Засолювання красноголовців
Підосичники зазвичай зараховують до грибів вищої якості. Адже за своїми смаковими якостями вони зовсім не поступаються білим грибам і такі ж безпечні для їжі. Сьогодні ми розповімо вам про деякі способи засолювання красноголовців на зиму. Така оригінальна консервація стане відмінною закускою до будь-якої страви і різноманітить ваш стіл.
Засолювання красноголовців на зиму гарячим способом
Інгредієнти:
підосичники свіжі – 1 кг;
часник – за смаком;
сіль велика – за смаком;
листя смородини – за смаком;
вода.
Приготування
Для приготування розсолу, наливаємо в каструлю холодну воду, додаємо спеції, сіль, очищений часник, листя смородини і залишаємо настоюватися на кілька хвилин.
Потім поміщаємо очищені гриби, ставимо посуд на середній вогонь і кип'ятимо 25 хвилин. Піднялася пінку ретельно виймаємо шумівкою.
Після, вміст каструлі акуратно дістаємо і прибираємо в холодильник для швидкого охолодження.
Далі розкладаємо гриби в банки і присипаємо зверху дрібною сіллю. Потім заливаємо гарячим розсолом і закатуємо кришками.
Ближче до зими підосичники повністю засолятся і придбають ніжний смак і аромат.
Засолювання красноголовців холодним способом
Інгредієнти:
підосичники свіжі – 4 кг;
листя вишні, смородини – по 10 шт.;
хрін – 1 аркуш;
перець горошком і лавровий лист – 4 шт.;
часник – 3 зубчики;
сіль.
Приготування
Гриби очищаємо від бруду, листя і заливаємо їх водою. Вимочуємо їх кілька днів, а потім обдаємо окропом.
Тепер беремо каструлю, кидаємо на дно спеції, зелень і акуратно розкладаємо гриби. Присипаємо за смаком сіллю, закриваємо знову зеленню, спеціями і встановлюємо зверху тарілку з вантажем.
Через тиждень перекладаємо солоні підосичники в банки і заливаємо до самого верху розсолом. Тепер закатуємо кришками і прибираємо консервацію у прохолодне місце.
Рецепт засолки красноголовців на зиму в банках
Інгредієнти:
підосичники свіжі – 1 кг;
сіль велика – 180 р.
Приготування
Оброблені гриби обсушуємо й розрізаємо на пластинки. Розкладаємо їх на деко і виставляємо на сонце, щоб вони трохи подвялі.
Після цього перекладаємо підосичники в каструлю, засипаємо сіллю і ретельно все перемішуємо.
Розкладаємо масу по банкам, утрамбовуючи руками.
Закриваємо бляшаними кришками і прибираємо в льох.
Рецепт засолки красноголовців
Інгредієнти:
підосичники свіжі – 1 кг;
вода – 1 л;
білий винний оцет ;
гвоздика – 2 бутона;
перець горошком запашний – за смаком;
цукор – 10 г;
сіль – 10 р.
Приготування
Очищені гриби промиваємо, просушуємо на рушник і нарізаємо пластинами.
У киплячу воду кидаємо сіль, цукор, всі спеції і гриби. Варимо підосичники протягом 25-30 хвилин, періодично знімаючи піну. Після цього вливаємо винний оцет і готуємо ще 10 хвилин.
Викладаємо гриби в чисті банки, заливаємо розсолом, закатуємо і остуджуємо, перевернувши денцем догори.
Засолювання красноголовців на зиму в банку
Інгредієнти:
підосичники свіжі – 5 кг;
вода;
сіль – 250 г;
лавровий лист – 10 г;
перець запашний – 5 р.
Приготування
У каструлю наливаємо питну воду, додаємо сіль і доводимо розсіл до кипіння.
Акуратно викладаємо оброблені грибочки і уварюємо їх 20 хвилин, не забуваючи регулярно знімати пінку шумівкою.
Далі відкидаємо їх на друшляк, промиваємо прохолодною водою і даємо обсохнути, виклавши на рушник.
Викладаємо підосичники у велику банку з широким горлом, пересипаємо сіллю, перцем і лавровим листом.
Накриваємо ємність марлею і зверху розміщуємо гніт. Залишаємо так на 3 дні, а потім переставляємо в холодне місце.
Солоні гриби, підосичники будуть готові приблизно через 40 днів.
Засолювання красноголовців на зиму гарячим способом
Інгредієнти:
Приготування
Засолювання красноголовців холодним способом
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт засолки красноголовців на зиму в банках
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт засолки красноголовців
Інгредієнти:
Приготування
Засолювання красноголовців на зиму в банку
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як солити підосичники?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/yak-soliti-pdosichniki_231.jpeg)
Як солити підосичники?
Будь-який спосіб засолювання грибів забезпечує хороше зберігання і приголомшливий смак дарів лісу. З безлічі варіантів консервування грибів ми
![Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти](/uploads/posts/2016-11/thumbs/marinovan-pdosichniki-na-zimu-bez-sterilzacyi-recepti_951.jpeg)
Мариновані підосичники на зиму без стерилізації – рецепти
Восени сезон консервації не закінчується, а в самому розпалі, так як з'являються різноманітні гриби і їх теж хочеться заготовити про запас. Зверніть
![Як маринувати підосичники в банках на зиму?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/yak-marinuvati-pdosichniki-v-bankah-na-zimu_531.jpeg)
Як маринувати підосичники в банках на зиму?
Грибний сезон у розпалі, пора подбати про запас цікавих рецептів консервування різноманітних дарів лісу. Взимку така закуска має особливий попит у
![Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/zasolyuvannya-krasnogolovcv-garyachim-sposobom-na-zimu_861.jpeg)
Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
![Мариновані підосичники на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/marinovan-pdosichniki-na-zimu_101.jpeg)
Мариновані підосичники на зиму
Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
![Підосичники – рецепти приготування на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/pdosichniki-recepti-prigotuvannya-na-zimu_151.jpeg)
Підосичники – рецепти приготування на зиму
Встигніть в сезон заготовити побільше баночок з цією незвичайною закускою, яку неодмінно багато люблять і з задоволенням будуть їсти. Далі розповімо,