Сливовий джем на зиму
За рахунок високого вмісту пектину в плодах, сливи ідеально підходять для того, щоб використовуватися в якості основи варення і джемів. Крім іншого, вони відмінно поєднуються з широким розмаїттям доповнень: ароматними травами, цитрусової цедрою, ваніліном та іншими фруктами.
Якщо ви використовуєте досить солодкі сливи, то немає необхідності додавати зайвий цукор. Цей рецепт як раз і призначений для використання плодів з вираженою солодкістю або для тих їдців, що не люблять нудотні заготовки.
Інгредієнти:
сливи – 840 г;
цукор – 270 г;
сік 1/2 лимона.
Приготування
Для того, щоб витягти максимум пектину і отримати однорідний, густий джем, помістіть вимиті і очищені від кісточок сливи в емальований посуд. Залиште їх на середньому вогні нудитися у власному соку приблизно на 10 хвилин або поки сливи не розм'якшаться. Тепер всипте цукор і продовжуйте приготування, час від часу помішуючи джем, поки він не загусне до бажаної консистенції (як правило, це ще хвилин 10). Додайте сік лимона і спробуйте джем, регулюючи солодкість на свій розсуд.
Розлийте заготовку по чистим банкам, а після стерилізації закатайте.
При бажанні, сливовий джем на зиму можна зробити в мультиварці. Встановіть режим «Мультиповар» і томіть сливи при 160 градусах 40 хвилин, а після додавання цукру зменшіть градуси до 120 і продовжуйте приготування ще півгодини.
Наявність какао в зимової заготівлі може здатися дивним, але цей рецепт стане справжнім подарунком для любителів шоколаду. Крім того, сливи відмінно поєднуються з какао, а його наявність в рецепті робить консистенцію заготовки гущі, а аромат – більш вираженим.
Інгредієнти:
сливи – 560 г;
цукор – 230 г;
вершкове масло – 5 г;
какао-порошок – 10 р.
Приготування
Сливи розділіть на половинки і видалити з них кісточки. Перекладіть плоди у посуд з товстим дном, всипте цукор і залиште все на середньому вогні, поки цукор не розчиниться. Після, дочекайтеся, коли джем загусне, приблизно 12-15 хвилин, покладіть шматочок вершкового масла і перемішайте. Якщо хочете отримати однорідний джем, то протріть його, позбавляючись від залишків шкірки, потім поверніть на вогонь, всипте какао і ще раз закип'ятіть. Розподіліть заготовку по банкам, стерилізуйте і закатайте.
Яблука, як і сливи, дуже багаті пектином, а тому їх додавання в заготовку зробить джем ще більш густим. Крім пари головних інгредієнтів цього джему, в його склад можна також додати чорницю, яка додасть заготівлі приємний колір, аромат і легку кислинку.
Крім чорниці для аромату в джем піде гілочка розмарину, але якщо ви не великий його шанувальник, то замініть розмарин паличкою кориці, ванільним стручком або зовсім обійтися без будь-яких добавок.
Інгредієнти:
чорниця – 95 г;
сливи – 340 г;
яблука – 260 г;
гілочка розмарину;
цукор – 145 р.
Приготування
Яблука очистіть від насіння і розділіть на четвертинки. З половинок злив видаліть кісточку. Помістіть всі плоди в товстостінний посуд і засипте цукровим піском. Залиште сливи, яблука і чорницю нудитися до тих пір, поки вони не пустять сік і не розм'якшаться. Після, протріть фруктово-ягідну суміш через сито, позбавляючись від залишків шкірки.
Поверніть основу джему на вогонь, додайте гілочку розмарину для аромату (при бажанні) і повторно закип'ятіть. Готовий джем перелийте в чисту півлітрову банку, стерилізуйте будь-яким бажаним способом і закатайте.
Як приготувати сливовий джем на зиму?
Якщо ви використовуєте досить солодкі сливи, то немає необхідності додавати зайвий цукор. Цей рецепт як раз і призначений для використання плодів з вираженою солодкістю або для тих їдців, що не люблять нудотні заготовки.
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб витягти максимум пектину і отримати однорідний, густий джем, помістіть вимиті і очищені від кісточок сливи в емальований посуд. Залиште їх на середньому вогні нудитися у власному соку приблизно на 10 хвилин або поки сливи не розм'якшаться. Тепер всипте цукор і продовжуйте приготування, час від часу помішуючи джем, поки він не загусне до бажаної консистенції (як правило, це ще хвилин 10). Додайте сік лимона і спробуйте джем, регулюючи солодкість на свій розсуд.
Розлийте заготовку по чистим банкам, а після стерилізації закатайте.
При бажанні, сливовий джем на зиму можна зробити в мультиварці. Встановіть режим «Мультиповар» і томіть сливи при 160 градусах 40 хвилин, а після додавання цукру зменшіть градуси до 120 і продовжуйте приготування ще півгодини.
Сливовий джем з какао на зиму
Наявність какао в зимової заготівлі може здатися дивним, але цей рецепт стане справжнім подарунком для любителів шоколаду. Крім того, сливи відмінно поєднуються з какао, а його наявність в рецепті робить консистенцію заготовки гущі, а аромат – більш вираженим.
Інгредієнти:
Приготування
Сливи розділіть на половинки і видалити з них кісточки. Перекладіть плоди у посуд з товстим дном, всипте цукор і залиште все на середньому вогні, поки цукор не розчиниться. Після, дочекайтеся, коли джем загусне, приблизно 12-15 хвилин, покладіть шматочок вершкового масла і перемішайте. Якщо хочете отримати однорідний джем, то протріть його, позбавляючись від залишків шкірки, потім поверніть на вогонь, всипте какао і ще раз закип'ятіть. Розподіліть заготовку по банкам, стерилізуйте і закатайте.
Яблучно-сливовий джем без шкірки на зиму
Яблука, як і сливи, дуже багаті пектином, а тому їх додавання в заготовку зробить джем ще більш густим. Крім пари головних інгредієнтів цього джему, в його склад можна також додати чорницю, яка додасть заготівлі приємний колір, аромат і легку кислинку.
Крім чорниці для аромату в джем піде гілочка розмарину, але якщо ви не великий його шанувальник, то замініть розмарин паличкою кориці, ванільним стручком або зовсім обійтися без будь-яких добавок.
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очистіть від насіння і розділіть на четвертинки. З половинок злив видаліть кісточку. Помістіть всі плоди в товстостінний посуд і засипте цукровим піском. Залиште сливи, яблука і чорницю нудитися до тих пір, поки вони не пустять сік і не розм'якшаться. Після, протріть фруктово-ягідну суміш через сито, позбавляючись від залишків шкірки.
Поверніть основу джему на вогонь, додайте гілочку розмарину для аромату (при бажанні) і повторно закип'ятіть. Готовий джем перелийте в чисту півлітрову банку, стерилізуйте будь-яким бажаним способом і закатайте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати сливовий джем на зиму?
Дуже цікава варіація солодкої заготовки описана далі. Розповімо, як зробити дивовижне ласощі із слив і деяких інших фруктів. Цей джем буде прекрасним
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
Джем на зиму
Джем - це смачне і корисне ласощі. Його готують з різних ягід і фруктів: сливи, полуниці, малини, агрусу і т. д. І сьогодні ми розберемося, як його
Варення зі сливи - рецепти
Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.
Сливовий сік
Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий
Варення зі сливи в мультиварці
В мультиварці зручно готувати не тільки страви для щоденного раціону, але і для тривалого зберігання, наприклад, варення. У нашій статті ми розповімо