Компот з винограду на зиму без стерилізації
Виноградний компот – найсмачніший консервований напій, тому заготовте його на зиму обов'язково. Цей напій люблять всі діти, а на святах він випивається першим.
Щоб отримати оригінальний смак, можна додавати в компот інші фрукти або ягоди, а без стерилізації зробити це буде зовсім не складно.
Інгредієнти:
цукор – 375 г;
слива – 975;
виноград – 550 г;
вода.
Приготування
Сливи добре помийте і акуратно розріжте вздовж, видаліть кісточки. Виноград замочіть на півгодини у воді. Надішліть фрукти в чисті, ретельно промиті банки, залийте вируючої водою і залиште настоятися 10 хвилин. Потім злийте всю воду в каструлю, всипте цукор і дочекайтеся, поки сироп закипить. Окріп розлийте по банках і закатайте. Укутайте банки теплим пледом і залиште остигати. Зберігається такий компот досить довго в підвалі. Але найкраще подібні фруктові напої зберігати не більше 2 років.
З винограду сорту Ізабелла виходять дивно насичені напої, будь-то вино або безалкогольний компот. Така консервація неодмінно виручить, коли захочеться попити чогось особливого.
Інгредієнти:
вода;
виноград– 455 г;
цукор – 275 р.
Приготування
Вибирайте Виноград достиглий, промийте його і переберіть від зіпсованих ягід. Потім видалити гілочки. Банки і кришки стерилізуйте над парою. Потім заповнюйте тару на чверть обсягу виноградом.
У каструлі закип'ятіть вогні воду, всипайте цукор і перемішуючи ложкою, уваривая до повного розчинення кристалів. Далі акуратно залийте виноград гарячим сиропом, накрийте кришками і почекайте декілька хвилин. Потім обережно злийте сироп в каструлю, дочекайтеся, поки знову закипить і відразу ж залийте їм банки з виноградом. Закочуйте компот кришками і залиште на пару днів в темному місці. Зберігайте цю чудову консервацію в прохолоді.
Інгредієнти:
очищені персики - 350 г;
кишмиш - 150 г;
вода - 2 л;
цукор - 170 р.
Приготування
Видаліть кісточки у очищених соковитих персиків. Якщо фрукти великі, наріжте їх на часточки, укладіть в банку. Тепер підготуйте виноград. Його потрібно промити, перебрати від гілочок і поганих ягід. Засипте кишмиш в банку до персикам.
Приготуйте солодкий сироп з води і цукру. Готовим вируючим сиропом залийте фрукти і накрийте кришкою. У такому вигляді напій повинен постояти не менше доби. На наступний день злити сироп і знову дочекайтеся поки він закипить, залийте ще раз фрукти і тепер укупорьте.
Цей напій виходить особливо смачною і дуже солодким, можна сказати нудотним. Тому в склад рецепта ми додали лимонної кислоти балансу смаку.
Інгредієнти:
виноград білий (кишмиш або мускат) - 375 г;
груша Дюшес - 6 шт.;
кислота лимонна - 2 щіпки;
цукор - 175 р.
Приготування
Виноградинки відокремте від гілочок. Груші розрізати навпіл, а кожну половинку ще на 3 частини, насіння виріжте. Стерилізуйте банки над парою і розкладіть у них фрукти. Залийте фрукти окропом на чверть години, потім злийте воду в підходящу каструлю, додайте цукор, дочекайтеся, поки сироп закипить і розчиниться весь цукор. У кожну банку додати по щіпці лимонки і залийте вміст банок гарячим сиропом. Загорніть банки, відразу ж укутайте теплим пледом і залиште до охолодження. Зберігається компот в прохолодному місці всю зиму.
Щоб отримати оригінальний смак, можна додавати в компот інші фрукти або ягоди, а без стерилізації зробити це буде зовсім не складно.
