Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дивовижний індійський плов біріані

Дивовижний індійський плов біріані

4-01-2015, 18:38
761
Дивовижний індійський плов біріані
Відомо, що варіантів приготування плову існує величезна безліч, і кожен з його ароматних і ситних різновидів має свої особливості приготування. У цій статті ми хотіли поділитися з вами рецептами індійського плову біріані, готувати який не складніше ніж вже звична нам узбецька різновид цієї страви.

Класичний плов біріані


Відтворити оригінальну рецептуру індійського страви не так-то й просто в наших умовах, однак максимально наближений варіант цілком під силу і по кишені практично будь господині.
Традиційний біріані готується з місцевою індійської приправою гарам-масала, яку ми також навчимося робити власноруч.
Інгредієнти:
Для плову:

  • рис басматі - 1 ст.;

  • куряче м'ясо (червоне) - 400 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • натуральний йогурт - 75 мл;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • корінь імбиру (свіжий, тертий) - 1/2 ч. ложки;

  • куркума мелена - 1/2 ч. ложки;

  • перець чилі - 1 /2 ч. ложки;

  • зіра - 1/2 ч. ложки;

  • гвоздика - 2 бутона;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сушена м'ята - 3-4 листочка;

  • лимонний сік - за смаком;

  • часник - 2 зубчики;

  • свіжа кінза.


  • Для гарам-масала:

  • насіння коріандру - 2 ст. ложки;

  • насіння кмину - 1 /2 ст. ложки;

  • чорний перець в зернах - 1/2 ст. ложки;

  • сушений імбир - 1/2 ст. ложки;

  • кардамон - 1/2 ст. ложки;

  • гвоздика - 2 бутона;

  • кориця - щіпка;

  • лавровий лист - 3-4 шт.


  • Приготування
    Почнемо приготування з суміші спецій гарам-масала, для неї необхідно прожарити всі спеції на сковороді, крім імбиру, очистити насіння кардамону від плівок і подрібнити ароматну суміш з допомогою блендера, або в ступці.
    Тепер можна перейти до самого біріані. Цибулю нарізаємо півкільцями, куряче м'ясо очистити від жиру і плівок і ріжемо великими шматками. Додаємо до курки тертий імбир і часник, трохи меленого чилі, сушену м'яту, половину гарам-масала і кінзу за смаком. Спеції повинні покрити кожен шматочок м'яса, після чого його можна залити натуральним йогуртом. Останніми в маринад йдуть лимонний сік і куркума. Курка повинна промаринуватися близько півгодини.
    Після закінчення часу нарізану цибулю обсмажуємо на рослинній олії до рум'янцю.
    Ставимо на вогонь каструлю з двома склянками води, солимо і доводимо до кипіння. В марлевий мішечок кладемо пару лаврових листочків, перець, зіру і гвоздику. Варимо рис разом зі спеціями близько 4-5 хвилин.
    Обсмажуємо курку на вершковому маслі, викладаємо поверх рису разом з кільцями цибулі. Засипаємо рис залишилася гарам-масала і заливаємо водою приблизно наполовину. Накриваємо казан з рисом і куркою рушником, а потім і кришкою. Як тільки вода в казані закипить (через 7-10 хвилин), вогонь потрібно зменшити і залишити плов готуватися ще 20-25 хвилин.
    Подається біріані з холодним йогуртом або свіжими овочами.

    Простий варіант біріані з куркою


    Якщо ви готові відступити від традицій приготування плову, то спробуйте приготувати біріані по цьому простому рецептом до сьогоднішнього вечері.
    Інгредієнти:

  • рис басматі - 300 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • кардамон - 3 зернятка;

  • куркума - 1 ст. ложка;

  • куряче філе - 2-3 шт.;

  • паста каррі - 4 ст. ложки;

  • родзинки - 85 м;
  • Дивовижний індійський плов біріані

  • курячий бульйон - 850 мл;

  • коріандр і пластівці мигдалю для сервірування.


  • Приготування
    Рис замочуємо в теплій воді, а потім промиваємо прохолодною. Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому півкільця цибулі з лавровим листом і іншими спеціями близько 10 хвилин. Посипаємо цибулю куркумою і додаємо нарізану курку і пасту каррі. Тримаємо все на вогні до появи аромату.
    Рис в жаровні змішуємо з родзинками і заливаємо курячим бульйоном. Накриваємо жаровню кришкою, доводимо рідина всередині до сильного кипіння, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо ще 5 хвилин. Даємо рису відпочити під кришкою 10 хвилин, перемішуємо з нарізаним коріандром і подаємо з куркою і пластівцями мигдалю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов з качки
    Плов з качки
    Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
    Курча каррі - рецепт
    Курча каррі - рецепт
    Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
    Плов з сухофруктами
    Плов з сухофруктами
    Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний
    Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
    Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
    Чікен масала - це курка, приготована в спеціальних індійських спеціях. Це пікантна і смачне блюдо, без сумніву, сподобається любителям гострої їжі. І
    Гостро-солодкий дхансак з креветками
    Гостро-солодкий дхансак з креветками
    Дхансак - це популярний індійське блюдо, в якому чудово поєднуються, як гострі, так і солодкі смакові нотки. І сьогодні ми розповімо вам як його