Сливове варення без кісточок - рецепт
Пропонуємо рецепти приготування смачного і ароматного сливового варення без кісточок. Ласощі можна зварити в каструлі на плиті, так і в мультиварці. А для фанатів незвичайних заготовок – варіант варення з слив часточками з какао і шоколадом.
Інгредієнти:
сливи – 22 кг;
пісок цукровий – 11 кг;
цукор ванільний – 10 р.
Приготування
Для варення вибираємо стиглі, але пружні плоди, промиваємо під проточною прохолодною водою, поділяємо на половинки і позбавляємося від кісточок. Укладаємо продукт в емальовану ємність для варення, пересипаючи в процесі цукровим піском, і залишаємо на дванадцять-чотирнадцять годин для відділення соку. По закінченні часу маємо посудина із заготівлею на плиті і прогріваємо при помішуванні до інтенсивного кипіння. Варимо ласощі протягом п'яти хвилин, вимикаємо вогонь і даємо постояти варенню, щоб повністю охололо. Знову даємо заготівлі закипіти, додавши в процесі прогрівання пакетик ванільного цукру, після чого тут же розкладаємо по завчасно підготовленим стерильним баночках , укупориваем ємності, що герметично і даємо їм повільно охолонути в перевернутому догори дном вигляді під теплим пледом або ковдрою.
Інгредієнти:
сливи без кісточок – 11 кг;
цукровий пісок – 11 кг;
пектин (суміш для варення) – 1 пакет.
Приготування
Варення з слив можна приготувати і за допомогою мультиварки. В даному випадку для отримання більш густою текстурою ласощі ми додамо в нього пектин (суху желирующую суміш для варення). Спочатку моєму сливи і позбавляє від кісточок, вимірюємо отриманий вага, викладаємо в мультикастрюлю і на один кілограм продукту додаємо пакетик пектину і акуратно перемішуємо.
Включаємо функцію «Суп» і прогріваємо сливи з пектином в даному режимі протягом п'яти хвилин при безперервному помішуванні. Як тільки почне відділятися сік, засипаємо цукровий пісок і продовжуємо варіння в тому ж режимі при періодичному помішуванні ще протягом п'яти-десяти хвилин. Не забуваємо знімати час від часу пінку. Якщо цукровий пісок розчинився, а сливові часточки рівномірно розподілилися в сиропі - значить, варення готове. Розкладаємо його по стерильним, сухим баночках, укупориваем герметично і даємо повільно охолонути під теплою ковдрою.
Інгредієнти:
сливи без кісточок – 2 кг;
пісок цукровий – 16 кг;
какао – 60 г;
шоколад темний – 55 г;
цукор ванільний – 10 г;
сода харчова – 25 г;
вода – 1 л.
Приготування
Для приготування шоколадного варення з слив готуємо необхідну кількість плодів, промивши їх і звільнивши від кісточок, після чого замочуємо заготовки в розчині соди. Для цього в одному літрі води розчиняємо столову ложку соди і заливаємо отриманим розчином сливи на чотири години.
По закінченні часу содову воду зливаємо і промиваємо половинки чистою проточною водою.
Тепер поміщаємо промиті плоди в ємність для варення і проварюємо їх після закипання протягом десяти хвилин, після чого додаємо цукровий пісок, розмішуємо варення до розчинення всіх кристалів і уварюємо ласощі протягом п'ятнадцяти хвилин. Знімаємо посудину з вогню і залишаємо заготівлю годин на чотирнадцять. Повторюємо процедуру закипання і настоювання ще один раз, після чого знову даємо закипіти, всипаємо порошок какао, додаємо шматочки шоколаду, ретельно розмішуємо і даємо прокипіти ласощів ще хвилин двадцять. Хвилини за три до завершення процесу варіння додаємо в заготовку цукор ванільний.
Розкладаємо гаряче варення з сухим, простерилизованным баночках, укупориваем їх і поміщаємо під ковдру для повільного остигання.
Як приготувати смачне сливове варення «П'ятихвилинка» без кісточок – рецепт без води
Інгредієнти:
Приготування
Для варення вибираємо стиглі, але пружні плоди, промиваємо під проточною прохолодною водою, поділяємо на половинки і позбавляємося від кісточок. Укладаємо продукт в емальовану ємність для варення, пересипаючи в процесі цукровим піском, і залишаємо на дванадцять-чотирнадцять годин для відділення соку. По закінченні часу маємо посудина із заготівлею на плиті і прогріваємо при помішуванні до інтенсивного кипіння. Варимо ласощі протягом п'яти хвилин, вимикаємо вогонь і даємо постояти варенню, щоб повністю охололо. Знову даємо заготівлі закипіти, додавши в процесі прогрівання пакетик ванільного цукру, після чого тут же розкладаємо по завчасно підготовленим стерильним баночках , укупориваем ємності, що герметично і даємо їм повільно охолонути в перевернутому догори дном вигляді під теплим пледом або ковдрою.
