Заправка для супу на зиму – рецепти
Маючи в запасі заправку для супу з овочів і зелені, приготувати взимку перше на обід буде простіше і швидше. Досить тільки додати ложечку заготовки в каструлю і страву наповниться вітамінами і свіжим літнім смаком.
Інгредієнти:
морква – 1 кг;
перець солодкий болгарський – 700 г;
зелень (мікс) – 300 г;
кам'яна, велика, не йодована сіль – 1 кг.
Приготування
Заготовити універсальну заправку з сіллю на зиму простіше простого. Досить тільки морква вимити і болгарські перці і сполоснути свіжу зелень. У наборі останньої може бути кріп, петрушка, листя селери або любистку. Розстилаємо гілочки на рушник для просушування, а тим часом очищаємо і перетираємо на тертці моркву. Перці позбавляємо від плодоніжок разом з насіннєвими коробками, після чого шаткуємо невеликою соломкою або кубиками. Подрібнюємо також і обсушену зелень. Тепер складаємо овочеву і зелену масу в широкий таз, пересипаємо великої кам'яної, не йодованою сіллю і перемішуємо ретельно.
Розкладаємо заправку з сухим і стерильних банках, прикриваємо капроновими прокип'яченими кришками і ставимо в темне і бажано прохолодне місце для зберігання.
Інгредієнти:
морква – 1 кг;
ріпчасті цибулини – 1 кг;
перець солодкий болгарський – 550 г;
зелень (мікс) – 300 г;
кам'яна, велика, не йодована сіль – 08 кг.
Приготування
Заправка з цибулею готується за тим же принципом, що і без нього. Достатньо промити компоненти і просушити, щоб вся волога випарувалася. Очищену моркву, цибулини і перці подрібнюємо дрібненькими кубиками і змішуємо в тазі з дрібненько нашаткованої свіжою зеленню. Залишилося тільки доповнити заготівлю сіллю кам'яної не йодованої, ретельно її перемішати і розкласти по сухим і стерильних банках. Такі запаси чудово зберігаються під капроновими кришками. Але помістити їх бажано у прохолодне і неодмінно темне місце.
Інгредієнти:
огірки – 23 кг
морква – 440 г;
ріпчасті цибулини – 440 г;
часникова головка (велика) – 1 шт.;
соняшникова без аромату масло – 210 мл;
зелень (мікс) – 300 г;
оцет (9%) – 95 мл;
кам'яна велика не йодована сіль – 45 г;
цукор – 65 р.
Приготування
Заправка за даним рецептом може використовуватися для приготування розсольнику, солянки або овочевих супів. Для її заготівлі моєму огірки і морква, після чого нарізаємо овочі невеликими кубиками. Тим же манером готуємо цибулини, а очищені часникові зубці перетираємо на тертці або ж продавлюємо через прес. Доповнюємо овочеву масу промитої, обсушенной ретельно і дрібненько нашаткованої свіжою зеленню, складаємо її у великий емальований таз або каструлю, після чого заправляємо великої не йодованою сіллю, олією соняшниковою без аромату, цукром і оцтом, гарненько перемішуємо і залишаємо при кімнатних умовах на чотири години.
Настоявшуюся заготівлю переміщаємо на конфорки плити і даємо закипіти. Проварюємо овочеву масу протягом десяти хвилин, після чого гарячої розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим простерилизованным баночках і ставимо для повільного остигання і самостерилизации кришками вниз під теплу ковдру.
При наявності вільного місця в морозильній камері найзручніше заправку для супу заморозити. Для цього бажаний набір овочів із зеленню необхідно помити, обов'язково добре обсушити, а потім подрібнити, перемішати і розкласти по пакетах або контейнерах для заморозки. У морозилці такий запас чудово збережеться до наступного врожаю.
Як приготувати універсальну овочеву заправку для супу на зиму – рецепт з сіллю
Інгредієнти:
Приготування
Заготовити універсальну заправку з сіллю на зиму простіше простого. Досить тільки морква вимити і болгарські перці і сполоснути свіжу зелень. У наборі останньої може бути кріп, петрушка, листя селери або любистку. Розстилаємо гілочки на рушник для просушування, а тим часом очищаємо і перетираємо на тертці моркву. Перці позбавляємо від плодоніжок разом з насіннєвими коробками, після чого шаткуємо невеликою соломкою або кубиками. Подрібнюємо також і обсушену зелень. Тепер складаємо овочеву і зелену масу в широкий таз, пересипаємо великої кам'яної, не йодованою сіллю і перемішуємо ретельно.
