Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Огірки в гірчичному соусі на зиму

Огірки в гірчичному соусі на зиму

23-09-2016, 09:08
4 346
Огірки в гірчичному соусі на зиму
Огірки, заготовлені на зиму в гірчичному маринаді, виходять неймовірно пікантними, надзвичайно смачними і хрусткими. Будь-який з запропонованих рецептів простий у реалізації і включає тільки найбільш доступні та прості компоненти.

Як приготувати огірки в гірчичному соусі на зиму – рецепт


Інгредієнти:
Розрахунок на 8-9 пів-літрових банок:

  • огірки – 4 кг;

  • перетертий або видавлений часник – 2 ст. ложки;

  • гірчичний порошок – 1 ст. ложка;

  • мелений чорний перець – 10 г;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 90 г;

  • олія соняшникова рафінована – 210 мл;

  • оцет (9 %) – 210 мл


  • Приготування
    Консервування огірків в гірчичному соусі по даному рецепту не відніме у вас багато часу. Вимиваємо спочатку плоди від забруднень, після чого позбавляє їх від плодоніжок і розрізаємо на чотири-вісім часточок в залежності від величини і товщини овоча. Укладаємо заготовки в миску, вливаємо туди ж олія рослинна без аромату, оцет, додаємо цукровий пісок, сіль і гірчичний порошок, приправляємо масу меленим перцем і перетертим або видавленим часником. Ретельно перемішуємо огірки з компонентами соусу і даємо їм настоятися при кімнатних умовах протягом трьох годин.
    По закінченні часу розкладаємо огіркові скибочки по сухим і чистим скляних баночках, заливаємо цим гірчичним соусом і ставимо в посудину з гарячою водою для стерилізації, прикривши баночки бляшаними кришками. Через двадцять хвилин кришки укупориваем і даємо заготівлях охолонути в перевернутому догори дном вигляді.

    Мариновані огірки в гірчичному соусі без стерилізації


    Інгредієнти:

  • невеликі огірки – 1 кг;

  • гірчиця – 4 ст. ложки;

  • вода фільтрована – 1 л;

  • цибулина ріпчаста середнього розміру – 1 шт.;

  • мелений чорний перець – 10 г;

  • кріп (зелень) – 1 маленький пучок;

  • цукровий пісок – 70 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 30 г;

  • оцет (9 %) – 20 мл


  • Приготування
    Для того щоб заготовити мариновані огірки в гірчичному соусі без стерилізації, промиваємо плоди ретельно, а для маринаду (гірчичного соусу) в каструльці змішуємо воду фільтровану, гірчицю, сіль, цукровий пісок і оцет. Додаємо в ємність мелений чорний перчик, нарізаний кріп і півкільця цибулі і даємо суміші закипіти при періодичному помішуванні. Тепер закладаємо в соус підготовлені невеликі огірочки, проварюємо їх протягом п'яти хвилин і тут же розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим, простерилизованным банкам, заливаємо також киплячим гірчичним маринадом, укупориваем герметично стерильними кришечками і ставимо для повільного остигання і самостерилизации під теплий плед або ковдру.

    Засолювання огірків в гострому гірчичному соусі з перцем чилі


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 8-9 пів-літрових банок:

  • огірки – 4 кг;

  • перетертий або видавлений часник – 4 ст. ложки;

  • гірчиця готова – 190 г;

  • оцет – 90 мл;

  • мелений чорний перець – 10 г;

  • цукровий пісок – 160 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 90 г;

  • олія соняшникова рафінована – 210 мл;

  • перець мелений «чилі» – 25 р.


  • Приготування
    Для засолювання гострих огірочків спочатку промиваємо плоди і за допомогою овочечистки очищаємо тверду шкірку. Тепер розрізаємо заготовки на «барила» висотою приблизно два з половиною сантиметри і укладаємо в миску. В окремій посудині з'єднуємо гірчицю з оцтом, рослинним маслом без аромату, сіллю, цукровим піском, перцем чорним меленим чилі, закладаємо також перетерті або продавлені через прес, попередньо очищені часникові зубці й гарненько розмішуємо компоненти маринаду. Заливаємо отриманою сумішшю нарізані огірки в мисці, перемішуємо ретельно і даємо їм три-чотири години настоятися.
    Отриману заготівлю розкладаємо по підготовленим баночках, прикриваємо кришечками і даємо в киплячій воді хвилин двадцять простерилизоваться. Після цього укупориваем кришки і додатково витримуємо ємності дном догори під теплою ковдрою, поки повністю охолонуть.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лечо з болгарського перцю на зиму
    Лечо з болгарського перцю на зиму
    Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
    Мариновані томати на зиму
    Мариновані томати на зиму
    У гонитві за ідеальним рецептом домашньої консервації господині придумують всілякі незвичайні поєднання, щоб здивувати гостей. Далі описані досить
    Смажений перець на зиму
    Смажений перець на зиму
    Якщо у вашому арсеналі домашньої консервації ще немає баночки зі смаженим перцем, настійно рекомендуємо заготовити цю дуже смачну закуску. Такий
    Огірки в гірчичному соусі
    Огірки в гірчичному соусі
    Поки господині метушаться про те, що настав час заготовляти смачні огірочки на зиму, ми вже зібрали прекрасні і вельми незвичайні рецепти закрутки
    Заправка для розсольнику на зиму
    Заправка для розсольнику на зиму
    Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для
    Огірки в соусі чилі
    Огірки в соусі чилі
    На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих