Гезлеме
![Гезлеме Гезлеме](/uploads/posts/2015-07/gezleme_181.jpeg)
Гезлеме з м'ясною начинкою - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно разом з сіллю просіваємо гіркою на стіл. Робимо поглиблення, вливаємо трохи більше склянки теплої води. Замішуємо пружне тісто, поступово підливаючи олію. Чим довше ви будете його місити, тим еластичніше воно стає, і тим легше потім його розгортати. Залишаємо тісто трохи відлежатися, а самі займемося начинкою.
Обсмажуємо фарш. Хвилин за 5 до готовності додаємо подрібнений часник і томатний соус. Солимо, перчимо. Сир натираємо на крупній тертці. Дрібно кришимо зелень.
Тісто ще раз вимішуємо і ділимо на 6 частин. Розкачуємо кожну дуже тонкий прямокутник. Тісто має буквально просвічуватися. На середину, рівним шаром викладаємо фарш, зверху присипаємо сиром і петрушкою. Корж складаємо конвертиком і відправляємо гезлеме на розпечену суху (!) сковороду. Зверху промазуємо розтопленим вершковим маслом, перевертаємо і підрум'янюємо з іншого боку. Смажаться коржі гезлеме буквально за пару хвилин.
Турецька коржик гезлеме на кефірі - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
![Гезлеме Гезлеме](/uploads/posts/2015-07/gezleme_962.jpeg)
Приготування
У миску просіваємо борошно з сіллю, вливаємо молоко, кефір. Вбиваємо яйце. Замішуємо тісто як на пельмені. Накриваємо рушником і залишаємо на деякий час.
Шпинат промиваємо, ошпарюємо окропом і дрібно рубаємо ножем. Розкришений кубиками цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору. Сир натираємо на тертці, змішуємо з цибулею і шпинатом.
Якщо дозволяє сковорода, робимо одну велику корж. Тонко розкачуємо тісто. На одну половину викладаємо начинку, закриваємо зверху другий. Заліплюємо краї, трохи змочуючи їх водою. Обсмажуємо коржик з двох боків до золотисто-коричневого кольору.
Подають лепегку з салат із сочевиці , або з простим салатом з огірків і помідорів .
Рекомендуємо добрі рецепти
![Диво - рецепт](/uploads/posts/2015-03/divo-recept_691.jpeg)
Диво - рецепт
Диву - це дагестански коржі, які можна приготувати з м'ясом, сиром, сиром, гарбузом та іншими начинками. Це блюдо можна взяти з собою на природу і
![Хичини - рецепт](/uploads/posts/2015-03/hychiny-recept_311.jpeg)
Хичини - рецепт
Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
![Біляші на кефірі](/uploads/posts/2015-03/blyash-na-kefr_901.jpeg)
Біляші на кефірі
Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
![Коржі з начинкою](/uploads/posts/2015-03/korzh-z-nachinkoyu_201.jpeg)
Коржі з начинкою
Коржі з начинкою - це чудовий варіант перекусу або ланчу. Приготувати таку страву досить нескладно. І в цьому вам допоможуть наші прості рецепти.
![Узбецький коржик](/uploads/posts/2015-01/uzbecka-korzhik_221.jpeg)
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
![Як приготувати хичини?](/uploads/posts/2015-01/yak-prigotuvati-hychiny_631.jpeg)
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили