Лагман з яловичини
Лагман є одним з найбільш поширених та улюблених страв середньоазіатської кухні. Він являє собою дует спеціальної домашньої локшини і ваджи - соусу, приготованого на основі м'яса і овочів.
В наших рецептах ми докладно розповімо вам, як готувати лагман з яловичини. І якщо ви ще не пробували таке блюдо, обов'язково рекомендуємо приготувати його і насолодитися приголомшливим насиченим смаком.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 12 кг;
локшина домашня;
часник – 4-5 зубчиків;
цибуля ріпчаста 160 г;
морква – 220 г;
солодкий болгарський червоний перець – 250 г;
редька лобо – 150 г;
помідори свіжі – 300 г;
томатна паста – 60 г;
гострий перець – за смаком;
лаврове листя – 1-2 шт.;
перець духмяний горошком – 4-5 шт.;
рослинна олія;
сухі пряні трави;
суміш мелених перців;
сіль.
Приготування
Яловичу м'якоть нарізаємо невеликими кубиками або брусочками і підрум'янюємо на рослинному маслі в казанку або глибокому сотейнику з товстим дном. Потім додаємо бульйон або воду, витримуємо на несильному вогні і протушиваем до готовності. Тепер даємо воді повністю випаруватися, підливаємо рослинного масла і закладаємо попередньо очищений і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю і моркву соломкою і обсмажуємо. Наступна на черзі редька, її також очищаємо, нарізаємо соломкою і відправляємо в казан. Коли вона теж трохи обсмажиться разом з іншими овочами і м'ясом, кидаємо попередньо вимиті, очищені від насіннєвих коробок і нарізані кубиками болгарські перці. За потреби підливаємо ще трохи рослинного масла.
До обсмажених овочів і м'яса закладаємо томатну пасту, очищені від шкірки і нарізані кубиками свіжі помідори, трохи дрібно нарубаного гострого перцю і часнику і вливаємо гарячу воду. Її повинно бути стільки, щоб вийшла консистенція густого супу. Приправляємо страву за смаком сіллю, пряними травами і меленої сумішшю перців, кидаємо лавровий лист і горошини запашного перцю. Після закипання витримуємо страву на вогні ще десять-п'ятнадцять хвилин, і знімаємо з вогню.
Відварюємо в підсоленій воді до готовності домашню локшину і подаємо її з соусом (ваджи), приготованим раніше.
Інгредієнти:
часник – 2-3 зубчики;
цибуля ріпчаста 160 г;
морква – 200 г;
перець солодкий болгарський, червоний – 250 г;
бульби картоплі – 350 г;
помідори свіжі – 350 г;
стручкова зелена квасоля – 150 г;
свіжа зелень – за смаком;
лавровий лист – 1 шт.;
перець духмяний горошком – 3-4 шт.;
рослинна олія;
спеції;
суміш мелених перців;
сіль;
Для локшини:
борошно;
вода;
сіль;
рослинне масло.
Приготування
М'якоть яловичини промиваємо, промаківающімі паперовими рушниками і нарізаємо дрібними скибочками. У ємність мультиварки наливаємо трохи олії, закладаємо м'ясо і витримуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» до повного випаровування виділилася рідини. Потім додаємо попередньо очищений і подрібнений дрібними кубиками ріпчасту цибулю і часник і підрум'янюємо трохи в тому ж режимі.
Бульби картоплі, моркву і свіжі помідори позбавляємо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками і також закладаємо в чашу пристрою. Кидаємо також стручкову квасолю, очищений від насіннєвих коробок і дрібно нарізаний солодкий болгарський перець і дрібно посічену свіжу зелень.
Приправляємо лагман сіллю, меленої сумішшю перців, спеціями, кидаємо лавровий лист і горошини запашного перцю. Налаштовуємо прилад на функцію «Суп» або «Гасіння» і готуємо вісімдесят-дев'яносто хвилин.
Локшину для лагмана краще приготувати самим в домашніх умовах. Для цього з борошна, води і солі замішуємо щільне, не липнущее до рук тісто і залишаємо мінімум на одну годину для набухання клейковини. Потім ком тесту поділяємо на невеликі частини, скачуємо з них тоненькі ковбаски і витягуємо їх в тонкі нитки, попередньо змастивши поверхню і руки рослинним маслом.
Відварюємо отриману лагманную локшину в підсоленій воді до готовності і відкидаємо на друшляк. При подачі накладаємо в тарілку порцію локшини і заливаємо приготовленої в мультиварці ваджой.
