Брусниця – приголомшливо смачна і корисна ягода. З неї можна зробити ароматне варення, вітамінний морс, натуральний мармелад або інші варіанти заготовок. Ми розповімо вам в цій статті, як приготувати на зиму моченую брусницю. Така заготівля надовго зберігає свій естетичний вигляд, всі корисні властивості і неповторний смак.
Рецепт моченой брусниці на зиму
Інгредієнти: брусниця – 990 м; вода питна – 25 л. Приготування Брусницю ретельно промиваємо теплою водою і перебираємо від сміття і листочків. Потім висипаємо ягоду на дно скляної банки. У каструлю наливаємо холодну джерельну воду, доводимо її до кипіння, а потім охолоджуємо до кімнатної температури. Заливаємо брусницю і закриваємо зверху пергаментним папером. Додатково накриваємо марлею і прибираємо заготовку в затемнене прохолодне місце. Рецепт моченой брусниці з яблуками на зиму
Інгредієнти: брусниця свіжа – 990 м; цукор – 155 г; яблуко зелене – 55 г; сіль – 5 р; вода фільтрована – 990 мл Приготування Ягоду гарненько перебираємо, а потім промиваємо. Даємо воді стекти. З води, солі та цукру варимо сироп. Далі його охолодити до теплого стану. Розкладаємо підготовлену ягоду по банкам, заповнюючи їх «по плечики». Зверху кидаємо яблучні скибочки і заливаємо все сиропом. Закриваємо горлечко банки марлицей і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 3 тижні. Після цього прибираємо моченую брусницю на зиму в холодильник. Таку заготовку можна використовувати для приготування вітамінних морсів, десертів або ж просто подавати замість варення до свіжозвареної чаю. Брусниця мочена на зиму без цукру
Інгредієнти: брусниця свіжа – 995 г; вода питна – 1 л; сіль дрібна – 20 г; гвоздика – 1 шт. Приготування Промиту і висушену брусницю засипаємо в простерилізовані заздалегідь банки. У кухлик наливаємо джерельну воду, кип'ятимо її, додаємо сіль, гвоздику, сіль і проварюємо на середньому вогні пару хвилин. Потім отриманий розсіл остуджуємо до прохолодного стану і розливаємо по банках з ягодою. Щільно закручуємо кришками і залишаємо на тиждень при 10 градусах. Після цього прибираємо консервацію на зиму в холодильник або льох. Рецепт моченой брусниці на зиму без варіння
Інгредієнти: брусниця свіжа – 1 кг; кориця – 05 палички; вода питна; сіль – 5 р; мед квітковий – 110 мл; гвоздика – 2 шт. Приготування Промиту і оброблену ягоду підсушуємо на рушник і розсипаємо до самого верху по стерилізованим банкам. Потім додаємо за смаком корицю, гвоздику і заливаємо брусницю кип'яченою водою. Через 15 хвилин, рідину обережно зливаємо в миску, додаємо мед і перемішуємо. Прогріваємо сироп на водяній бані, помішуючи. Далі кидаємо трохи солі і знімаємо посуд з плити. Остуджуємо і заливаємо сиропом брусницю. Закриваємо банки пластиковими кришками і прибираємо в затемнене прохолодне місце. До вживання мочена в меду брусниця буде готова приблизно через місяць. Пряна мочена брусниця з цукром на зиму
Інгредієнти: брусниця свіжа – 1 кг; вода питна – 1 л; цукор – 40 г; сіль дрібна – 10 г; гвоздика – 7 шт.; паличка кориці; перець горошком – 6 шт. Приготування У каструльку з водою кидаємо всі спеції, посаливаем і сахарим за смаком. Відправляємо посуд на помірний вогонь, доводимо рідину до закипання і проварюємо до тих пір, поки всі кристали цукрового піску повністю не розчиняться. Після цього знімаємо сироп з плити, охолодити і наполягаємо кілька годин. Брусницю перебираємо, гарненько промиваємо і розкладаємо по банках. Заливаємо ягоду остившім пряним сиропом і відразу ж закрити капроновими кришками. Зберігаємо заготовку в прохолодному приміщенні або прибираємо в холодильник.