Малосольні помідори з часником і зеленню
Така закуска завжди порадує вас і різноманітить стіл. Наступних Два рецепту різні за принципами і часу приготування, тому кожен з них напевно буде вам корисний.
Інгредієнти:
томати – 1 кг;
вода – 15 л;
кріп;
часник;
сіль – 90 г;
цукор – 50 г;
перець горошок.
Приготування
Помідори краще використовувати невеликі, щоб потім вони не розпадалися, так і просолятся вони так швидше. Залийте їх простий холодною водою і нехай близько 30 хвилин постоять, після чого ретельно їх помийте. Часник навпаки потрібно вибирати з великими зубками, так як його в ідеальному варіанті краще натерти на середній тертці, але якщо він зовсім маленький, то подрібніть ножем. Кріп також нарубайте ножем, але не зовсім мілко, після чого змішайте з натертим часником.
У томатів акуратно з поглибленням всередину вирізати плодоніжку, після чого зробіть хрестоподібний надріз, але не до кінця, щоб помідор не розвалився, а тримав свою природну форму. Потім заповніть поглиблення і надрізи начинкою. У воду покласти сіль і цукор, після чого дайте воді закипіти і охолонути до 40 градусів. У каструльку викладіть перець, а зверху нафаршировані томати, потім залийте їх розсолом і після охолодження надішліть на 48 годин в холодильник.
Хоч ці солоні помідори з часником, зеленню і з хріном не дуже швидкі, вони заслуговують уваги і однозначно варті того часу, який витрачено на очікування фіналу їх приготування.
Інгредієнти:
томати зелені – 5 кг;
вода – 5 л;
зелень селери – 750 г;
зелень петрушки – 50 г;
часник – 500 г;
перець гострий – 50 г;
лаврове листя – 3 листка;
хрін – 50 г;
сіль – 300 р.
Приготування
Почніть з приготування начинки, порубаєте зелень, часник подрібніть яким зручним вам способом, а гострий перець дрібно наріжте ножем, попередньо видаливши все насіння, після чого добре вимішайте всі складові начинки. Помідори варто використовувати зовсім невеликі, вони швидше і краще просочаться розсолами і смаками начинки. Їх попередньо вимийте, зробіть на кожен бічний надріз до середини і начиніть вже підготовленою сумішшю. Після в каструлю на дно, невеликим шаром викладіть частину начинки, хрону і лаврушки. Противники хрону звичайно можуть відмовитися від цього інгредієнта. Зверху одним шаром покладіть помідори, накривши їх знову ж сумішшю начинки і приправ. І так шар за шаром, поки не використовуєте всі продукти. Воду поставте на нагрів, поклавши в неї сіль і кип'ятіть її поки вся сіль не розчиниться, після чого почекайте майже повного охолодження і залийте томати. Зверху на них необхідно встановити не сильно важкий гніт. І накривши їх рушником кілька днів чекайте бродіння, після чого переставте їх холодильник. Через 10-15 діб процес ферментації закінчиться, томати можна буде розкласти по банках і закрити пластиковими кришками, долив в банки розсіл, а ще через 10-15 діб можна вживати цю чудову закуску.
Рецепт малосольних помідорів швидкого приготування з часником і зеленню всередині
Інгредієнти:
Приготування
Помідори краще використовувати невеликі, щоб потім вони не розпадалися, так і просолятся вони так швидше. Залийте їх простий холодною водою і нехай близько 30 хвилин постоять, після чого ретельно їх помийте. Часник навпаки потрібно вибирати з великими зубками, так як його в ідеальному варіанті краще натерти на середній тертці, але якщо він зовсім маленький, то подрібніть ножем. Кріп також нарубайте ножем, але не зовсім мілко, після чого змішайте з натертим часником.
У томатів акуратно з поглибленням всередину вирізати плодоніжку, після чого зробіть хрестоподібний надріз, але не до кінця, щоб помідор не розвалився, а тримав свою природну форму. Потім заповніть поглиблення і надрізи начинкою. У воду покласти сіль і цукор, після чого дайте воді закипіти і охолонути до 40 градусів. У каструльку викладіть перець, а зверху нафаршировані томати, потім залийте їх розсолом і після охолодження надішліть на 48 годин в холодильник.
Солоні помідори, начинені зеленню і часником з хріном по-грузинськи
Хоч ці солоні помідори з часником, зеленню і з хріном не дуже швидкі, вони заслуговують уваги і однозначно варті того часу, який витрачено на очікування фіналу їх приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з приготування начинки, порубаєте зелень, часник подрібніть яким зручним вам способом, а гострий перець дрібно наріжте ножем, попередньо видаливши все насіння, після чого добре вимішайте всі складові начинки. Помідори варто використовувати зовсім невеликі, вони швидше і краще просочаться розсолами і смаками начинки. Їх попередньо вимийте, зробіть на кожен бічний надріз до середини і начиніть вже підготовленою сумішшю. Після в каструлю на дно, невеликим шаром викладіть частину начинки, хрону і лаврушки. Противники хрону звичайно можуть відмовитися від цього інгредієнта. Зверху одним шаром покладіть помідори, накривши їх знову ж сумішшю начинки і приправ. І так шар за шаром, поки не використовуєте всі продукти. Воду поставте на нагрів, поклавши в неї сіль і кип'ятіть її поки вся сіль не розчиниться, після чого почекайте майже повного охолодження і залийте томати. Зверху на них необхідно встановити не сильно важкий гніт. І накривши їх рушником кілька днів чекайте бродіння, після чого переставте їх холодильник. Через 10-15 діб процес ферментації закінчиться, томати можна буде розкласти по банках і закрити пластиковими кришками, долив в банки розсіл, а ще через 10-15 діб можна вживати цю чудову закуску.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сира аджика з хріном - рецепт
Серед такого достатку варіантів різної консервації, досвідчені господині знаходять час і бажання закрити пару баночок ароматного соусу. Так як
Аджика з зелених помідорів на зиму
В період заготовок з овочів на зиму потрібно обов'язково випробувати на ділі нові рецепти. Щоб урізноманітнити свій асортимент консервації,
Як солити помідори?
Кінець літа – сезон врожаю і пора консервування. Хочете запастися помідорами на зиму? Зробіть з них соління. Щоб насолоджуватися свіжим смаком
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
Помідори, фаршировані зеленню і часником
Помідори, фаршировані часником і зеленню - смачна і оригінальна закуска, яка чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Давайте розглянемо декілька
Малосольні помідори
Не знаєте, яку закуску подати до основних страв? Рекомендуємо зробити малосольні помідорчики - вийде дивовижно смачно і просто. Така закусочка