Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати ханум?

Як приготувати ханум?

31-01-2016, 16:58
501
Як приготувати ханум?
Ханум являє собою страву узбецької кухні, за своїм складом і способом приготування нагадує манти чи пельмені. Тільки на відміну від останніх передбачає формування не окремих виробів, а цілісного рулету з тіста і начинки з подальшим приготуванням його і діленням на порційні шматочки вже в готовому вигляді. Завдяки такому способу приготування ханум ще називають ледачими мантами.

Як правильно приготувати ханум в домашніх умовах в мантоварке - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне – 640-690 г;

  • вода 225 мл;

  • рослинна рафінована олія – 110 г;

  • сіль – 10 г;


  • Для начинки:

  • м'ясо або фарш м'ясний – 12 кг;

  • цибуля ріпчаста – 650-800 г;

  • жир або масло – 200 г;

  • зіра – за смаком;

  • чорний перець мелений – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Воду для тіста трохи підігріваємо, розчиняємо в ній сіль, вливаємо рослинне рафіноване масло і перемішуємо. Тепер просіваємо борошно пшеничне, додаємо її малими порціями в рідку основу, весь час мішаючи. Спочатку робимо це ложкою, а коли доведеться робити це з трудом, перекладаємо борошняну масу на припыленную борошном поверхню і вимішуємо руками, підсипаючи борошно і домагаючись щільною і еластичною консистенції тіста. Місити потрібно довго і весь процес повинен зайняти у вас не менше двадцяти хвилин. Потім розміщуємо борошняний ком в прохолодному місці мінімум на одну годину для визрівання, прикривши харчовою плівкою. Дуже зручно приготувати таке тісто в хлібопічці, склавши всі компоненти і отримавши по завершенні процесу вже готовий до подальшого застосування еластичний борошняний ком.
    Поки тісто відстоюється, приготуємо наповнення для ханума. Для цього промите і обсушенное м'ясо (в оригіналі баранину) подрібнюємо дуже дрібненькими кубиками гострим ножем або пропускаємо через м'ясорубку. Аналогічним чином подрібнюємо попередньо очищений ріпчасту цибулю, жир або добре охолоджене масло. Приправляємо отриманий фарш сіллю, меленим чорним перцем, додаємо за смаком мелену зіру і гарненько перемішуємо.
    По готовності охолоджене тісто розділяємо на частини (з такої кількості повинно вийти чотири ханума) і кожну з них розкачуємо на припыленной борошном поверхні до отримання пласти товщиною близько одного міліметра. Чим тонше буде постелений ваш пласт, тим смачніше вийде готову страву.
    Начинку поділяємо візуально на кількість частин, скільки ханумов вийде у вас з тіста, і кожну частину
    Як приготувати ханум?
    розподіляємо на поверхні тонкого розкачаного шару, відступаючи трохи від країв. Звертаємо тісто з фаршем рулетом і ретельно запечатуємо краю, щоб уникнути втрати соків під час приготування. Укладаємо отриманий джгут на щедро промазанный рослинним маслом піддон мантоварки або пароварки і готуємо на пару протягом сорока п'яти хвилин.
    Аналогічним чином формуємо і готуємо інші хануми.
    Подаємо блюдо гарячим, попередньо розрізавши на фрагменти і уклавши на блюдо. Окремо можна подати соуси на ваш смак. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Манти - рецепт
    Манти - рецепт
    Манти - чудове блюдо узбецької кухні, яке дуже популярно і в наших краях. І абсолютно виправдано. Неймовірно соковита і чудово ароматна начинка,
    Узбецькі манти
    Узбецькі манти
    Чудове і неймовірно популярне блюдо узбецької кухні, манти, широко поширена в багатьох країнах. У статті детально опишемо найбільш традиційний рецепт
    Манти з гарбуза швидко і смачно - рецепти
    Манти з гарбуза швидко і смачно - рецепти
    Багатьом відомо традиційне узбецька страва - манти, приготування яких не відрізняється простотою. Однак далі представлені рецепти, які доводять
    Ханум в мультиварці
    Ханум в мультиварці
    Узбецьку кухню хвалять у всьому світі. Вашій увазі представлено чергове смачне блюдо, яке прийшло до нас з Узбекистану. Ханум - це рулет з тіста з
    Катлама - рецепт
    Катлама - рецепт
    Катлама, як відомо, являє собою виріб з пісного тіста. Дана страва є надбанням узбецької і татарської кухонь. Ви навчитеся готувати катламу, якщо
    Ханум - рецепт
    Ханум - рецепт
    Любите узбецьку кухню з її спеціями, соковитими м'ясними коржами, мантами? Тоді ось вам ще один рецепт східної кухні - ханум. Ми вже розповідали, як