Баклажани з морквою і часником
Любителі гострих і пікантних закусок будуть просто без розуму від заготовки у вигляді квашених фаршированих баклажанів з морквою і часником, зробленої за запропонованими нижче рецептами.
Інгредієнти:
баклажани – 4 кг;
морква – 1 кг;
часникові головки – 3 шт.;
гострий перець (за бажанням) – за смаком;
петрушка (зелень) – 1 середнього розміру пучок;
олія рослинна рафінована – 65 мл;
Для маринаду:
вода фільтрована – 1 л;
велика морська сіль – 45 г;
запашні горошини перцю – 3-4 шт.;
лаврове дрібні листочки – 2 шт.;
оцет – 45 мл
Приготування
Для фарширування і маринування вибираємо баклажани середнього розміру, споліскуємо їх і відрізуємо плодоніжки, захоплюючи при цьому і частину м'якоті.
Кожен баклажан неглибоко надрізаємо уздовж, опускаємо в посудину з киплячою підсоленою водою і варимо з моменту повторного закипання протягом п'яти хвилин.
Тепер викладаємо плоди на обробну дошку рядами один на одного і притискаємо зверху ще однією дошкою, на яку зверху укладаємо вантаж. Нижню дошку при цьому необхідно трохи підняти з одного боку, щоб рідина, відокремлювана баклажанами, безперешкодно стікала.
Тим часом очищаємо моркву, перетираємо її на крупній тертці і обсмажуємо до м'якості на соняшниковій без аромату олії.
Додаємо до морквяної піджарки очищені і перетерті на дрібній тертці часникові зубці, а також приправляємо її трохи сіллю і нарубаною зеленню петрушки. При бажанні можна також подрібнити м'якоть гострого перчика і вмішати її в отриману начинку.
Зроблені раніше в баклажанах розрізи вкладаємо приблизно по дві столові ложки приготованої начинки з моркви, часнику і петрушки і відправляємо заготовки в простерилизованную трилітрову банку, заповнюючи її по плічка.
Для заливки змішуємо воду з сіллю, кидаємо горошини перчика запашного і лаврове листя і проварюємо суміш протягом двох хвилин.
Заливаємо розсолом, маринадом баклажани в банку і залишаємо при кімнатних умовах на три-п'ять днів.
Після придбання закускою характерного квашеного смаку вливаємо в кожну банку по 45 мл оцту яблучного , прикриваємо ємність кришкою і встановлюємо її в посудину відповідного розміру з водою.
Після закипання води стерилізуємо заготівлю протягом півгодини, після чого укупориваем кришку і після охолодження відправляємо на зберігання.
Можна оцет не використовувати. Тільки в цьому випадку простерилізовані банки потрібно додатково укутати теплою ковдрою, перевернувши судини попередньо дном догори.
Інгредієнти:
баклажани – 2 кг;
морква – 800-1000 г;
часникові великі головки – 4 шт.;
маленький стручок гострого перцю – 05-1 шт.;
петрушка (зелень) – 1 пучок;
базилік фіолетовий (зелень) – 2 гілочки;
олія соняшникова без аромату – 20 мл;
не йодована велика сіль – 30 р.
Приготування
В даному випадку фаршировані морквою і часником баклажани будуть солитись (квас) у власному соку під гнітом. Для реалізації ідеї готуємо плоди, позбавивши їх від плодоніжок і відварів в підсоленій за смаком воді до м'якості. Готовність овоча перевіряємо проколом – сірник має легко входити в м'якоть.
Тепер маємо відварені баклажани між двома дошками під ухилом і розміщуємо зверху невеликий вантаж. Залишаємо плоди в такому вигляді стікати години на три-чотири.
Тим часом чистимо і тремо на тертці моркву, а також нарізаємо м'якоть гострого перцю і припускаємо компоненти з невеликою кількістю олії на сковороді до розм'якшення.
Одну часникову головку очищаємо, перетираємо зубки на дрібній тертці і додаємо до морквяної піджарки.
Туди ж додаємо дрібно нарубану зелень базиліка і петрушки, після чого підсолюємо начинку за смаком і перемішуємо.
Кожен баклажан надрізаємо з одного боку вздовж у вигляді кишеньки і наповнюємо овоч підготовленою начинкою.
Обв'язуємо нафаршировані баклажани білою ниткою і укладаємо в підходящу для квашення скляну або емальовану ємність, пересипаючи шари невеликою кількістю солі і нарубаним часником.
Кладемо зверху на баклажани тарілку, на неї гніт і квасимо заготівлю протягом трьох днів. Після закінчення часу прибираємо баклажани на полицю холодильника і дістаємо по потребі.
Як приготувати баклажани, фаршировані морквою і часником, мариновані на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Як посолити фаршировані баклажани з морквою і часником під гнітом?
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
![Квашені баклажани з морквою, зеленню і часником](/uploads/posts/2016-11/thumbs/kvashen-baklazhani-z-morkvoyu-zelennyu-chasnikom_611.jpeg)
Квашені баклажани з морквою, зеленню і часником
Хороший спосіб заготовити про запас баклажани описано далі в статті. Розповімо, як цікаво заквасити плоди, доповнивши головний склад інгредієнтів
![Квашені баклажани, фаршировані морквою і часником](/uploads/posts/2016-11/thumbs/kvashen-baklazhani-farshirovan-morkvoyu-chasnikom_351.jpeg)
Квашені баклажани, фаршировані морквою і часником
Абсолютно незвичайну закуску рекомендуємо створити за нашими рецептами. Розповімо, як оригінально приготувати квашені баклажани і наповнити їх
![Баклажани в томаті на зиму](/uploads/posts/2016-09/thumbs/baklazhani-v-tomat-na-zimu_121.jpeg)
Баклажани в томаті на зиму
Поповніть запас своїх заготовок баночкою дивно смачної закуски. Баклажани в томаті виходять дуже смачними і поживними, а готувати їх зовсім не
![Баклажани як гриби на зиму](/uploads/posts/2015-11/baklazhani-yak-gribi-na-zimu_481.jpeg)
Баклажани як гриби на зиму
У цій статті представлені рецепти, які допоможуть вам урізноманітнити домашній асортимент консервації. Пропонуємо два способи заготівлі баклажанів,
![Баклажани з зеленню](/uploads/posts/2015-07/baklazhani-z-zelennyu_341.jpeg)
Баклажани з зеленню
Існує безліч рецептів заготовки баклажанів на зиму. Напевно у вас є улюблений рецепт, який перевірений часом. Але може пора поповнити скарбничку
![Заготовки на зиму з баклажанів](/uploads/posts/2015-03/zagotovki-na-zimu-z-baklazhanv_181.jpeg)
Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без