Таку закуску можна подавати як гарнір або просто намазувати на хліб. Зробити її можна не тільки з стиглих червоних, але і з зелених недостиглих помідорів. Отже, давайте не будемо втрачати час і приступимо до приготування ікри.
Рецепт ікри з болгарського перцю з помідорами
Інгредієнти: зелені недоспелые помідори – 1 кг; червоні стиглі помідори – 550 г; перець болгарський – 400 г; цукор – 20 г; цибулина – 2 шт.; олія рослинна ; дрібна сіль – за смаком; лавровий сухий листочок. Приготування Всі помідори промиваємо, обробляємо і подрібнюємо стиглі томати. Отриману масу перелити в каструлю і проварюємо на помірному вогні до загусання близько години. Зелені помідори і оброблений перець, викладаємо на деко, застелене фольгою, і випікаємо протягом півгодини при температурі 185 градусів. Після, акуратно дістаємо овочі з духовки і охолодити. Тим часом чистимо цибулю, дрібно рубаємо її ножем і пасеруємо на маслечко до м'якості. Тепер додаємо його в приготований томатний соус, викладаємо сюди ж подрібнені зелені помідори, перець і перемішуємо. Заправляємо масу по смаку цукром, сіллю, кидаємо лаврушку, доводимо до кипіння. Розкладаємо гарячу ікру з зелених помідорів і болгарського перцю в стерилізовані баночки і закорковуємо кришками. Ікра з яблук, моркви, перцю і помідорів
Інгредієнти: стиглі червоні помідори – 25 кг; перець жовтий болгарський – 550 г; яблука – 550 г; цибуля ріпчаста – 550 г; морква – 550 г; масло рослинне – 200 мл; головка часнику; сіль – за смаком. Приготування Овочі та яблука чистимо, обробляємо, нарізаємо скибочками і подрібнюємо на м'ясорубці. Перекладаємо отриману суміш в широку каструлю, підсолюємо за смаком, чекаємо закипання і проварюємо 15 хвилин, помішуючи. Потім вливаємо рослинне масло, розмішуємо і продовжуємо варіння на слабенькому вогні до готовності, приблизно 25 хвилин. Часник чистимо, видавлюємо через прес і кидаємо в каструлю. Тушкуємо закуску ще 5-7 хвилин, а потім розкладаємо гарячу овочеву ікру по невеликим банкам. Укупориваем, остуджуємо і переставляємо на зберігання в зиму у прохолодне місце. Ікра з болгарського перцю і помідорів
Інгредієнти: червоні помідори – 3 кг; перець болгарський – 3 кг; цибуля ріпчаста – 900 г; морква – 900 г; олія рослинна; цукор – 185 г; сіль – 30 г; оцет яблучний – для консервації. Приготування Промиті та оброблені овочі нарізаємо великими кубиками і по черзі обсмажуємо в киплячому маслі. Потім перекручуємо всі разом через м'ясорубку і виливаємо масу в каструлю. Приправляємо за смаком спеціями, сіллю, цукром і проварюємо півгодини. Далі розкладаємо гарячу ікру по банках і під кришку кожної вливаємо пів-ложечки яблучного оцту. Закатуємо заготівлю і зберігаємо в погребі всю зиму. Ікра з помідорів, баклажанів і перцю на зиму
Інгредієнти: помідори червоні стиглі – 1 кг; баклажани – 1 кг; перець жовтий болгарський – 3 шт.; цибулина – 3 шт.; часник – 10 зубчиків; морква – 2 шт.; кінза – 1 пучок; сіль – за смаком; масло рослинне – 65 мл Приготування Цибулю чистимо, нарізаємо довільно, а моркву крупно натираємо на тертці. Баклажани і оброблений перець шаткуємо кубиками. Тепер наливаємо у казан рослинне масло, розжарюємо його і кидаємо стиглі помідори, очищені від шкірки. Тушкуємо під кришкою до м'якого стану. Слідом додаємо цибулю, болгарський перчик і моркву. Перемішуємо і тушкуємо овочі 10 хвилин на слабкому вогні. Далі викладаємо баклажани і готуємо ікру хвилин 30. В самому кінці підсолюємо масу за смаком, додаємо рубану зелень, часник, кип'ятимо і розкладаємо в банки. Закорковуємо заготівлю і зберігаємо в погребі до двох років.