Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати борщ?

Як приготувати борщ?

22-12-2015, 11:10
309
Як приготувати борщ?
Під борщем розуміють одночасно два перші страви різних по складу, способу приготування і смаку. Один подається в гарячому, а другий в холодному вигляді. Єдиним основним і незамінним компонентом цих супів є буряк, звідки і назва страви.
З наших рецептів ви дізнаєтесь, як правильно приготувати обидва види і борщів зелених. Кожен з них вам неодмінно сподобається.

Як приготувати класичний гарячий суп борщ?


Інгредієнти:

  • буряк столовий середнього розміру – 2 шт.;

  • яловичина або свинина – 450 г;

  • морква – 75 г;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • бульби картоплі середнього розміру – 4 шт.;

  • рослинна рафінована олія – 35 мл;

  • свіжа зелень петрушки і зелений лук – за смаком;

  • оцет 6% – 30 мл;

  • паста томатна – 50 г;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 2 шт.;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – 140 г;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • сметана.


  • Приготування
    Буряк моєму ретельно і відварюємо до повної готовності. Промите м'ясо нарізаємо на шматочки середнього розміру, заливаємо двома літрами очищеної води, визначаємо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо піну ретельно, зменшуємо вогонь і варимо до м'якості.
    Поки вариться м'ясо, готуємо належним чином овочі. Очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками бульби картоплі, ріпчасту цибулю та моркву, а відварену буряк чистимо і подрібнюємо соломкою.
    По готовності м'яса закладаємо в бульйон картоплю і варимо до м'якості. Тим часом пасеруємо до прозорості на олії цибулю, потім додаємо моркву, а через три хвилини томатну пасту. Вливаємо також дві-три столові ложки бульйону і припускаємо овочі на помірному вогні ще три хвилинки. Тепер приправляємо заправку чайною ложкою солі, меленим чорним перцем, цукровим піском, вливаємо оцет, кидаємо соломку буряків і ще трохи протушиваем.
    Коли картопля буде готовий, викладаємо заправку в каструлю, кидаємо горошини чорного і духмяного перцю, листя лавра, нарубану зелень петрушки, підсолюємо за смаком і проварюємо борщ ще пару хвилин.
    По готовності даємо страві настоятися п'ять хвилин, і подаємо зі сметаною і дрібно нарубаними пір'ям зеленого лука.

    Як приготувати холодний борщ?


    Інгредієнти:

  • буряк столовий – 750 г;

  • варена ковбаса або відварне м'ясо – 275 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • зелена цибуля – 190 г;

  • зелень петрушки і кропу – 1 пучок;

  • свіжі огірки – 275 г;

  • сметана – 250 г;

  • кислота лимонна – 1/4 ч. ложки;

  • сіль – 10 г або по смаку;

  • цукровий пісок – 15 г або по смаку.


  • Приготування
    Спочатку відварюємо до готовності, окатываем холодною водою і очищаємо яйця і якщо для і борщів зелених використовується м'ясо, то відварюємо до м'якості і його. Тим часом дрібно рубаємо попередньо вимиту і обсушену зелень, пір'я зеленої цибулі, очищені від шкірки свіжі огірочки і варену ковбасу (чи м'ясо). Зелень кладемо в миску, приправляємо сіллю, розминаємо дерев'яною ложкою, змішуємо з іншими нарізаними компонентами і залишаємо в холодильнику приблизно на одну годину.
    Не гаючи часу, гарненько промиваємо, очищаємо і відварюємо до м'якості буряк у півтора літрах очищеної води. Потім виймаємо плоди з відвару, остуджуємо, нарізаємо кубиками або пропускаємо через крупну тертку і повертаємо в остиглий відвар. Присмачую основу і борщів зелених сіллю, цукровим піском і лимонною кислотою і перемішуємо. Потім закладаємо інші компоненти страви, діставши їх з холодильника, і знову ставимо охолоджуватися.
    Як приготувати борщ?
    При подачі в кожну тарілку і борщів зелених кладемо по великій їдальні ложці сметани і перемішуємо. Якщо ви не збираєтеся зберігати холодний борщ, то можна заправити сметаною весь вміст каструлі і розлити по тарілках.
    Насправді у кожної господині свій рецепт і борщів зелених і дуже часто варіанти значною мірою відрізняються за складом і смаком. Одні готують страву без ковбаси і м'яса, або кладуть з яєць тільки білки, інші роблять борщ на кефірі або сироватці без лимонної кислоти з картоплею, а деякі вважають за краще додавати в блюдо бурякову бадилля або щавель. Ви теж можете експериментувати зі складом страви і знайти варіант, найбільш відповідний до смаку саме вам.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп борщ
    Суп борщ
    Одним з найпопулярніших і найулюбленіших страв слов'янської кухні можна впевнено назвати борщ. Головною його особливістю є універсальність: взимку
    Борщ в банках на зиму - рецепти
    Борщ в банках на зиму - рецепти
    Запасливі господині знають, що приготування різного роду консервації взимку значно економить бюджет і час на приготування різних страв. Пропонуємо
    Холодний борщ - рецепт приготування
    Холодний борщ - рецепт приготування
    Чудовий освіжаючий перше блюдо, борщ, можна приготувати, скориставшись представленими далі рецептами. Пропонуємо зробити це страва кількома
    Борщ з м'ясом
    Борщ з м'ясом
    Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та