Підосичники – рецепти приготування на зиму
Якщо вам пощастило набрати в лісі цілу гору красивих і апетитних красноголовців, то саме час зайнятися заготівлею грибів про запас. Пропонуємо прості рецепти приготування найвдаліших заготовок красноголовців на зиму, а також розповімо, як правильно заморозити гриби в морозильній камері.
Найпростішим і доступним способом заготівлі красноголовців на зиму є заморожування. Безумовно, реалізувати ідею можна буде тільки при наявності вільного місця в морозильній камері. Грибочки призначені для подальшої переробки перебираємо, оглядаючи їх з усіх боків і позбавляючись від зіпсованих. Якщо підосичники чисті і не містять землі та лісового сміття, то краще не піддавати їх контакту з водою і не мити. Краще просто стерти забруднення чистою і сухою ганчіркою, після чого скласти гриби в пакет для заморозки і відправити в камеру.
Інгредієнти:
підосичники свіжозібрані – 22 кг;
вода очищена – 19 л;
йодована сіль не велика – 115 г;
листя чорної смородини – 5 шт.;
кріп (парасольки або зелень) – за смаком;
чорний перець (горошини) – 8-10 шт.;
листя лаврове невеликі – 3-5 шт.;
бутони гвоздики – 5-7 шт.
Приготування
Для засолювання відбираємо тільки якісні підосичники без червоточин і підгнилих місць, промиваємо їх, поділяємо ніжки і капелюшки і нарізаємо їх шматочками середнього розміру. У відповідну посудину об'ємом приблизно чотири літри наливаємо воду, даємо їй закипіти і висипаємо підготовлену грибну масу. Після закипання вмісту ємності зменшуємо жар і гриби варимо протягом тридцяти хвилин, обов'язково знімаючи в процесі варіння піну.
Через двадцять хвилин термічної обробки кидаємо до подосиновикам листя смородини, кріп, горошини чорного перчика, бутони гвоздики і лаврове листя, а також додаємо сіль.
Як тільки підосичники опустяться на дно, а розсіл в якому вони варяться стане прозорою на вигляд, знімаємо ємність з плити, розкладаємо грибочки за заздалегідь підготовленим стерильним баночках, заливаємо розсолом від варіння, щоб він на пару сантиметрів покривав вміст судин, після чого прикриваємо ємності кришками і після охолодження переміщаємо в прохолодне місце для визрівання і зберігання. Гриби будуть готові до вживання не раніше ніж через півтора місяці з дня їх засолювання.
Інгредієнти:
підосичники свіжозібрані – 22 кг;
вода очищена – 980 мл;
цукор-пісок – 55 г;
сіль не йодована кухонна – 120 г;
оцет (9%) – 140 мл;
зубки часникові – 7-9 шт.;
перець в горошинах запашний – 7 шт.;
листя лавра середні за розміром – 7 шт.;
гвоздика у бутонах – 5 шт.;
соняшникова без запаху масло – 190 мл
Приготування
Також як і у випадку з заморожуванням і солінням підосичники для маринування повинні бути відібрані вищої якості. Позбавляємо грибну масу від сумнівних особин, а пройшли відбір примірники споліскуємо, позбавляючись від забруднень, великі ріжемо і укладаємо в каструлю, в яку наливаємо трохи очищеної трохи підсоленої води. Після закипання вмісту ємності проварюємо його протягом п'ятнадцяти хвилин, після чого виливаємо на сито і залишаємо для стікання і охолодження.
У цей момент беремося за приготування рідини для маринування. У вказана у рецептурі кількість води додаємо сіль кам'яну не йодовану та цукор-пісок, кидаємо листочки лавра, гвоздику в бутонах, горошини перчика і очищені і подрібнені зубки часникові.
Після закипання маринаду закладаємо в нього трохи остиглі грибочки і даємо їм закипіти. Після того як підосичники проварятся в маринаді двадцять хвилин, розфасовуємо їх завчасно підготовленим сухим і простерилизованным судинах. В маринад, що залишився в каструлі, вливаємо оцет за рецептом і розливаємо пряну рідина по банкам з грибами, щоб вона повністю покрила вміст. Укупориваем заготовки стерильними кришечками, перевертаємо для самостерилизации під теплу ковдру і чекаємо, поки повністю охолонуть.
Як заморозити підосичники на зиму?