Густе сливове варення без кісточок – рецепт в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Варення з слив можна приготувати і за допомогою мультиварки. В даному випадку для отримання більш густою текстурою ласощі ми додамо в нього пектин (суху желирующую суміш для варення). Спочатку моєму сливи і позбавляє від кісточок, вимірюємо отриманий вага, викладаємо в мультикастрюлю і на один кілограм продукту додаємо пакетик пектину і акуратно перемішуємо.
Включаємо функцію «Суп» і прогріваємо сливи з пектином в даному режимі протягом п'яти хвилин при безперервному помішуванні. Як тільки почне відділятися сік, засипаємо цукровий пісок і продовжуємо варіння в тому ж режимі при періодичному помішуванні ще протягом п'яти-десяти хвилин. Не забуваємо знімати час від часу пінку. Якщо цукровий пісок розчинився, а сливові часточки рівномірно розподілилися в сиропі - значить, варення готове. Розкладаємо його по стерильним, сухим баночках, укупориваем герметично і даємо повільно охолонути під теплою ковдрою.
Сливове варення без кісточок - рецепт часточками з шоколадом і какао
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування шоколадного варення з слив готуємо необхідну кількість плодів, промивши їх і звільнивши від кісточок, після чого замочуємо заготовки в розчині соди. Для цього в одному літрі води розчиняємо столову ложку соди і заливаємо отриманим розчином сливи на чотири години.
По закінченні часу содову воду зливаємо і промиваємо половинки чистою проточною водою.
Тепер поміщаємо промиті плоди в ємність для варення і проварюємо їх після закипання протягом десяти хвилин, після чого додаємо цукровий пісок, розмішуємо варення до розчинення всіх кристалів і уварюємо ласощі протягом п'ятнадцяти хвилин. Знімаємо посудину з вогню і залишаємо заготівлю годин на чотирнадцять. Повторюємо процедуру закипання і настоювання ще один раз, після чого знову даємо закипіти, всипаємо порошок какао, додаємо шматочки шоколаду, ретельно розмішуємо і даємо прокипіти ласощів ще хвилин двадцять. Хвилини за три до завершення процесу варіння додаємо в заготовку цукор ванільний.
Розкладаємо гаряче варення з сухим, простерилизованным баночках, укупориваем їх і поміщаємо під ковдру для повільного остигання.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Варення з кизилу](/uploads/posts/2016-09/thumbs/varennya-z-kizilu_941.jpeg)
Варення з кизилу
Кизилове варення має кислуватий, трохи терпкий смак, густу текстуру та гарний колір. Крім іншого, відомо, що ласощі має певні лікувальні властивості.
![Як варити сливове варення без кісточок?](/uploads/posts/2016-09/thumbs/yak-variti-slivove-varennya-bez-kstochok_131.jpeg)
Як варити сливове варення без кісточок?
Погодьтеся, просто зварити варення не складно, і смак звичайного частування вже нікого не здивує. Тому пропонуємо рецепти дивно смачного сливового
![Сливове варення з какао](/uploads/posts/2016-09/thumbs/slivove-varennya-z-kakao_491.jpeg)
Сливове варення з какао
Таке варення і варенням то назвати складно. Пропонуємо створити абсолютно незвичайне ласощі зі слив, наповнивши складу несподіваним інгредієнтом -
![Сливове варення «П'ятихвилинка» — рецепт](/uploads/posts/2016-09/thumbs/slivove-varennya-pyatihvilinka-recept_221.jpeg)
Сливове варення «П'ятихвилинка» — рецепт
Легкий спосіб позбутися від врожаю слив - зварити чудову, а головне швидке ласощі. Далі підкажемо декілька оригінальних рецептів найпростішого
![Варення з терну без кісточок](/uploads/posts/2016-09/thumbs/varennya-z-ternu-bez-kstochok_491.jpeg)
Варення з терну без кісточок
Абсолютно незвичайного смаку варення вийде з терну. Спробуйте закрити баночку такого ласощі і точно не пошкодуєте про час, витрачений на його
![Варення з жовтої сливи](/uploads/posts/2015-07/varennya-z-zhovtoyi-slivi_261.jpeg)
Варення з жовтої сливи
Жовті сливи відрізняються від синіх більш солодким смаком, ще їх називають медовими. Звичайно ж страви із жовтої сливи виходять незвичайно ароматними