Така закуска завжди порадує вас і різноманітить стіл. Наступних Два рецепту різні за принципами і часу приготування, тому кожен з них напевно буде вам корисний.
Рецепт малосольних помідорів швидкого приготування з часником і зеленню всередині
Інгредієнти: томати – 1 кг; вода – 15 л; кріп; часник; сіль – 90 г; цукор – 50 г; перець горошок. Приготування Помідори краще використовувати невеликі, щоб потім вони не розпадалися, так і просолятся вони так швидше. Залийте їх простий холодною водою і нехай близько 30 хвилин постоять, після чого ретельно їх помийте. Часник навпаки потрібно вибирати з великими зубками, так як його в ідеальному варіанті краще натерти на середній тертці, але якщо він зовсім маленький, то подрібніть ножем. Кріп також нарубайте ножем, але не зовсім мілко, після чого змішайте з натертим часником.
У томатів акуратно з поглибленням всередину вирізати плодоніжку, після чого зробіть хрестоподібний надріз, але не до кінця, щоб помідор не розвалився, а тримав свою природну форму. Потім заповніть поглиблення і надрізи начинкою. У воду покласти сіль і цукор, після чого дайте воді закипіти і охолонути до 40 градусів. У каструльку викладіть перець, а зверху нафаршировані томати, потім залийте їх розсолом і після охолодження надішліть на 48 годин в холодильник.
Солоні помідори, начинені зеленню і часником з хріном по-грузинськи
Хоч ці солоні помідори з часником, зеленню і з хріном не дуже швидкі, вони заслуговують уваги і однозначно варті того часу, який витрачено на очікування фіналу їх приготування.
Інгредієнти: томати зелені – 5 кг; вода – 5 л; зелень селери – 750 г; зелень петрушки – 50 г; часник – 500 г; перець гострий – 50 г; лаврове листя – 3 листка; хрін – 50 г; сіль – 300 р. Приготування Почніть з приготування начинки, порубаєте зелень, часник подрібніть яким зручним вам способом, а гострий перець дрібно наріжте ножем, попередньо видаливши все насіння, після чого добре вимішайте всі складові начинки. Помідори варто використовувати зовсім невеликі, вони швидше і краще просочаться розсолами і смаками начинки. Їх попередньо вимийте, зробіть на кожен бічний надріз до середини і начиніть вже підготовленою сумішшю. Після в каструлю на дно, невеликим шаром викладіть частину начинки, хрону і лаврушки. Противники хрону звичайно можуть відмовитися від цього інгредієнта. Зверху одним шаром покладіть помідори, накривши їх
знову ж сумішшю начинки і приправ. І так шар за шаром, поки не використовуєте всі продукти. Воду поставте на нагрів, поклавши в неї сіль і кип'ятіть її поки вся сіль не розчиниться, після чого почекайте майже повного охолодження і залийте томати. Зверху на них необхідно встановити не сильно важкий гніт. І накривши їх рушником кілька днів чекайте бродіння, після чого переставте їх холодильник. Через 10-15 діб процес ферментації закінчиться, томати можна буде розкласти по банках і закрити пластиковими кришками, долив в банки розсіл, а ще через 10-15 діб можна вживати цю чудову закуску.