Слива в сиропі на зиму без стерилізації
В сезон потрібно запасатися фруктами і ягодами про запас, щоб і взимку мати можливість поласувати смачними і натуральними солодощами домашнього приготування. Як приготувати сливи в сиропі на зиму без стерилізації, читайте нижче.
Інгредієнти:
не переспілі сливи – 1 кг;
лимонна кислота – 05 ч. ложки;
вода питна – 1 літр;
цукор – 350 р.
Приготування
Тверді, трохи недозрілі сливи промиваємо під холодною водою. Потім на шкірці робимо кілька проколів, щоб при подальшій обробці шкірка не лопнула. Викладаємо підготовлені сливи в вимиті і пропарені банки. Зверху заливаємо їх окропом. Закриваємо кришок і залишаємо хвилин на 15. Потім воду зі слив зливаємо в каструлю, додаємо цукор. Знову даємо закипіти, варимо сироп близько 5 хвилин, в кінці додаємо лимонну кислоту, розмішуємо і знімаємо з вогню. Заливаємо сливи підготовленим сиропом і тут же закатуємо. Перевертаємо їх, закутуємо теплим пледом або чимось іншим і даємо охолонути в такому вигляді. Ця проста процедура повністю замінить нам стерилізацію. Зберігати консервовані сливи в сиропі можна просто в квартирі в темному місці.
Інгредієнти:
сливи, в яких легко відокремлюється кісточка – 1 кг;
цукор – 1 кг;
вода очищена – до 100 мл;
сода харчова – 20 р.
Приготування
Сливи добре миємо й відокремлюємо кісточки. Тепер готуємо содовий розчин. Для цього у холодній воді розчиняємо соду. Води потрібно рівно стільки, щоб сливи були покриті нею. Заливаємо сливи підготовленим розчином і добу даємо постояти при кімнатній температурі. Завдяки таким діям сливові половинки залишаться твердими і не розпадуться при подальшій тепловій обробці. У каструлю наливаємо воду, даємо їй закипіти. Поступово всипаємо цукор і проварюємо, помішуючи, до його розчинення. Вогонь повинен бути невеликим, щоб цукор не пригорів. Сливи виймаємо з содового розчину, добре промиваємо під проточною водою. Після цього опускаємо їх в сироп. Нагріваємо на невеликому вогні, щоб сливи виділили частину соку до сиропу. Потім нагрів збільшуємо, а після закипання знову зменшуємо і варимо на малому вогні близько півгодини. Гарячі сливи разом з сиропом викладаємо в підготовлені стерильні баночки і відразу закатуємо.
Інгредієнти:
міцні, не перестиглі рожеві сливи – 700 г;
цукор – 350 г;
вода – 15 літра.
Приготування
Сливи добре миємо й видаляємо хвостики. Поміщаємо їх у підготовлені банки, заливаємо зверху окропом, накриваємо і на чверть години залишаємо. Потім воду з баночок зливаємо в каструлю, додаємо цукор, доводимо до кипіння і проварюємо, щоб цукор повністю розчинився. Заливаємо киплячим сиропом сливи в банках і тут же укупориваем. Відразу перевертаємо, закутуємо і на 2 діб залишаємо для самостерилизации.
Інгредієнти:
сливи – 700 г;
цукор – 400 р.
Приготування
Вимиті сливи ріжемо навпіл і прибираємо кісточки, засипаємо 100 г цукру. Добре струшуємо ємність і ставимо на невеликий вогонь. Коли сливи випустять сік, вогонь потроху додаємо. Поступово всипаємо цукор, що залишився, вливаємо близько 100 мл води і, помішуючи, варимо близько чверті години. Сливи в результаті стануть напівпрозорими.
Сливи разом з сиропом розливаємо по підготовленим баночках і закатуємо. Якщо є льох, то прибираємо заготовки туди. А якщо ні, то вони вільно можуть зберігатися і в звичайній коморі при кімнатній температурі. Бажано тільки, щоб місце було затемненим. Вдалих заготовок всім!
