Як солити підосичники?
Соління вважається однією з найбільш ефективних способів збереження продуктів протягом всієї зими. Цей спосіб заготівлі використовувався ще століття тому і дійшов до наших днів, змінивши лише склад засолочной суміші.
Докладно про те, як солити підосичники ми розповімо в рецептах з цього матеріалу.
Засолювання грибів – нехитрий процес, що не вимагає стерилізації. Оскільки гриби чудово вбирають вологу, він також не займе багато часу, при цьому розсіл можна буде наповнити будь-якими прянощами і спеціями за смаком.
Інгредієнти:
підосичники – 12 кг;
сіль – 2 ст. ложки;
листя лавра – 2 шт.;
горошини перцю – 4 шт.;
вода – 530 мл
Приготування
Перед тим, як солити підосичники на зиму, гриби слід зачистити від зовнішніх забруднень, потім сполоснути і відокремити капелюшки від ніжок. Деякі воліють заготовлювати обидві частини гриба окремо один від одного, щоб капелюшки не фарбували розсіл і, разом з ним, самі ніжки.
Для розсолу в 120 мл води слід розвести сіль, додати листя лавра і горошини перцю. Коли розсіл дійде до кипіння, в нього закладають шматочки грибів і залишають варитися до тих пір, поки вони не опустяться на дно, приблизно півгодини.
Після гриби розкладають по чистим банкам, заливають готовим розсолом, загвинчують кришками і зберігають у холоді.
Інгредієнти:
підосичники – 15 кг;
сіль – 65 г;
вода – 190 мл;
сушений орегано – 1 ст. ложка;
цедра одного лимона;
оливкова олія – 135 мл;
пластівці гострого перцю – за смаком.
Приготування
Розведіть сіль в 190 мл води, додати орегано, пластівці чилі і смужки лимонної цедри. Дочекайтеся закипання рідини, а самі тим часом підготуйте гриби. Добре зачистите підосичники, обполосніть їх, а потім розділіть на шматочки середнього розміру. Опустіть гриби в вируючий розсіл і проваріть близько 20 хвилин. Далі розкладіть шматочки грибів по стерильним банкам і залийте все розсолом.
Як правило, м'ясисті гриби начебто красноголовців не солять холодним способом. Але якщо ви вирішили обійтися без виварювання в розсолі, то шматочки грибів все одно доведеться проварити перед холодною засолюванням, щоб звести ризик отруєння.
Інгредієнти:
підосичники – 17 кг;
сіль – 95 г;
горошини перцю – 4 шт.;
листя лавра – 2 шт.;
гілочки кропу – 3 шт.
Приготування
На дно дерев'яній або скляній ємності покладіть розламаний лист лавра і кілька горошин перцю. Зачищені гриби розділіть на кубики однакового розміру, проваріть 15 хвилин, потім обсушити і почніть викладати в обрану тару шарами, пересипаючи кожен з шарів щедрою порцією солі. Зверху викладіть залишився лавр, перець та кріп. Накрийте ємність з грибами кришкою і поставте гніт.
Якщо ви не знаєте, як солити підосичники під гнітом, то нічого простіше не буває: тару з грибами просто переставляють в холод і залишають там 40-50 днів.
Інгредієнти:
підосичники – 12 кг;
сіль – 20 г;
смородина – 3-4 листочка;
гвоздика – 3 бутона;
листя лавра – 2 шт.;
горошини перцю – 10 шт.;
часник – 1 зубок;
вода – 215 мл
Приготування
Зачищені підосичники промийте і проваріть в розсолі протягом 15-20 хвилин. На дно підготовленої банки покладіть приблизно половину всіх спецій і зелені: смородини, гвоздики, лавра, перцю, шматочків часнику. Почніть утрамбовувати грибні капелюшки в ємність. Поверх покладіть залишилися прянощі і зелень, залийте все підготовленим розсолом.
Докладно про те, як солити підосичники ми розповімо в рецептах з цього матеріалу.
Як солити підосичники на зиму в банках?
