Брусниця мочена на зиму
Брусниця – приголомшливо смачна і корисна ягода. З неї можна зробити ароматне варення, вітамінний морс, натуральний мармелад або інші варіанти заготовок. Ми розповімо вам в цій статті, як приготувати на зиму моченую брусницю. Така заготівля надовго зберігає свій естетичний вигляд, всі корисні властивості і неповторний смак.
Рецепт моченой брусниці на зиму
Інгредієнти:
брусниця – 990 м;
вода питна – 25 л.
Приготування
Брусницю ретельно промиваємо теплою водою і перебираємо від сміття і листочків. Потім висипаємо ягоду на дно скляної банки.
У каструлю наливаємо холодну джерельну воду, доводимо її до кипіння, а потім охолоджуємо до кімнатної температури.
Заливаємо брусницю і закриваємо зверху пергаментним папером. Додатково накриваємо марлею і прибираємо заготовку в затемнене прохолодне місце.
Рецепт моченой брусниці з яблуками на зиму
Інгредієнти:
брусниця свіжа – 990 м;
цукор – 155 г;
яблуко зелене – 55 г;
сіль – 5 р;
вода фільтрована – 990 мл
Приготування
Ягоду гарненько перебираємо, а потім промиваємо. Даємо воді стекти.
З води, солі та цукру варимо сироп. Далі його охолодити до теплого стану.
Розкладаємо підготовлену ягоду по банкам, заповнюючи їх «по плечики».
Зверху кидаємо яблучні скибочки і заливаємо все сиропом.
Закриваємо горлечко банки марлицей і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 3 тижні. Після цього прибираємо моченую брусницю на зиму в холодильник.
Таку заготовку можна використовувати для приготування вітамінних морсів, десертів або ж просто подавати замість варення до свіжозвареної чаю.
Брусниця мочена на зиму без цукру
Інгредієнти:
брусниця свіжа – 995 г;
вода питна – 1 л;
сіль дрібна – 20 г;
гвоздика – 1 шт.
Приготування
Промиту і висушену брусницю засипаємо в простерилізовані заздалегідь банки.
У кухлик наливаємо джерельну воду, кип'ятимо її, додаємо сіль, гвоздику, сіль і проварюємо на середньому вогні пару хвилин.
Потім отриманий розсіл остуджуємо до прохолодного стану і розливаємо по банках з ягодою. Щільно закручуємо кришками і залишаємо на тиждень при 10 градусах.
Після цього прибираємо консервацію на зиму в холодильник або льох.
Рецепт моченой брусниці на зиму без варіння
Інгредієнти:
брусниця свіжа – 1 кг;
кориця – 05 палички;
вода питна;
сіль – 5 р;
мед квітковий – 110 мл;
гвоздика – 2 шт.
Приготування
Промиту і оброблену ягоду підсушуємо на рушник і розсипаємо до самого верху по стерилізованим банкам.
Потім додаємо за смаком корицю, гвоздику і заливаємо брусницю кип'яченою водою.
Через 15 хвилин, рідину обережно зливаємо в миску, додаємо мед і перемішуємо.
Прогріваємо сироп на водяній бані, помішуючи. Далі кидаємо трохи солі і знімаємо посуд з плити.
Остуджуємо і заливаємо сиропом брусницю. Закриваємо банки пластиковими кришками і прибираємо в затемнене прохолодне місце.
До вживання мочена в меду брусниця буде готова приблизно через місяць.
Пряна мочена брусниця з цукром на зиму
Інгредієнти:
брусниця свіжа – 1 кг;
вода питна – 1 л;
цукор – 40 г;
сіль дрібна – 10 г;
гвоздика – 7 шт.;
паличка кориці;
перець горошком – 6 шт.
Приготування
У каструльку з водою кидаємо всі спеції, посаливаем і сахарим за смаком.
Відправляємо посуд на помірний вогонь, доводимо рідину до закипання і проварюємо до тих пір, поки всі кристали цукрового піску повністю не розчиняться. Після цього знімаємо сироп з плити, охолодити і наполягаємо кілька годин.
Брусницю перебираємо, гарненько промиваємо і розкладаємо по банках.
Заливаємо ягоду остившім пряним сиропом і відразу ж закрити капроновими кришками.
Зберігаємо заготовку в прохолодному приміщенні або прибираємо в холодильник.
Рецепт моченой брусниці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт моченой брусниці з яблуками на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Брусниця мочена на зиму без цукру
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт моченой брусниці на зиму без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Пряна мочена брусниця з цукром на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Мочена брусниця з цукром на зиму
Така заготівля стане незамінним компонентом безлічі різноманітних страв, наприклад, салатів, гарячих страв або ситної випічки. Далі підкажемо, як
Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт
Ягоди брусниці найчастіше зберігаються в моченому вигляді, набуваючи максимальну соковитість від витримки в холодному приміщенні. Кілька цікавих
Брусниця на зиму без варіння – рецепти
Найкраща можливість зберегти цінні властивості різних ягід на зиму - не піддавати їх тепловій обробці. Сьогодні поговоримо, як заготовити брусницю
Брусниця з медом
Брусниця - це кисло-солодка ягода, з досить терпким смаком. Завдяки своїм цілющим властивостям в кулінарії вона використовується широко. І сьогодні
Як зберігати брусницю на зиму?
Брусниця - корисна ягода, яка завдяки що міститься в ній бензойної кислоти чудово зберігатися взимку. Ось про це ми поговоримо в нашій статті. Ми
Брусниця в сиропі - рецепт
Брусниця - корисна і смачна ягода, яку багато господині заготовляють на зиму. І сьогодні ми з вами поділимося рецептами брусниці в сиропі.