Лагман є одним з найбільш поширених та улюблених страв середньоазіатської кухні. Він являє собою дует спеціальної домашньої локшини і ваджи - соусу, приготованого на основі м'яса і овочів.
В наших рецептах ми докладно розповімо вам, як готувати лагман з яловичини. І якщо ви ще не пробували таке блюдо, обов'язково рекомендуємо приготувати його і насолодитися приголомшливим насиченим смаком.
Рецепт лагмана з яловичини в домашніх умовах
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 12 кг; локшина домашня; часник – 4-5 зубчиків; цибуля ріпчаста 160 г; морква – 220 г; солодкий болгарський червоний перець – 250 г; редька лобо – 150 г; помідори свіжі – 300 г; томатна паста – 60 г; гострий перець – за смаком; лаврове листя – 1-2 шт.; перець духмяний горошком – 4-5 шт.; рослинна олія; сухі пряні трави; суміш мелених перців; сіль. Приготування Яловичу м'якоть нарізаємо невеликими кубиками або брусочками і підрум'янюємо на рослинному маслі в казанку або глибокому сотейнику з товстим дном. Потім додаємо бульйон або воду, витримуємо на несильному вогні і протушиваем до готовності. Тепер даємо воді повністю випаруватися, підливаємо рослинного масла і закладаємо попередньо очищений і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю і моркву соломкою і обсмажуємо. Наступна на черзі редька, її також очищаємо, нарізаємо соломкою і відправляємо в казан. Коли вона теж трохи обсмажиться разом з іншими овочами і м'ясом, кидаємо попередньо вимиті, очищені від насіннєвих коробок і нарізані кубиками болгарські перці. За потреби підливаємо ще трохи рослинного масла.
До обсмажених овочів і м'яса закладаємо томатну пасту, очищені від шкірки і нарізані кубиками свіжі помідори, трохи дрібно нарубаного гострого перцю і часнику і вливаємо гарячу воду. Її повинно бути стільки, щоб вийшла консистенція густого супу. Приправляємо страву за смаком сіллю, пряними травами і меленої сумішшю перців, кидаємо лавровий лист і горошини запашного перцю. Після закипання витримуємо страву на вогні ще десять-п'ятнадцять хвилин, і знімаємо з вогню.
Відварюємо в підсоленій воді до готовності домашню локшину і подаємо її з соусом (ваджи), приготованим раніше.
Рецепт лагмана з яловичиною в мультиварці
Інгредієнти: часник – 2-3 зубчики; цибуля ріпчаста 160 г; морква – 200 г; перець солодкий болгарський, червоний – 250 г; бульби картоплі – 350 г; помідори свіжі – 350 г; стручкова зелена квасоля – 150 г; свіжа зелень – за смаком; лавровий лист – 1 шт.; перець духмяний горошком – 3-4 шт.; рослинна олія; спеції; суміш мелених перців; сіль; Для локшини:
борошно; вода; сіль; рослинне масло. Приготування М'якоть яловичини промиваємо, промаківающімі паперовими рушниками і нарізаємо дрібними скибочками. У ємність мультиварки наливаємо трохи олії, закладаємо м'ясо і витримуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» до повного випаровування виділилася рідини. Потім додаємо попередньо очищений і подрібнений дрібними кубиками ріпчасту цибулю і часник і підрум'янюємо трохи в тому ж режимі.
Бульби картоплі, моркву і свіжі помідори позбавляємо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками і також закладаємо в чашу пристрою. Кидаємо також стручкову квасолю, очищений від насіннєвих коробок і дрібно нарізаний солодкий болгарський перець і дрібно посічену свіжу зелень.
Приправляємо лагман сіллю, меленої сумішшю перців, спеціями, кидаємо лавровий лист і горошини запашного
перцю. Налаштовуємо прилад на функцію «Суп» або «Гасіння» і готуємо вісімдесят-дев'яносто хвилин.
Локшину для лагмана краще приготувати самим в домашніх умовах. Для цього з борошна, води і солі замішуємо щільне, не липнущее до рук тісто і залишаємо мінімум на одну годину для набухання клейковини. Потім ком тесту поділяємо на невеликі частини, скачуємо з них тоненькі ковбаски і витягуємо їх в тонкі нитки, попередньо змастивши поверхню і руки рослинним маслом.
Відварюємо отриману лагманную локшину в підсоленій воді до готовності і відкидаємо на друшляк. При подачі накладаємо в тарілку порцію локшини і заливаємо приготовленої в мультиварці ваджой.