Засолювання грибів – нехитрий процес, що не вимагає стерилізації. Оскільки гриби чудово вбирають вологу, він також не займе багато часу, при цьому розсіл можна буде наповнити будь-якими прянощами і спеціями за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як солити підосичники на зиму, гриби слід зачистити від зовнішніх забруднень, потім сполоснути і відокремити капелюшки від ніжок. Деякі воліють заготовлювати обидві частини гриба окремо один від одного, щоб капелюшки не фарбували розсіл і, разом з ним, самі ніжки.
Для розсолу в 120 мл води слід розвести сіль, додати листя лавра і горошини перцю. Коли розсіл дійде до кипіння, в нього закладають шматочки грибів і залишають варитися до тих пір, поки вони не опустяться на дно, приблизно півгодини.
Після гриби розкладають по чистим банкам, заливають готовим розсолом, загвинчують кришками і зберігають у холоді.
Як солити підосичники на зиму гарячим способом?
Інгредієнти:
Приготування
Розведіть сіль в 190 мл води, додати орегано, пластівці чилі і смужки лимонної цедри. Дочекайтеся закипання рідини, а самі тим часом підготуйте гриби. Добре зачистите підосичники, обполосніть їх, а потім розділіть на шматочки середнього розміру. Опустіть гриби в вируючий розсіл і проваріть близько 20 хвилин. Далі розкладіть шматочки грибів по стерильним банкам і залийте все розсолом.
Як солити підосичники холодним способом?
Як правило, м'ясисті гриби начебто красноголовців не солять холодним способом. Але якщо ви вирішили обійтися без виварювання в розсолі, то шматочки грибів все одно доведеться проварити перед холодною засолюванням, щоб звести ризик отруєння.
Інгредієнти:
Приготування
На дно дерев'яній або скляній ємності покладіть розламаний лист лавра і кілька горошин перцю. Зачищені гриби розділіть на кубики однакового розміру, проваріть 15 хвилин, потім обсушити і почніть викладати в обрану тару шарами, пересипаючи кожен з шарів щедрою порцією солі. Зверху викладіть залишився лавр, перець та кріп. Накрийте ємність з грибами кришкою і поставте гніт.
Якщо ви не знаєте, як солити підосичники під гнітом, то нічого простіше не буває: тару з грибами просто переставляють в холод і залишають там 40-50 днів.
Як солити підосичники в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Зачищені підосичники промийте і проваріть в розсолі протягом 15-20 хвилин. На дно підготовленої банки покладіть приблизно половину всіх спецій і зелені: смородини, гвоздики, лавра, перцю, шматочків часнику. Почніть утрамбовувати грибні капелюшки в ємність. Поверх покладіть залишилися прянощі і зелень, залийте все підготовленим розсолом.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти](/uploads/posts/2016-11/thumbs/marinovan-pdosichniki-na-zimu-bez-sterilzacyi-recepti_951.jpeg)
Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
Восени сезон консервації не закінчується, а в самому розпалі, так як з'являються різноманітні гриби і їх теж хочеться заготовити про запас. Зверніть
![Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/zasolyuvannya-krasnogolovcv-garyachim-sposobom-na-zimu_861.jpeg)
Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
![Мариновані підосичники на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/marinovan-pdosichniki-na-zimu_101.jpeg)
Мариновані підосичники на зиму
Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
![Підосичники – рецепти приготування на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/pdosichniki-recepti-prigotuvannya-na-zimu_151.jpeg)
Підосичники – рецепти приготування на зиму
Встигніть в сезон заготовити побільше баночок з цією незвичайною закускою, яку неодмінно багато люблять і з задоволенням будуть їсти. Далі розповімо,
![Засолювання красноголовців](/uploads/posts/2016-11/thumbs/zasolyuvannya-krasnogolovcv_471.jpeg)
Засолювання красноголовців
Встигніть заготовити кілька баночок дивовижною грибний консервації. Ця закуска вас виручить, якщо з'явиться проблема заповнення урочистого меню, так
![Підосичники - рецепти приготування](/uploads/posts/2016-10/thumbs/pdosichniki-recepti-prigotuvannya_621.jpeg)
Підосичники - рецепти приготування
Поки грибна пора в розпалі і якщо врожай порадував вас достатком красноголовців, у нас є прекрасна добірка рецептів, завдяки яким гриби можна відразу