Як приготувати борщ?
Під борщем розуміють одночасно два перші страви різних по складу, способу приготування і смаку. Один подається в гарячому, а другий в холодному вигляді. Єдиним основним і незамінним компонентом цих супів є буряк, звідки і назва страви.
З наших рецептів ви дізнаєтесь, як правильно приготувати обидва види і борщів зелених. Кожен з них вам неодмінно сподобається.
Інгредієнти:
буряк столовий середнього розміру – 2 шт.;
яловичина або свинина – 450 г;
морква – 75 г;
ріпчаста цибуля – 75 г;
бульби картоплі середнього розміру – 4 шт.;
рослинна рафінована олія – 35 мл;
свіжа зелень петрушки і зелений лук – за смаком;
оцет 6% – 30 мл;
паста томатна – 50 г;
лаврове листя – 2 шт.;
горошини запашного перцю – 2 шт.;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – 140 г;
цукровий пісок – 10 г;
сметана.
Приготування
Буряк моєму ретельно і відварюємо до повної готовності. Промите м'ясо нарізаємо на шматочки середнього розміру, заливаємо двома літрами очищеної води, визначаємо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо піну ретельно, зменшуємо вогонь і варимо до м'якості.
Поки вариться м'ясо, готуємо належним чином овочі. Очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками бульби картоплі, ріпчасту цибулю та моркву, а відварену буряк чистимо і подрібнюємо соломкою.
По готовності м'яса закладаємо в бульйон картоплю і варимо до м'якості. Тим часом пасеруємо до прозорості на олії цибулю, потім додаємо моркву, а через три хвилини томатну пасту. Вливаємо також дві-три столові ложки бульйону і припускаємо овочі на помірному вогні ще три хвилинки. Тепер приправляємо заправку чайною ложкою солі, меленим чорним перцем, цукровим піском, вливаємо оцет, кидаємо соломку буряків і ще трохи протушиваем.
Коли картопля буде готовий, викладаємо заправку в каструлю, кидаємо горошини чорного і духмяного перцю, листя лавра, нарубану зелень петрушки, підсолюємо за смаком і проварюємо борщ ще пару хвилин.
По готовності даємо страві настоятися п'ять хвилин, і подаємо зі сметаною і дрібно нарубаними пір'ям зеленого лука.
Інгредієнти:
буряк столовий – 750 г;
варена ковбаса або відварне м'ясо – 275 г;
яйця – 4 шт.;
зелена цибуля – 190 г;
зелень петрушки і кропу – 1 пучок;
свіжі огірки – 275 г;
сметана – 250 г;
кислота лимонна – 1/4 ч. ложки;
сіль – 10 г або по смаку;
цукровий пісок – 15 г або по смаку.
Приготування
Спочатку відварюємо до готовності, окатываем холодною водою і очищаємо яйця і якщо для і борщів зелених використовується м'ясо, то відварюємо до м'якості і його. Тим часом дрібно рубаємо попередньо вимиту і обсушену зелень, пір'я зеленої цибулі, очищені від шкірки свіжі огірочки і варену ковбасу (чи м'ясо). Зелень кладемо в миску, приправляємо сіллю, розминаємо дерев'яною ложкою, змішуємо з іншими нарізаними компонентами і залишаємо в холодильнику приблизно на одну годину.
Не гаючи часу, гарненько промиваємо, очищаємо і відварюємо до м'якості буряк у півтора літрах очищеної води. Потім виймаємо плоди з відвару, остуджуємо, нарізаємо кубиками або пропускаємо через крупну тертку і повертаємо в остиглий відвар. Присмачую основу і борщів зелених сіллю, цукровим піском і лимонною кислотою і перемішуємо. Потім закладаємо інші компоненти страви, діставши їх з холодильника, і знову ставимо охолоджуватися.
При подачі в кожну тарілку і борщів зелених кладемо по великій їдальні ложці сметани і перемішуємо. Якщо ви не збираєтеся зберігати холодний борщ, то можна заправити сметаною весь вміст каструлі і розлити по тарілках.
