Ікра з помідорів і перцю на зиму
Таку закуску можна подавати як гарнір або просто намазувати на хліб. Зробити її можна не тільки з стиглих червоних, але і з зелених недостиглих помідорів. Отже, давайте не будемо втрачати час і приступимо до приготування ікри.
Інгредієнти:
зелені недоспелые помідори – 1 кг;
червоні стиглі помідори – 550 г;
перець болгарський – 400 г;
цукор – 20 г;
цибулина – 2 шт.;
олія рослинна ;
дрібна сіль – за смаком;
лавровий сухий листочок.
Приготування
Всі помідори промиваємо, обробляємо і подрібнюємо стиглі томати.
Отриману масу перелити в каструлю і проварюємо на помірному вогні до загусання близько години.
Зелені помідори і оброблений перець, викладаємо на деко, застелене фольгою, і випікаємо протягом півгодини при температурі 185 градусів. Після, акуратно дістаємо овочі з духовки і охолодити.
Тим часом чистимо цибулю, дрібно рубаємо її ножем і пасеруємо на маслечко до м'якості. Тепер додаємо його в приготований томатний соус, викладаємо сюди ж подрібнені зелені помідори, перець і перемішуємо.
Заправляємо масу по смаку цукром, сіллю, кидаємо лаврушку, доводимо до кипіння.
Розкладаємо гарячу ікру з зелених помідорів і болгарського перцю в стерилізовані баночки і закорковуємо кришками.
Інгредієнти:
стиглі червоні помідори – 25 кг;
перець жовтий болгарський – 550 г;
яблука – 550 г;
цибуля ріпчаста – 550 г;
морква – 550 г;
масло рослинне – 200 мл;
головка часнику;
сіль – за смаком.
Приготування
Овочі та яблука чистимо, обробляємо, нарізаємо скибочками і подрібнюємо на м'ясорубці.
Перекладаємо отриману суміш в широку каструлю, підсолюємо за смаком, чекаємо закипання і проварюємо 15 хвилин, помішуючи.
Потім вливаємо рослинне масло, розмішуємо і продовжуємо варіння на слабенькому вогні до готовності, приблизно 25 хвилин.
Часник чистимо, видавлюємо через прес і кидаємо в каструлю. Тушкуємо закуску ще 5-7 хвилин, а потім розкладаємо гарячу овочеву ікру по невеликим банкам. Укупориваем, остуджуємо і переставляємо на зберігання в зиму у прохолодне місце.
Інгредієнти:
червоні помідори – 3 кг;
перець болгарський – 3 кг;
цибуля ріпчаста – 900 г;
морква – 900 г;
олія рослинна;
цукор – 185 г;
сіль – 30 г;
оцет яблучний – для консервації.
Приготування
Промиті та оброблені овочі нарізаємо великими кубиками і по черзі обсмажуємо в киплячому маслі.
Потім перекручуємо всі разом через м'ясорубку і виливаємо масу в каструлю.
Приправляємо за смаком спеціями, сіллю, цукром і проварюємо півгодини.
Далі розкладаємо гарячу ікру по банках і під кришку кожної вливаємо пів-ложечки яблучного оцту.
Закатуємо заготівлю і зберігаємо в погребі всю зиму.
Інгредієнти:
помідори червоні стиглі – 1 кг;
баклажани – 1 кг;
перець жовтий болгарський – 3 шт.;
цибулина – 3 шт.;
часник – 10 зубчиків;
морква – 2 шт.;
кінза – 1 пучок;
сіль – за смаком;
масло рослинне – 65 мл
Приготування
Цибулю чистимо, нарізаємо довільно, а моркву крупно натираємо на тертці.
Баклажани і оброблений перець шаткуємо кубиками.
Тепер наливаємо у казан рослинне масло, розжарюємо його і кидаємо стиглі помідори, очищені від шкірки. Тушкуємо під кришкою до м'якого стану.
Слідом додаємо цибулю, болгарський перчик і моркву. Перемішуємо і тушкуємо овочі 10 хвилин на слабкому вогні.
Далі викладаємо баклажани і готуємо ікру хвилин 30.
В самому кінці підсолюємо масу за смаком, додаємо рубану зелень, часник, кип'ятимо і розкладаємо в банки. Закорковуємо заготівлю і зберігаємо в погребі до двох років.
Рецепт ікри з болгарського перцю з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Ікра з яблук, моркви, перцю і помідорів
Інгредієнти:
Приготування
Ікра з болгарського перцю і помідорів
Інгредієнти:
Приготування
Ікра з помідорів, баклажанів і перцю на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з моркви на зиму – простий рецепт
Якщо урожай моркви перевершив очікування, встигніть заготовити баночку-другу дивовижною закуски з неї. Далі підкажемо, як зробити дивовижно смачну,
Гостра кабачкова ікра
Для любителів страв погостріше далі представлені цікаві рецепти, базовий склад якої доданий гострий перчик, який надає закуски особливого,
Рецепти лечо з болгарського перцю і помідорів
Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх закруток новим яскравим частуванням - зробити насичене незвичайним смаком лечо з солодкого перцю і
Салат з болгарського перцю на зиму
Урізноманітнити асортимент домашніх закруток і позбутися від невеликих залишків врожаю допоможуть рецепти консервації, описані далі. Розповімо, як
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього