

  • Залийте заготівлю ароматним маслом і зберігайте в прохолоді.


  • Мариновані баклажани, фаршировані зеленню і часником


    Інгредієнти:

  • баклажани – 16 кг;

  • по пучку петрушки і кінзи;

  • гострий перець – за смаком;

  • часник – 1 головка;

  • вода – 980 мл;

  • оцет – 340 мл;

  • цукор – 25 г;

  • сіль – 65 г;

  • листя лавра – 3 шт.


  • Приготування

  • У баклажанах зробіть глибокий поздовжній надріз, нагадує кишеню.

  • Покладіть баклажани в киплячу воду і залиште проваритися на 5-7 хвилин, після чого залиште овочі під пресом до остигання, щоб вивести всю гіркоту.

  • Порубаєте зелень разом з гострим перцем і часником.

  • Наповніть ароматною сумішшю «кишені» в баклажані, скріпіть їх шпажками.

  • Укладіть баклажани в пластикову або скляну тару, а потім залийте маринадом з оцту, цукру, лавра, солі та води.

  • Залиште мариновані баклажани з часником і зеленню при кімнатній температурі на 3 дні, а потім знімайте пробу.


  • Мариновані баклажани з часником, цибулею і зеленню


    Інгредієнти:

  • соєвий соус – 55 мл;

  • жменю зеленого лука (біла частина);

  • рисовий оцет – 25 мл;

  • кунжутна олія – 15 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • корінь імбиру – 24 см;

  • баклажани – 4 шт.


  • Приготування

  • Молоді, не гіркі баклажани, розділіть навпіл і зробіть в м'якоті діагональні надрізи.

  • Змішайте інші складові зі списку разом, попередньо натерши часник і імбир.

  • Розподіліть маринад поверх баклажанів, залиште на 45 хвилин, а потім готуйте на максимальній потужності в мікрохвильовій печі протягом 10 хвилин.

  • Подавайте закуску теплою.