Гіркий перець з часником на зиму
Для тих, хто не любить гостру їжу, нагадаємо, що вона дозволяє запобігти багато проблем з жовчним міхуром і є серйозною підмогою для тих, хто страждає від відсутності апетиту. Один з чудових варіантів такої їжі – гіркий перець, проте їм можна насолоджуватися не весь рік. Розповімо, як приготувати гіркий перець з часником, щоб і взимку насолоджуватися гострими стравами.
Два в одному
Не секрет, що в будь-якому супермаркеті сьогодні можна купити всякі витребеньки, наприклад, гостре масло для заправки салатів. Але ж приготувати його будинку в рази дешевше, до того ж це дуже просто. Готуємо гіркий перець в маслі з часником.
Інгредієнти:
перець гострий «Чилі» або «Вогник», або інші сорти – 05 кг;
сіль без добавок морська велика – 1 ч. ложка;
масло хорошою очищення – 1 склянка;
часник гострий – 1 головка.
Приготування
Перець миємо і добре просушуємо.
Хвостики зрізаємо, кожен перець обережно надрізаємо вздовж до середини. Укладаємо їх у банку, додаємо нарізані на четвертинки часточки часнику.
Солимо, заливаємо маслом (масло має повністю покрити перець).
Залишаємо в холодильнику на кілька тижнів.
Отримуємо і гостре, ароматне перцеве масло, яким можна заправляти салати, додавати у закуски, і перці, які довго ще можна використовувати в різних рецептах.
Маринуємо
Досить простий рецепт – маринований гіркий перець з часником, сирою перець не зберігається довго, а от маринований простоїть до наступного сезону.
Інгредієнти:
перці гіркі – 200 г;
часник – 1 головка;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
перець чорний і запашний горошком – 1 ч. ложка;
насіння кропу – 1 ч. ложка;
лавровий лист – 2-3 шт.;
сіль очищена кам'яна – 1 ч. ложка;
вода підготовлена (бутильована) – 2 склянки;
оцет яблучний 9% – 2 ст. ложки.
Приготування
Перці підготуємо (промиємо, обсушим, обріжемо хвостики), укладемо в банки, перемежовуючи часточками часнику, кільцями цибулі, насінням кропу і чорним перцем.
У підігріту воду всиплемо сіль, коли вона розчиниться, додамо лавровий лист і оцет.
Киплячим маринадом заливаємо перці і закриваємо.
Зберігається гіркий перець з часником, замаринований на зиму в холодному місці.
Майже аджика
Дуже смачно виходить закуска з гіркого перцю і часнику – це страва чимось схоже на аджику, але набагато гостріше.
Інгредієнти:
перці гіркі – 05 кг;
часник синій гострий – 2 головки;
олію з соняшнику якісне – 100 мл;
стиглі томати, не водянисті червоні – 1 кг;
сіль – за смаком.
Приготування
Щоб приготувати цю закуску, пропускаємо гіркий перець з часником через м'ясорубку. Однак спершу з часнику знімаємо піну, а з перцю видаляємо насіння і перегородки.
Отриману масу прогріваємо в киплячому рослинному маслі протягом хвилини, після чого додаємо томати, терті на тертці або пропущені через м'ясорубку.
Солимо і на повільному вогні выпариваем сік. Коли маса загусне, розкладаємо її по банкам і закатуємо.
Два в одному
Не секрет, що в будь-якому супермаркеті сьогодні можна купити всякі витребеньки, наприклад, гостре масло для заправки салатів. Але ж приготувати його будинку в рази дешевше, до того ж це дуже просто. Готуємо гіркий перець в маслі з часником.
Інгредієнти:
Приготування
Маринуємо
Досить простий рецепт – маринований гіркий перець з часником, сирою перець не зберігається довго, а от маринований простоїть до наступного сезону.
Інгредієнти:
Приготування
Майже аджика
Дуже смачно виходить закуска з гіркого перцю і часнику – це страва чимось схоже на аджику, але набагато гостріше.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
![Болгарський перець на зиму](/uploads/posts/2016-09/thumbs/bolgarskiy-perec-na-zimu_581.jpeg)
Болгарський перець на зиму
Сезонні зміни в меню подобаються не всім. Якщо ви не хочете відмовлятися від улюблених овочевих страв в холодну пору, загорніть болгарський перець.
![Маринований перець на зиму](/uploads/posts/2016-09/thumbs/marinovaniy-perec-na-zimu_331.jpeg)
Маринований перець на зиму
Після заготовок на основі огірків і помідорів, почесне третє місце за популярністю на столах наших їдців займають мариновані перці. Далі підкажемо,
![Аджика по-грузинськи - традиційний рецепт](/uploads/posts/2016-01/adzhika-po-gruzinski-tradicyniy-recept_401.jpeg)
Аджика по-грузинськи - традиційний рецепт
Традиційний рецепт грузинської аджики не розрахований на тих хто не любить гостре, оскільки основним компонентом є гіркий перець. Аджика виходить
![Аджика з хріном і помідорами на зиму](/uploads/posts/2015-11/adzhika-z-hrnom-pomdorami-na-zimu_521.jpeg)
Аджика з хріном і помідорами на зиму
Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
![Гостра аджика на зиму](/uploads/posts/2015-11/gostra-adzhika-na-zimu_701.jpeg)
Гостра аджика на зиму
Будь якісний соус здатний вигідно доповнити смак м'ясної страви. І, звичайно краще, якщо пікантний соус буде домашнім. Витративши трохи часу в сезон
![Перець на зиму](/uploads/posts/2015-03/perec-na-zimu_701.jpeg)
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти