Кыстыбый по-татарськи - рецепт
Кистибий - татарське національне блюдо, являє собою корж з картопляного пюре або молочної пшеничної каші. Кистибий - смачне і ситне страву, яке відмінно підходить для сніданку. А зараз ми з вами поділимося секретами, як приготувати кистибий будинку .
Інгредієнти:
молоко – 1 л;
борошно – 10 склянок;
сіль;
картопляне пюре – начинка;
пшенична крупа (+3 склянки молока, масло вершкове, для начинки) – 1 склянка;
вершкове масло – 200 р.
Приготування
З молока, солі і борошна замішуємо щільне тісто, накриваємо і даємо полежати 20 хвилин. Для начинки з картоплі необхідно. Робимо картопляне пюре, додаємо в нього побільше молока, вершкового масла, обсмажуємо цибулю, що б вийшло пюре смачненьким. Збиваємо міксером (але не блендером), від цього пюре стає пухнастим.
Для начинки з крупи (її необхідно перебрати). Варимо густу кашу в кінці додаємо масло. Закутуємо каструлю ковдрою, щоб кашка «дійшла».
Коли начинки готові, тісто дістаємо з плівки і добре його обминаємо. Потім ділимо на дві частини і одну забираємо назад в пакет. Другу нарізаємо невеликими шматочками, розкачуємо їх. І вирізаємо рівний коло, для цього можна скористатися кришкою або склянкою. Далі обсмажуємо коржі на сухій сковороді. Спочатку обсмажуємо коржик з одного боку, перевертаємо і змащуємо обсмажену сторону вершковим маслом. Готову корж кладемо на тарілку і тут же змащуємо другу сторону. Змащені гарячі коржі накриваємо серветкою, щоб не охолонули. Коли підсмажені всі коржі приступаємо до їх начинці. Начинку кладемо половинку коржі і закриваємо іншого. Коли все готово починаємо до другої частини тесту. Готові кистибий відправляємо в духовку, нагріту до 150 градусів на 15 хвилин. І ще раз змащуємо маслом.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір – 1 склянка;
сода – 05 ч. л;
сіль;
рослинне масло – 3 ст. ложки;
борошно – 3 склянки.
Для картопляного пюре:
картопля – 6 шт.;
яйце;
вершкове масло – 50 г;
молоко – 500 мл
Приготування
Картоплю чистимо і відварюємо в киплячій воді 20 хвилин, до готовності, зливаємо воду, додаємо молоко, масло і ступкою подрібнюємо в пюре. Пюре має вийти густим і пишним.
Для коржів замішуємо тісто. Поділяємо його на частини і розкачуємо невеликі кола. Пюре розкладаємо на половинки кіл, накриваємо іншою половинкою. З'єднуємо кінці, придавлюємо їх виделкою. Смажимо коржі на олії по 7 хвилин з кожного боку.
Інгредієнти:
молоко – 100 мл;
яйце – 1 шт.;
масло вершкове – 50 г +50 г (для змащування);
борошно – 300 г;
цукор – 1 ст. ложка;
сіль.
Для начинки
картопля – 700 г;
цибуля – 1 шт.;
молоко – 150 г;
масло – 30 г;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
сіль.
Приготування
Приготуємо тісто, для цього змішуємо молоко, сіль, цукор, яйце, розтоплене вершкове масло і все перемішуємо. У приготовлену суміш додаємо борошно і вимішуємо. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо трохи полежати. Готуємо начинку. З картоплі робимо пюре і додаємо в нього пасеровану цибулю. Потім тісто ділимо на шматочки приблизно по 70 г, тонко розкачуємо його і вирізаємо коржики діаметром приблизно 15 див. Випікаємо коржі на гарячій, сухій сковороді. готові коржі загортаємо в рушник, що б вони не охолоджувались. Коли всі коржі готові викладаємо на них начинку. Для цього на одну половинку кладемо картопляне пюре, а іншу загинаємо зверху. Рясно змащуємо кистибий розтопленим вершковим маслом з обох сторін. Коржі треба начиняти гарячими, тоді вони не будуть ламатися. Потім коржі складаємо в сковороду, накриваємо кришкою і відправляємо в духовку на 10 хвилин, але можна без цього обійтися.
Як приготувати кистибий?
Інгредієнти:
Приготування
З молока, солі і борошна замішуємо щільне тісто, накриваємо і даємо полежати 20 хвилин. Для начинки з картоплі необхідно. Робимо картопляне пюре, додаємо в нього побільше молока, вершкового масла, обсмажуємо цибулю, що б вийшло пюре смачненьким. Збиваємо міксером (але не блендером), від цього пюре стає пухнастим.
Для начинки з крупи (її необхідно перебрати). Варимо густу кашу в кінці додаємо масло. Закутуємо каструлю ковдрою, щоб кашка «дійшла».
Коли начинки готові, тісто дістаємо з плівки і добре його обминаємо. Потім ділимо на дві частини і одну забираємо назад в пакет. Другу нарізаємо невеликими шматочками, розкачуємо їх. І вирізаємо рівний коло, для цього можна скористатися кришкою або склянкою. Далі обсмажуємо коржі на сухій сковороді. Спочатку обсмажуємо коржик з одного боку, перевертаємо і змащуємо обсмажену сторону вершковим маслом. Готову корж кладемо на тарілку і тут же змащуємо другу сторону. Змащені гарячі коржі накриваємо серветкою, щоб не охолонули. Коли підсмажені всі коржі приступаємо до їх начинці. Начинку кладемо половинку коржі і закриваємо іншого. Коли все готово починаємо до другої частини тесту. Готові кистибий відправляємо в духовку, нагріту до 150 градусів на 15 хвилин. І ще раз змащуємо маслом.
Кистибий з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для картопляного пюре:
Приготування
Картоплю чистимо і відварюємо в киплячій воді 20 хвилин, до готовності, зливаємо воду, додаємо молоко, масло і ступкою подрібнюємо в пюре. Пюре має вийти густим і пишним.
Для коржів замішуємо тісто. Поділяємо його на частини і розкачуємо невеликі кола. Пюре розкладаємо на половинки кіл, накриваємо іншою половинкою. З'єднуємо кінці, придавлюємо їх виделкою. Смажимо коржі на олії по 7 хвилин з кожного боку.
Як готувати кистибий з картоплею?
Інгредієнти:
Для начинки
Приготування
Приготуємо тісто, для цього змішуємо молоко, сіль, цукор, яйце, розтоплене вершкове масло і все перемішуємо. У приготовлену суміш додаємо борошно і вимішуємо. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо трохи полежати. Готуємо начинку. З картоплі робимо пюре і додаємо в нього пасеровану цибулю. Потім тісто ділимо на шматочки приблизно по 70 г, тонко розкачуємо його і вирізаємо коржики діаметром приблизно 15 див. Випікаємо коржі на гарячій, сухій сковороді. готові коржі загортаємо в рушник, що б вони не охолоджувались. Коли всі коржі готові викладаємо на них начинку. Для цього на одну половинку кладемо картопляне пюре, а іншу загинаємо зверху. Рясно змащуємо кистибий розтопленим вершковим маслом з обох сторін. Коржі треба начиняти гарячими, тоді вони не будуть ламатися. Потім коржі складаємо в сковороду, накриваємо кришкою і відправляємо в духовку на 10 хвилин, але можна без цього обійтися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для кыстыбый по-татарськи
Коржик кистибий - традиційне татарське блюдо, яке припало до смаку багатьом нашим співвітчизникам. Готуються такі коржі з різною начинкою, але все ж
Кистибий – рецепт
Кистибий - татарське блюдо, яке представляє з себе тонкий коржик з начинкою всередині. Найчастіше начинка у кыстыбае з картоплі чи каші. Приготувати
Коржі з картоплею
Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили