Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ікра з помідорів і перцю на зиму

Ікра з помідорів і перцю на зиму

18-11-2016, 21:20
380
Ікра з помідорів і перцю на зиму
Таку закуску можна подавати як гарнір або просто намазувати на хліб. Зробити її можна не тільки з стиглих червоних, але і з зелених недостиглих помідорів. Отже, давайте не будемо втрачати час і приступимо до приготування ікри.

Рецепт ікри з болгарського перцю з помідорами


Інгредієнти:

  • зелені недоспелые помідори – 1 кг;

  • червоні стиглі помідори – 550 г;

  • перець болгарський – 400 г;

  • цукор – 20 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • олія рослинна ;

  • дрібна сіль – за смаком;

  • лавровий сухий листочок.


  • Приготування

  • Всі помідори промиваємо, обробляємо і подрібнюємо стиглі томати.

  • Отриману масу перелити в каструлю і проварюємо на помірному вогні до загусання близько години.

  • Зелені помідори і оброблений перець, викладаємо на деко, застелене фольгою, і випікаємо протягом півгодини при температурі 185 градусів. Після, акуратно дістаємо овочі з духовки і охолодити.

  • Тим часом чистимо цибулю, дрібно рубаємо її ножем і пасеруємо на маслечко до м'якості. Тепер додаємо його в приготований томатний соус, викладаємо сюди ж подрібнені зелені помідори, перець і перемішуємо.

  • Заправляємо масу по смаку цукром, сіллю, кидаємо лаврушку, доводимо до кипіння.

  • Розкладаємо гарячу ікру з зелених помідорів і болгарського перцю в стерилізовані баночки і закорковуємо кришками.


  • Ікра з яблук, моркви, перцю і помідорів


    Інгредієнти:

  • стиглі червоні помідори – 25 кг;

  • перець жовтий болгарський – 550 г;

  • яблука – 550 г;

  • цибуля ріпчаста – 550 г;

  • морква – 550 г;

  • масло рослинне – 200 мл;

  • головка часнику;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Овочі та яблука чистимо, обробляємо, нарізаємо скибочками і подрібнюємо на м'ясорубці.

  • Перекладаємо отриману суміш в широку каструлю, підсолюємо за смаком, чекаємо закипання і проварюємо 15 хвилин, помішуючи.

  • Потім вливаємо рослинне масло, розмішуємо і продовжуємо варіння на слабенькому вогні до готовності, приблизно 25 хвилин.

  • Часник чистимо, видавлюємо через прес і кидаємо в каструлю. Тушкуємо закуску ще 5-7 хвилин, а потім розкладаємо гарячу овочеву ікру по невеликим банкам. Укупориваем, остуджуємо і переставляємо на зберігання в зиму у прохолодне місце.


  • Ікра з болгарського перцю і помідорів


    Інгредієнти:

  • червоні помідори – 3 кг;

  • перець болгарський – 3 кг;

  • цибуля ріпчаста – 900 г;

  • морква – 900 г;

  • олія рослинна;

  • цукор – 185 г;

  • сіль – 30 г;

  • оцет яблучний – для консервації.


  • Приготування

  • Промиті та оброблені овочі нарізаємо великими кубиками і по черзі обсмажуємо в киплячому маслі.

  • Потім перекручуємо всі разом через м'ясорубку і виливаємо масу в каструлю.

  • Приправляємо за смаком спеціями, сіллю, цукром і проварюємо півгодини.

  • Далі розкладаємо гарячу ікру по банках і під кришку кожної вливаємо пів-ложечки яблучного оцту.

  • Закатуємо заготівлю і зберігаємо в погребі всю зиму.


  • Ікра з помідорів, баклажанів і перцю на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори червоні стиглі – 1 кг;

  • баклажани – 1 кг;

  • перець жовтий болгарський – 3 шт.;

  • цибулина – 3 шт.;

  • часник – 10 зубчиків;

  • морква – 2 шт.;

  • кінза – 1 пучок;

  • сіль – за смаком;

  • масло рослинне – 65 мл


  • Приготування

  • Цибулю чистимо, нарізаємо довільно, а моркву крупно натираємо на тертці.

  • Баклажани і оброблений перець шаткуємо кубиками.

  • Тепер наливаємо у казан рослинне масло, розжарюємо його і кидаємо стиглі помідори, очищені від шкірки. Тушкуємо під кришкою до м'якого стану.

  • Слідом додаємо цибулю, болгарський перчик і моркву. Перемішуємо і тушкуємо овочі 10 хвилин на слабкому вогні.

  • Далі викладаємо баклажани і готуємо ікру хвилин 30.

  • В самому кінці підсолюємо масу за смаком, додаємо рубану зелень, часник, кип'ятимо і розкладаємо в банки. Закорковуємо заготівлю і зберігаємо в погребі до двох років.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Ікра з моркви на зиму – простий рецепт
    Ікра з моркви на зиму – простий рецепт
    Якщо урожай моркви перевершив очікування, встигніть заготовити баночку-другу дивовижною закуски з неї. Далі підкажемо, як зробити дивовижно смачну,
    Гостра кабачкова ікра
    Гостра кабачкова ікра
    Для любителів страв погостріше далі представлені цікаві рецепти, базовий склад якої доданий гострий перчик, який надає закуски особливого,
    Рецепти лечо з болгарського перцю і помідорів
    Рецепти лечо з болгарського перцю і помідорів
    Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх закруток новим яскравим частуванням - зробити насичене незвичайним смаком лечо з солодкого перцю і
    Салат з болгарського перцю на зиму
    Салат з болгарського перцю на зиму
    Урізноманітнити асортимент домашніх закруток і позбутися від невеликих залишків врожаю допоможуть рецепти консервації, описані далі. Розповімо, як
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього