Вернуться назад Распечатать

Ікра з помідорів і перцю на зиму

Ікра з помідорів і перцю на зиму
Таку закуску можна подавати як гарнір або просто намазувати на хліб. Зробити її можна не тільки з стиглих червоних, але і з зелених недостиглих помідорів. Отже, давайте не будемо втрачати час і приступимо до приготування ікри.

Рецепт ікри з болгарського перцю з помідорами


Інгредієнти:

  • зелені недоспелые помідори – 1 кг;

  • червоні стиглі помідори – 550 г;

  • перець болгарський – 400 г;

  • цукор – 20 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • олія рослинна ;

  • дрібна сіль – за смаком;

  • лавровий сухий листочок.


  • Приготування

  • Всі помідори промиваємо, обробляємо і подрібнюємо стиглі томати.

  • Отриману масу перелити в каструлю і проварюємо на помірному вогні до загусання близько години.

  • Зелені помідори і оброблений перець, викладаємо на деко, застелене фольгою, і випікаємо протягом півгодини при температурі 185 градусів. Після, акуратно дістаємо овочі з духовки і охолодити.

  • Тим часом чистимо цибулю, дрібно рубаємо її ножем і пасеруємо на маслечко до м'якості. Тепер додаємо його в приготований томатний соус, викладаємо сюди ж подрібнені зелені помідори, перець і перемішуємо.

  • Заправляємо масу по смаку цукром, сіллю, кидаємо лаврушку, доводимо до кипіння.

  • Розкладаємо гарячу ікру з зелених помідорів і болгарського перцю в стерилізовані баночки і закорковуємо кришками.


  • Ікра з яблук, моркви, перцю і помідорів


    Інгредієнти:

  • стиглі червоні помідори – 25 кг;

  • перець жовтий болгарський – 550 г;

  • яблука – 550 г;

  • цибуля ріпчаста – 550 г;

  • морква – 550 г;

  • масло рослинне – 200 мл;

  • головка часнику;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Овочі та яблука чистимо, обробляємо, нарізаємо скибочками і подрібнюємо на м'ясорубці.

  • Перекладаємо отриману суміш в широку каструлю, підсолюємо за смаком, чекаємо закипання і проварюємо 15 хвилин, помішуючи.

  • Потім вливаємо рослинне масло, розмішуємо і продовжуємо варіння на слабенькому вогні до готовності, приблизно 25 хвилин.

  • Часник чистимо, видавлюємо через прес і кидаємо в каструлю. Тушкуємо закуску ще 5-7 хвилин, а потім розкладаємо гарячу овочеву ікру по невеликим банкам. Укупориваем, остуджуємо і переставляємо на зберігання в зиму у прохолодне місце.


  • Ікра з болгарського перцю і помідорів


    Інгредієнти:

  • червоні помідори – 3 кг;

  • перець болгарський – 3 кг;

  • цибуля ріпчаста – 900 г;

  • морква – 900 г;

  • олія рослинна;

  • цукор – 185 г;

  • сіль – 30 г;

  • оцет яблучний – для консервації.


  • Приготування

  • Промиті та оброблені овочі нарізаємо великими кубиками і по черзі обсмажуємо в киплячому маслі.

  • Потім перекручуємо всі разом через м'ясорубку і виливаємо масу в каструлю.

  • Приправляємо за смаком спеціями, сіллю, цукром і проварюємо півгодини.

  • Далі розкладаємо гарячу ікру по банках і під кришку кожної вливаємо пів-ложечки яблучного оцту.

  • Закатуємо заготівлю і зберігаємо в погребі всю зиму.


  • Ікра з помідорів, баклажанів і перцю на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори червоні стиглі – 1 кг;

  • баклажани – 1 кг;

  • перець жовтий болгарський – 3 шт.;

  • цибулина – 3 шт.;

  • часник – 10 зубчиків;

  • морква – 2 шт.;

  • кінза – 1 пучок;

  • сіль – за смаком;

  • масло рослинне – 65 мл


  • Приготування

  • Цибулю чистимо, нарізаємо довільно, а моркву крупно натираємо на тертці.

  • Баклажани і оброблений перець шаткуємо кубиками.

  • Тепер наливаємо у казан рослинне масло, розжарюємо його і кидаємо стиглі помідори, очищені від шкірки. Тушкуємо під кришкою до м'якого стану.

  • Слідом додаємо цибулю, болгарський перчик і моркву. Перемішуємо і тушкуємо овочі 10 хвилин на слабкому вогні.

  • Далі викладаємо баклажани і готуємо ікру хвилин 30.

  • В самому кінці підсолюємо масу за смаком, додаємо рубану зелень, часник, кип'ятимо і розкладаємо в банки. Закорковуємо заготівлю і зберігаємо в погребі до двох років.