В сезон потрібно запасатися фруктами і ягодами про запас, щоб і взимку мати можливість поласувати смачними і натуральними солодощами домашнього приготування. Як приготувати сливи в сиропі на зиму без стерилізації, читайте нижче.
Сливи в сиропі на зиму
Інгредієнти: не переспілі сливи – 1 кг; лимонна кислота – 05 ч. ложки; вода питна – 1 літр; цукор – 350 р. Приготування Тверді, трохи недозрілі сливи промиваємо під холодною водою. Потім на шкірці робимо кілька проколів, щоб при подальшій обробці шкірка не лопнула. Викладаємо підготовлені сливи в вимиті і пропарені банки. Зверху заливаємо їх окропом. Закриваємо кришок і залишаємо хвилин на 15. Потім воду зі слив зливаємо в каструлю, додаємо цукор. Знову даємо закипіти, варимо сироп близько 5 хвилин, в кінці додаємо лимонну кислоту, розмішуємо і знімаємо з вогню. Заливаємо сливи підготовленим сиропом і тут же закатуємо. Перевертаємо їх, закутуємо теплим пледом або чимось іншим і даємо охолонути в такому вигляді. Ця проста процедура повністю замінить нам стерилізацію. Зберігати консервовані сливи в сиропі можна просто в квартирі в темному місці.
Сливи часточками в сиропі на зиму – рецепт
Інгредієнти: сливи, в яких легко відокремлюється кісточка – 1 кг; цукор – 1 кг; вода очищена – до 100 мл; сода харчова – 20 р. Приготування Сливи добре миємо й відокремлюємо кісточки. Тепер готуємо содовий розчин. Для цього у холодній воді розчиняємо соду. Води потрібно рівно стільки, щоб сливи були покриті нею. Заливаємо сливи підготовленим розчином і добу даємо постояти при кімнатній температурі. Завдяки таким діям сливові половинки залишаться твердими і не розпадуться при подальшій тепловій обробці. У каструлю наливаємо воду, даємо їй закипіти. Поступово всипаємо цукор і проварюємо, помішуючи, до його розчинення. Вогонь повинен бути невеликим, щоб цукор не пригорів. Сливи виймаємо з содового розчину, добре промиваємо під проточною водою. Після цього опускаємо їх в сироп. Нагріваємо на невеликому вогні, щоб сливи виділили частину соку до сиропу. Потім нагрів збільшуємо, а після закипання знову зменшуємо і варимо на малому вогні близько півгодини. Гарячі сливи разом з сиропом викладаємо в підготовлені стерильні баночки і відразу закатуємо.
Сливи в цукровому сиропі – рецепт
Інгредієнти: міцні, не перестиглі рожеві сливи – 700 г; цукор – 350 г; вода – 15 літра. Приготування Сливи добре миємо й видаляємо хвостики. Поміщаємо їх у підготовлені банки, заливаємо зверху окропом, накриваємо і на чверть години залишаємо. Потім воду з баночок зливаємо в каструлю, додаємо цукор, доводимо до кипіння і проварюємо, щоб цукор повністю розчинився. Заливаємо киплячим сиропом сливи в банках і тут же укупориваем. Відразу перевертаємо, закутуємо і на 2 діб залишаємо для самостерилизации.
Слива в густому сиропі без стерилізації на зиму
Інгредієнти: сливи – 700 г; цукор – 400 р. Приготування Вимиті сливи ріжемо навпіл і прибираємо кісточки, засипаємо 100 г цукру. Добре струшуємо ємність і ставимо на невеликий вогонь. Коли сливи випустять сік, вогонь потроху додаємо. Поступово всипаємо цукор, що залишився, вливаємо близько 100 мл води і, помішуючи, варимо близько чверті години. Сливи в результаті стануть напівпрозорими.
Сливи разом з сиропом розливаємо по підготовленим баночках і закатуємо. Якщо є льох, то прибираємо заготовки туди. А якщо ні, то вони вільно можуть зберігатися і в звичайній коморі при кімнатній температурі. Бажано тільки, щоб місце було затемненим. Вдалих заготовок всім!