Розкладаємо заправку з сухим і стерильних банках, прикриваємо капроновими прокип'яченими кришками і ставимо в темне і бажано прохолодне місце для зберігання.
Солона заправка для супу на зиму – рецепт з цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Заправка з цибулею готується за тим же принципом, що і без нього. Достатньо промити компоненти і просушити, щоб вся волога випарувалася. Очищену моркву, цибулини і перці подрібнюємо дрібненькими кубиками і змішуємо в тазі з дрібненько нашаткованої свіжою зеленню. Залишилося тільки доповнити заготівлю сіллю кам'яної не йодованої, ретельно її перемішати і розкласти по сухим і стерильних банках. Такі запаси чудово зберігаються під капроновими кришками. Але помістити їх бажано у прохолодне і неодмінно темне місце.
Заправка для супу на зиму з огірків
Інгредієнти:
Приготування
Заправка за даним рецептом може використовуватися для приготування розсольнику, солянки або овочевих супів. Для її заготівлі моєму огірки і морква, після чого нарізаємо овочі невеликими кубиками. Тим же манером готуємо цибулини, а очищені часникові зубці перетираємо на тертці або ж продавлюємо через прес. Доповнюємо овочеву масу промитої, обсушенной ретельно і дрібненько нашаткованої свіжою зеленню, складаємо її у великий емальований таз або каструлю, після чого заправляємо великої не йодованою сіллю, олією соняшниковою без аромату, цукром і оцтом, гарненько перемішуємо і залишаємо при кімнатних умовах на чотири години.
Настоявшуюся заготівлю переміщаємо на конфорки плити і даємо закипіти. Проварюємо овочеву масу протягом десяти хвилин, після чого гарячої розкладаємо по заздалегідь підготовленим сухим простерилизованным баночках і ставимо для повільного остигання і самостерилизации кришками вниз під теплу ковдру.
Заморожена заправка для супів на зиму
При наявності вільного місця в морозильній камері найзручніше заправку для супу заморозити. Для цього бажаний набір овочів із зеленню необхідно помити, обов'язково добре обсушити, а потім подрібнити, перемішати і розкласти по пакетах або контейнерах для заморозки. У морозилці такий запас чудово збережеться до наступного врожаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Лечо з болгарського перцю на зиму](/uploads/posts/2016-09/thumbs/lecho-z-bolgarskogo-percyu-na-zimu_771.jpeg)
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
![Заправка для щей на зиму - рецепти](/uploads/posts/2016-09/thumbs/zapravka-dlya-schey-na-zimu-recepti_121.jpeg)
Заправка для щей на зиму - рецепти
Всілякі супові заправки, консерви на зиму - справжня знахідка для зайнятих хазяєчок. За допомогою такої нехитрої заготовки можна в рази спростити
![Супова заправка на зиму](/uploads/posts/2016-09/thumbs/supova-zapravka-na-zimu_571.jpeg)
Супова заправка на зиму
Всілякі супові заправки, які вмілі господині заготовляють про запас, значно спрощують їх кулінарну життя. Далі опишемо кілька цікавих варіацій цієї
![Заправка для борщу на зиму](/uploads/posts/2016-09/thumbs/zapravka-dlya-borschu-na-zimu_851.jpeg)
Заправка для борщу на зиму
Деколи в зимовий час хазяєчки залишаються незадоволеними результатом звареного борщу. А все тому, що овочі взимку не зовсім відповідного якості. Але
![Заправка для розсольнику і солянки на зиму](/uploads/posts/2015-09/zapravka-dlya-rozsolniku-solyanki-na-zimu_531.jpeg)
Заправка для розсольнику і солянки на зиму
Досить популярні в холоди перші страви, адже вони ситні, смачні і зігріваючі. Проте, деколи не хочеться возитися з заправкою, на приготування якої
![Заправка для розсольнику на зиму](/uploads/posts/2015-09/zapravka-dlya-rozsolniku-na-zimu_291.jpeg)
Заправка для розсольнику на зиму
Одним з найбільш відомих і улюблених перших страв традиційної російської кухні, є розсольник. А якщо закрити сезон кілька баночок цієї заправки для