Найпростішим і доступним способом заготівлі красноголовців на зиму є заморожування. Безумовно, реалізувати ідею можна буде тільки при наявності вільного місця в морозильній камері. Грибочки призначені для подальшої переробки перебираємо, оглядаючи їх з усіх боків і позбавляючись від зіпсованих. Якщо підосичники чисті і не містять землі та лісового сміття, то краще не піддавати їх контакту з водою і не мити. Краще просто стерти забруднення чистою і сухою ганчіркою, після чого скласти гриби в пакет для заморозки і відправити в камеру.
Як солити підосичники на зиму в банках – рецепт заготівлі
Інгредієнти:
Приготування
Для засолювання відбираємо тільки якісні підосичники без червоточин і підгнилих місць, промиваємо їх, поділяємо ніжки і капелюшки і нарізаємо їх шматочками середнього розміру. У відповідну посудину об'ємом приблизно чотири літри наливаємо воду, даємо їй закипіти і висипаємо підготовлену грибну масу. Після закипання вмісту ємності зменшуємо жар і гриби варимо протягом тридцяти хвилин, обов'язково знімаючи в процесі варіння піну.
Через двадцять хвилин термічної обробки кидаємо до подосиновикам листя смородини, кріп, горошини чорного перчика, бутони гвоздики і лаврове листя, а також додаємо сіль.
Як тільки підосичники опустяться на дно, а розсіл в якому вони варяться стане прозорою на вигляд, знімаємо ємність з плити, розкладаємо грибочки за заздалегідь підготовленим стерильним баночках, заливаємо розсолом від варіння, щоб він на пару сантиметрів покривав вміст судин, після чого прикриваємо ємності кришками і після охолодження переміщаємо в прохолодне місце для визрівання і зберігання. Гриби будуть готові до вживання не раніше ніж через півтора місяці з дня їх засолювання.
Як замаринувати підосичники на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Також як і у випадку з заморожуванням і солінням підосичники для маринування повинні бути відібрані вищої якості. Позбавляємо грибну масу від сумнівних особин, а пройшли відбір примірники споліскуємо, позбавляючись від забруднень, великі ріжемо і укладаємо в каструлю, в яку наливаємо трохи очищеної трохи підсоленої води. Після закипання вмісту ємності проварюємо його протягом п'ятнадцяти хвилин, після чого виливаємо на сито і залишаємо для стікання і охолодження.
У цей момент беремося за приготування рідини для маринування. У вказана у рецептурі кількість води додаємо сіль кам'яну не йодовану та цукор-пісок, кидаємо листочки лавра, гвоздику в бутонах, горошини перчика і очищені і подрібнені зубки часникові.
Після закипання маринаду закладаємо в нього трохи остиглі грибочки і даємо їм закипіти. Після того як підосичники проварятся в маринаді двадцять хвилин, розфасовуємо їх завчасно підготовленим сухим і простерилизованным судинах. В маринад, що залишився в каструлі, вливаємо оцет за рецептом і розливаємо пряну рідина по банкам з грибами, щоб вона повністю покрила вміст. Укупориваем заготовки стерильними кришечками, перевертаємо для самостерилизации під теплу ковдру і чекаємо, поки повністю охолонуть.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як солити підосичники?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/yak-soliti-pdosichniki_231.jpeg)
Як солити підосичники?
Будь-який спосіб засолювання грибів забезпечує хороше зберігання і приголомшливий смак дарів лісу. З безлічі варіантів консервування грибів ми
![Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти](/uploads/posts/2016-11/thumbs/marinovan-pdosichniki-na-zimu-bez-sterilzacyi-recepti_951.jpeg)
Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
Восени сезон консервації не закінчується, а в самому розпалі, так як з'являються різноманітні гриби і їх теж хочеться заготовити про запас. Зверніть
![Як маринувати підосичники в банках на зиму?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/yak-marinuvati-pdosichniki-v-bankah-na-zimu_531.jpeg)
Як маринувати підосичники в банках на зиму?
Грибний сезон у розпалі, пора подбати про запас цікавих рецептів консервування різноманітних дарів лісу. Взимку така закуска має особливий попит у
![Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/zasolyuvannya-krasnogolovcv-garyachim-sposobom-na-zimu_861.jpeg)
Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
![Мариновані підосичники на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/marinovan-pdosichniki-na-zimu_101.jpeg)
Мариновані підосичники на зиму
Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
![Засолювання красноголовців](/uploads/posts/2016-11/thumbs/zasolyuvannya-krasnogolovcv_471.jpeg)
Засолювання красноголовців
Встигніть заготовити кілька баночок дивовижною грибний консервації. Ця закуска вас виручить, якщо з'явиться проблема заповнення урочистого меню, так