Груші в сиропі на зиму - простий рецепт
Пропонуємо вам на зиму закатати дуже оригінальний і смачний десерт – груші в сиропі. Таке ласощі буде зберігатися дуже довго, і його можна використовувати в якості начинки для пиріжків. Заготівля не забере багато вашого часу, а аромат і чудовий смак фруктів буде радувати вас ще довгий час. Давайте розглянемо декілька простих рецептів приготування груш в сиропі на зиму.
Інгредієнти:
груші садові – 5 кг;
вода фільтрована – 7 л;
цукор – 7 ст.;
лимонна кислота – 3 ч. ложки.
Приготування
Отже, плоди ретельно промиємо, разрежем вздовж на 4 частини і акуратно видалити насінну коробочку. Великі груші подрібнити на шматочки, а дрібні залишимо як є. Тепер розкладемо підготовлені фрукти в стерильні банки, заллємо окропом і залишаємо хвилин на 15 трохи охолонути.
Далі обережно відвар зіллємо в каструлю, всыпем цукровий пісок і кинемо лимонну кислоту. Прокип'ятимо сироп 5 хвилин, перемішуючи, а потім розіллємо знову по баночках з грушами.
Відразу ж закотимо їх простерилизованными кришками і закутаем у вовняну ковдру.
Інгредієнти:
груші стиглі – 2 кг;
вода питна – 2 л;
цукор – 400 г;
лимонна кислота – щіпка.
Приготування
Груші спочатку промиємо, видалити хвостики і наповнимо банку фруктами.
Тепер перекладемо їх в каструлю, пересыпем цукром, заллємо фільтрованою водою і поставимо на плиту, включивши середній вогонь.
Коли вода почне закипати, перекладемо груші в банку, додамо суху лимонну кислоту і заллємо киплячим сиропом. Прикриємо зверху кришкою і простерилизуем заготівлю близько 10 хвилин.
Закатуємо і залишимо до повного охолодження. Тепер переставимо цілі груші в сиропі на зиму в будь прохолодне місце.
Інгредієнти:
груші зелені – 900 г;
цукор – 455 г;
вода – 990 мл;
лимонна кислота – за смаком;
кориця – за смаком;
ваніль, гвоздика, бадьян .
Приготування
Перед тим, як приготувати на зиму груші в сиропі фрукти переберемо, вимиємо і обсушим за допомогою рушника.
Потім очистимо від шкірки і разрежем на четвертинки. Видалимо акуратно насіннєві коробочки і перекладемо підготовлені фрукти в злегка підкислену воду, щоб вони не потемніли.
Після цього розкладемо їх щільно в заздалегідь підготовлені банки, зрізом вниз.
Воду закип'ятимо в каструлю, заллємо банки з грушами, прикриємо кришками і почекаємо 5-7 хвилин.
Далі обережно відвар зіллємо назад в каструлю, кинемо всі спеції, всыпем цукор за смаком і доведемо до кипіння.
Проваримо сироп 3-5 хвилин, помішуючи, і заллємо їм груші. Прикриємо знову кришками і дамо настоятися хвилин на 5. Потім знову зіллємо сироп в каструлю, доводимо його до кипіння, кинемо трохи лимонки і проваримо 5 хвилин.
Всі спеції акуратно виловимо шумівкою і заллємо киплячим сиропом груші в банках.
Закотимо кришками, перевернемо і тепло укутаем. Залишимо заготовку в такому стані до повного охолодження, а потім переставимо на зберігання в льох.
Інгредієнти:
груша садова – 3 шт.;
гвоздика – 10 шт.;
сухий лист лавровий – 3 шт.;
цукор – 310 г;
вода питна – 250 мл;
запашний перець – 3 шт.;
лимонний сік – 1 ст. ложка;
червоний пекучий перець – 1 шт.
Приготування
Для початку давайте зваримо сироп: у каструлю з холодною водою кинемо цукор, додамо трохи лимонного соку і поставимо посуд на середній вогонь.
Груші тим часом промиємо, очистимо й наріжемо невеликими шматочками.
У киплячий сироп кинемо всі прянощі, груші, зменшимо вогонь і проваримо вміст 30 хвилин.
Далі розкладемо ласощі по банках, закрутимо кришками і остудимо.
Груші на зиму в цукровому сиропі
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт груш цілком на зиму в сиропі
Інгредієнти:
Приготування
Груші часточками в сиропі на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Груші в пряному сиропі на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Груші в сиропі на зиму без стерилізації
Деякі вважають, що заготовляти фрукти – марна трата часу, адже цілий рік можна купити свіжі плоди, готові варення і повидло. Особливо популярні груші
Консервована диня
Чудовий спосіб пустити в справу великий урожай дині - законсервувати її. Далі підкажемо, як цікаво заготовити солодкі плоди кількома простими
Сливовий компот з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб пустити в хід великий сливовий фруктовий врожай - консервування різних напоїв, в нашому випадку це буде компот. Далі підкажемо, як
Грушевий компот на зиму
З усього розмаїття фруктових заготівок консервація компотів особливо популярна. Пропонуємо зробити такий напій з груші. Розповімо кілька нескладних
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Сушені груші
Груші - корисні фрукти, які мають природного солодкістю. Їх використовують в створенні різних десертів і салатів. І сьогодні ми розповімо, як їх