Компот із слив і винограду на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Сливи добре помийте і акуратно розріжте вздовж, видаліть кісточки. Виноград замочіть на півгодини у воді. Надішліть фрукти в чисті, ретельно промиті банки, залийте вируючої водою і залиште настоятися 10 хвилин. Потім злийте всю воду в каструлю, всипте цукор і дочекайтеся, поки сироп закипить. Окріп розлийте по банках і закатайте. Укутайте банки теплим пледом і залиште остигати. Зберігається такий компот досить довго в підвалі. Але найкраще подібні фруктові напої зберігати не більше 2 років.
Компот з винограду Ізабелла на зиму
З винограду сорту Ізабелла виходять дивно насичені напої, будь-то вино або безалкогольний компот. Така консервація неодмінно виручить, коли захочеться попити чогось особливого.
Інгредієнти:
Приготування
Вибирайте Виноград достиглий, промийте його і переберіть від зіпсованих ягід. Потім видалити гілочки. Банки і кришки стерилізуйте над парою. Потім заповнюйте тару на чверть обсягу виноградом.
У каструлі закип'ятіть вогні воду, всипайте цукор і перемішуючи ложкою, уваривая до повного розчинення кристалів. Далі акуратно залийте виноград гарячим сиропом, накрийте кришками і почекайте декілька хвилин. Потім обережно злийте сироп в каструлю, дочекайтеся, поки знову закипить і відразу ж залийте їм банки з виноградом. Закочуйте компот кришками і залиште на пару днів в темному місці. Зберігайте цю чудову консервацію в прохолоді.
Компот з персиків і винограду кишмиш на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Видаліть кісточки у очищених соковитих персиків. Якщо фрукти великі, наріжте їх на часточки, укладіть в банку. Тепер підготуйте виноград. Його потрібно промити, перебрати від гілочок і поганих ягід. Засипте кишмиш в банку до персикам.
Приготуйте солодкий сироп з води і цукру. Готовим вируючим сиропом залийте фрукти і накрийте кришкою. У такому вигляді напій повинен постояти не менше доби. На наступний день злити сироп і знову дочекайтеся поки він закипить, залийте ще раз фрукти і тепер укупорьте.
Як приготувати компот з білого винограду і груш на зиму?
Цей напій виходить особливо смачною і дуже солодким, можна сказати нудотним. Тому в склад рецепта ми додали лимонної кислоти балансу смаку.
Інгредієнти:
Приготування
Виноградинки відокремте від гілочок. Груші розрізати навпіл, а кожну половинку ще на 3 частини, насіння виріжте. Стерилізуйте банки над парою і розкладіть у них фрукти. Залийте фрукти окропом на чверть години, потім злийте воду в підходящу каструлю, додайте цукор, дочекайтеся, поки сироп закипить і розчиниться весь цукор. У кожну банку додати по щіпці лимонки і залийте вміст банок гарячим сиропом. Загорніть банки, відразу ж укутайте теплим пледом і залиште до охолодження. Зберігається компот в прохолодному місці всю зиму.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Консервований виноград на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/konservovaniy-vinograd-na-zimu_131.jpeg)
Консервований виноград на зиму
Консервувати виноград можна кількома способами. Відомо, що з ягід роблять чудового смаку варення або незвичайну солону закуску, яка сильно нагадує
![Компот з винограду на зиму – рецепти](/uploads/posts/2016-09/thumbs/kompot-z-vinogradu-na-zimu-recepti_301.jpeg)
Компот з винограду на зиму – рецепти
Якщо кінець літа порадував вас великою кількістю винограду, який не можна використовувати в свіжому вигляді, то спробуйте рецепти компоту, які далі
![Грушевий компот на зиму](/uploads/posts/2015-12/grusheviy-kompot-na-zimu_621.jpeg)
Грушевий компот на зиму
З усього розмаїття фруктових заготівок консервація компотів особливо популярна. Пропонуємо зробити такий напій з груші. Розповімо кілька нескладних
![Консервування слив](/uploads/posts/2015-07/konservuvannya-zliv_451.jpeg)
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
![Компоти на зиму](/uploads/posts/2015-03/kompoti-na-zimu_521.jpeg)
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
![Компот з винограду](/uploads/posts/2015-03/kompot-z-vinogradu_221.jpeg)
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як