Сливи в сиропі на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Тверді, трохи недозрілі сливи промиваємо під холодною водою. Потім на шкірці робимо кілька проколів, щоб при подальшій обробці шкірка не лопнула. Викладаємо підготовлені сливи в вимиті і пропарені банки. Зверху заливаємо їх окропом. Закриваємо кришок і залишаємо хвилин на 15. Потім воду зі слив зливаємо в каструлю, додаємо цукор. Знову даємо закипіти, варимо сироп близько 5 хвилин, в кінці додаємо лимонну кислоту, розмішуємо і знімаємо з вогню. Заливаємо сливи підготовленим сиропом і тут же закатуємо. Перевертаємо їх, закутуємо теплим пледом або чимось іншим і даємо охолонути в такому вигляді. Ця проста процедура повністю замінить нам стерилізацію. Зберігати консервовані сливи в сиропі можна просто в квартирі в темному місці.
Сливи часточками в сиропі на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Сливи добре миємо й відокремлюємо кісточки. Тепер готуємо содовий розчин. Для цього у холодній воді розчиняємо соду. Води потрібно рівно стільки, щоб сливи були покриті нею. Заливаємо сливи підготовленим розчином і добу даємо постояти при кімнатній температурі. Завдяки таким діям сливові половинки залишаться твердими і не розпадуться при подальшій тепловій обробці. У каструлю наливаємо воду, даємо їй закипіти. Поступово всипаємо цукор і проварюємо, помішуючи, до його розчинення. Вогонь повинен бути невеликим, щоб цукор не пригорів. Сливи виймаємо з содового розчину, добре промиваємо під проточною водою. Після цього опускаємо їх в сироп. Нагріваємо на невеликому вогні, щоб сливи виділили частину соку до сиропу. Потім нагрів збільшуємо, а після закипання знову зменшуємо і варимо на малому вогні близько півгодини. Гарячі сливи разом з сиропом викладаємо в підготовлені стерильні баночки і відразу закатуємо.
Сливи в цукровому сиропі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Сливи добре миємо й видаляємо хвостики. Поміщаємо їх у підготовлені банки, заливаємо зверху окропом, накриваємо і на чверть години залишаємо. Потім воду з баночок зливаємо в каструлю, додаємо цукор, доводимо до кипіння і проварюємо, щоб цукор повністю розчинився. Заливаємо киплячим сиропом сливи в банках і тут же укупориваем. Відразу перевертаємо, закутуємо і на 2 діб залишаємо для самостерилизации.
Слива в густому сиропі без стерилізації на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті сливи ріжемо навпіл і прибираємо кісточки, засипаємо 100 г цукру. Добре струшуємо ємність і ставимо на невеликий вогонь. Коли сливи випустять сік, вогонь потроху додаємо. Поступово всипаємо цукор, що залишився, вливаємо близько 100 мл води і, помішуючи, варимо близько чверті години. Сливи в результаті стануть напівпрозорими.
Сливи разом з сиропом розливаємо по підготовленим баночках і закатуємо. Якщо є льох, то прибираємо заготовки туди. А якщо ні, то вони вільно можуть зберігатися і в звичайній коморі при кімнатній температурі. Бажано тільки, щоб місце було затемненим. Вдалих заготовок всім!
Рекомендуємо добрі рецепти
Слива в сиропі на зиму – рецепт
Абсолютно незвичайний спосіб консервації сливи - в сиропі. Ця заготовка обов'язково сподобається любителям солодких страв і хазяєчкам, які часто
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
Сливи в сиропі
З слив можна зробити багато різних заготовок на зиму, але ми вам пропонуємо спробувати сливу в сиропі. Така незвичайна консервація порадує будь-яких
Варення з жовтої сливи
Жовті сливи відрізняються від синіх більш солодким смаком, ще їх називають медовими. Звичайно ж страви із жовтої сливи виходять незвичайно ароматними
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Сливовий сік
Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий