Єдиним мінусом маринування є тривалість самого процесу і з цією метою ми спеціально підготували для вас варіації швидких маринованих баклажанів з часником і зеленню, які легко повторити власноруч.
Рецепт маринованих баклажанів з зеленню і часником
Цей базовий рецепт баклажанної заготовки складається з суміші баклажанів з доступними інгредієнтами: солодким луком, перцем, великою кількістю часнику і зелені, а в ролі маринаду виступає суміш оцту з маслом і спеціями.
Інгредієнти: баклажани – 24 кг; солодкий перець – 480 м; ріпчаста цибуля – 290 г; часник – 1 головка; по жмені зелені петрушки та кропу; оцет – 270 мл; рослинне масло – 230 мл; цукор – 45 г; сіль – 70 р. Приготування Процес приготування слід починати за добу. Очищені баклажани нарізають пластинами і швидко обварюють в підсоленому окропі. Цибулю і перець ділять на півкільця. Охолоджені баклажани нарізують кубиками і змішують з овочами. Туди ж відправляють пюрированный часник і зелень. Отриману овочеву суміш розкладають по банках і заливають маринадом з оцту, олії, цукру і солі. Заготівлю залишають маринуватися на добу, а перед вживанням охолоджують. Баклажани, мариновані з морквою, часником і зеленню
Любителі маринованої моркви можуть поєднати заготівлю баклажанів з приготуванням улюбленого маринованого овоча. На виході вийде легка і ароматна закуска, яка зможе вигідно доповнити асортимент зимових солінь на вашому столі.
Інгредієнти: баклажан – 850 г; жменю рубаної зелені петрушки; морква – 300 г; вода – 740 мл; оцет – 340 мл; часник - 4 зубки; орегано – 1 ст. ложка; оливкова олія – 310 мл. Приготування Шматочки баклажанів змішайте з чвертю склянки солі і залиште на пару годин. Добре відіжміть вийшла вологу і помістіть шматочки баклажана і моркви в киплячий розчин води і оцту. Бланшируйте овочі пару хвилин, викладіть в друшляк і залиште під пресом на термін аж до половини доби. Змішайте масло з листочками орегано і петрушки і часником. Залийте заготівлю ароматним маслом і зберігайте в прохолоді. Мариновані баклажани, фаршировані зеленню і часником
Інгредієнти: баклажани – 16 кг; по пучку петрушки і кінзи; гострий перець – за смаком; часник – 1 головка; вода – 980 мл; оцет – 340 мл; цукор – 25 г; сіль – 65 г; листя лавра – 3 шт. Приготування У баклажанах зробіть глибокий поздовжній надріз, нагадує кишеню. Покладіть баклажани в киплячу воду і залиште проваритися на 5-7 хвилин, після чого залиште овочі під пресом до остигання, щоб вивести всю гіркоту. Порубаєте зелень разом з гострим перцем і часником. Наповніть ароматною сумішшю «кишені» в баклажані, скріпіть їх шпажками. Укладіть баклажани в пластикову або скляну тару, а потім залийте маринадом з оцту, цукру, лавра, солі та води. Залиште мариновані баклажани з часником і зеленню при кімнатній температурі на 3 дні, а потім знімайте пробу. Мариновані баклажани з часником, цибулею і зеленню
Інгредієнти: соєвий соус – 55 мл; жменю зеленого лука (біла частина); рисовий оцет – 25 мл; кунжутна олія – 15 мл; часник – 2 зубки; корінь імбиру – 24 см; баклажани – 4 шт. Приготування Молоді, не гіркі баклажани, розділіть навпіл і зробіть в м'якоті діагональні надрізи. Змішайте інші складові зі списку разом, попередньо натерши часник і імбир. Розподіліть маринад поверх баклажанів, залиште на 45 хвилин, а потім готуйте на максимальній потужності в мікрохвильовій печі протягом 10 хвилин. Подавайте закуску теплою.