В наших рецептах ми докладно розповімо вам, як готувати лагман з яловичини. І якщо ви ще не пробували таке блюдо, обов'язково рекомендуємо приготувати його і насолодитися приголомшливим насиченим смаком.
Рецепт лагмана з яловичини в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Яловичу м'якоть нарізаємо невеликими кубиками або брусочками і підрум'янюємо на рослинному маслі в казанку або глибокому сотейнику з товстим дном. Потім додаємо бульйон або воду, витримуємо на несильному вогні і протушиваем до готовності. Тепер даємо воді повністю випаруватися, підливаємо рослинного масла і закладаємо попередньо очищений і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю і моркву соломкою і обсмажуємо. Наступна на черзі редька, її також очищаємо, нарізаємо соломкою і відправляємо в казан. Коли вона теж трохи обсмажиться разом з іншими овочами і м'ясом, кидаємо попередньо вимиті, очищені від насіннєвих коробок і нарізані кубиками болгарські перці. За потреби підливаємо ще трохи рослинного масла.
До обсмажених овочів і м'яса закладаємо томатну пасту, очищені від шкірки і нарізані кубиками свіжі помідори, трохи дрібно нарубаного гострого перцю і часнику і вливаємо гарячу воду. Її повинно бути стільки, щоб вийшла консистенція густого супу. Приправляємо страву за смаком сіллю, пряними травами і меленої сумішшю перців, кидаємо лавровий лист і горошини запашного перцю. Після закипання витримуємо страву на вогні ще десять-п'ятнадцять хвилин, і знімаємо з вогню.
Відварюємо в підсоленій воді до готовності домашню локшину і подаємо її з соусом (ваджи), приготованим раніше.
Рецепт лагмана з яловичиною в мультиварці
Інгредієнти:
Для локшини:
Приготування
М'якоть яловичини промиваємо, промаківающімі паперовими рушниками і нарізаємо дрібними скибочками. У ємність мультиварки наливаємо трохи олії, закладаємо м'ясо і витримуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» до повного випаровування виділилася рідини. Потім додаємо попередньо очищений і подрібнений дрібними кубиками ріпчасту цибулю і часник і підрум'янюємо трохи в тому ж режимі.
Бульби картоплі, моркву і свіжі помідори позбавляємо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками і також закладаємо в чашу пристрою. Кидаємо також стручкову квасолю, очищений від насіннєвих коробок і дрібно нарізаний солодкий болгарський перець і дрібно посічену свіжу зелень.
Приправляємо лагман сіллю, меленої сумішшю перців, спеціями, кидаємо лавровий лист і горошини запашного перцю. Налаштовуємо прилад на функцію «Суп» або «Гасіння» і готуємо вісімдесят-дев'яносто хвилин.
Локшину для лагмана краще приготувати самим в домашніх умовах. Для цього з борошна, води і солі замішуємо щільне, не липнущее до рук тісто і залишаємо мінімум на одну годину для набухання клейковини. Потім ком тесту поділяємо на невеликі частини, скачуємо з них тоненькі ковбаски і витягуємо їх в тонкі нитки, попередньо змастивши поверхню і руки рослинним маслом.
Відварюємо отриману лагманную локшину в підсоленій воді до готовності і відкидаємо на друшляк. При подачі накладаємо в тарілку порцію локшини і заливаємо приготовленої в мультиварці ваджой.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-лагман
Лагман - чудове ситна страва, яку подають в якості першої страви. Далі докладно опишемо, як приготувати неповторний узбецький суп-лагман двома
Тушкована капуста в мультиварці
Страви, приготовані в мультиварці, відрізняються неповторною м'якістю складових інгредієнтів. Це можливо завдяки функції тривалого гасіння.
Гуляш в мультиварці
Відмінний смак і чудовий аромат, який забезпечує поєднання звичних продуктів, дозволяє сміливо говорити про вишуканості і переваги такої страви як
Лагман в мультиварці
Лагман - неймовірно смачне, ситне блюдо східної кухні. Зварити його можна на плиті, але ми хочемо розповісти про рецепти готування лагмана в
Як приготувати лагман з яловичини?
Лагман з яловичини - це популярне блюдо узбецької кухні, запозичене у китайців. Основним інгредієнтом такої страви є домашня локшина. Подається
Лагман з баранини
Лагман - страва, популярне в країнах Середньої Азії: Узбекистані, Казахстані, Киргизії. Його головними інгредієнтами є м'ясо і локшина. І зараз ми