Насправді у кожної господині свій рецепт і борщів зелених і дуже часто варіанти значною мірою відрізняються за складом і смаком. Одні готують страву без ковбаси і м'яса, або кладуть з яєць тільки білки, інші роблять борщ на кефірі або сироватці без лимонної кислоти з картоплею, а деякі вважають за краще додавати в блюдо бурякову бадилля або щавель. Ви теж можете експериментувати зі складом страви і знайти варіант, найбільш відповідний до смаку саме вам.
З наших рецептів ви дізнаєтесь, як правильно приготувати обидва види і борщів зелених. Кожен з них вам неодмінно сподобається.
Як приготувати класичний гарячий суп борщ?
Інгредієнти:
Приготування
Буряк моєму ретельно і відварюємо до повної готовності. Промите м'ясо нарізаємо на шматочки середнього розміру, заливаємо двома літрами очищеної води, визначаємо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо піну ретельно, зменшуємо вогонь і варимо до м'якості.
Поки вариться м'ясо, готуємо належним чином овочі. Очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками бульби картоплі, ріпчасту цибулю та моркву, а відварену буряк чистимо і подрібнюємо соломкою.
По готовності м'яса закладаємо в бульйон картоплю і варимо до м'якості. Тим часом пасеруємо до прозорості на олії цибулю, потім додаємо моркву, а через три хвилини томатну пасту. Вливаємо також дві-три столові ложки бульйону і припускаємо овочі на помірному вогні ще три хвилинки. Тепер приправляємо заправку чайною ложкою солі, меленим чорним перцем, цукровим піском, вливаємо оцет, кидаємо соломку буряків і ще трохи протушиваем.
Коли картопля буде готовий, викладаємо заправку в каструлю, кидаємо горошини чорного і духмяного перцю, листя лавра, нарубану зелень петрушки, підсолюємо за смаком і проварюємо борщ ще пару хвилин.
По готовності даємо страві настоятися п'ять хвилин, і подаємо зі сметаною і дрібно нарубаними пір'ям зеленого лука.
Як приготувати холодний борщ?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку відварюємо до готовності, окатываем холодною водою і очищаємо яйця і якщо для і борщів зелених використовується м'ясо, то відварюємо до м'якості і його. Тим часом дрібно рубаємо попередньо вимиту і обсушену зелень, пір'я зеленої цибулі, очищені від шкірки свіжі огірочки і варену ковбасу (чи м'ясо). Зелень кладемо в миску, приправляємо сіллю, розминаємо дерев'яною ложкою, змішуємо з іншими нарізаними компонентами і залишаємо в холодильнику приблизно на одну годину.
Не гаючи часу, гарненько промиваємо, очищаємо і відварюємо до м'якості буряк у півтора літрах очищеної води. Потім виймаємо плоди з відвару, остуджуємо, нарізаємо кубиками або пропускаємо через крупну тертку і повертаємо в остиглий відвар. Присмачую основу і борщів зелених сіллю, цукровим піском і лимонною кислотою і перемішуємо. Потім закладаємо інші компоненти страви, діставши їх з холодильника, і знову ставимо охолоджуватися.
При подачі в кожну тарілку і борщів зелених кладемо по великій їдальні ложці сметани і перемішуємо. Якщо ви не збираєтеся зберігати холодний борщ, то можна заправити сметаною весь вміст каструлі і розлити по тарілках.
Насправді у кожної господині свій рецепт і борщів зелених і дуже часто варіанти значною мірою відрізняються за складом і смаком. Одні готують страву без ковбаси і м'яса, або кладуть з яєць тільки білки, інші роблять борщ на кефірі або сироватці без лимонної кислоти з картоплею, а деякі вважають за краще додавати в блюдо бурякову бадилля або щавель. Ви теж можете експериментувати зі складом страви і знайти варіант, найбільш відповідний до смаку саме вам.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп борщ
Одним з найпопулярніших і найулюбленіших страв слов'янської кухні можна впевнено назвати борщ. Головною його особливістю є універсальність: взимку
Борщ в банках на зиму - рецепти
Запасливі господині знають, що приготування різного роду консервації взимку значно економить бюджет і час на приготування різних страв. Пропонуємо
Холодний борщ - рецепт приготування
Чудовий освіжаючий перше блюдо, борщ, можна приготувати, скориставшись представленими далі рецептами. Пропонуємо зробити це страва кількома
Борщ з м'ясом
Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
Борщ з маринованої буряків
Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
Холодний борщ з ковбасою
Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та