Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибний суп з глив - рецепт

Грибний суп з глив - рецепт

26-03-2015, 17:41
1 948
Грибний суп з глив - рецепт
Гливи більш ароматні і текстурны, ніж печериці, при цьому не менш широко поширені. Так що якщо ви вирішили зайнятися приготуванням грибного супу, зробіть вибір на користь цих грибів, а вже як приготувати грибний суп з глив ми вам розповімо.

Грибний суп з глив


Інгредієнти:

  • гливи - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • чебрець - 3 гілочки;

  • розмарин - 1 гілочка;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершки - 100 мл;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Ніжки глив відрізаємо і проварюємо в курячому бульйоні під кришкою 1 годину. Поки ніжки грибів варяться, їх капелюшки слід дрібно нарізати. Ріжемо ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії до прозорості, після чого додаємо в сковороду грибні капелюшки і продовжуємо готування до тих пір, поки зайва рідина не випарується з сковороди.
    Разом з грибами не забудьте покласти на сковороду чебрець і розмарин. Як тільки надлишки вологи выпарились - заливаємо в сковороду коньяк і тепер чекаємо поки випарується він. Як тільки на сковороді не залишилося коньяку, знімаємо її з вогню.
    З бульйону виловлюємо грибні ніжки і подрібнюємо їх за допомогою блендера або м'ясорубки. Додаємо грибні капелюшки і ніжки в бульйон разом з вершками і нарізаною зеленою цибулею.

    Грибний суп-пюре з глив


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 8 ст. ложок;

  • селера - 1 стебло;

  • цибулю-шалот - 1/2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • гливи - 3 ст.;

  • гриби шиітаке - 3 ст.;

  • шампіньйони - 3 ст.;

  • біле сухе вино - 1/2 ст.;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • курячий бульйон - 8 ст.;

  • вершки - 1/2 ст.


  • Приготування
    6 столових ложок вершкового масла розтоплюємо і обсмажуємо на них дрібно нарізану селеру, цибулю-шалот, цибулю і часник близько 8 хвилин. Після додаємо до цибулі пассеровке нарізані гриби і готуємо всі разом ще 4 хвилини. Тепер наливаємо біле вино. Готуємо ще 6 хвилин.
    Грибний суп з глив - рецепт

    Решту 2 столові ложки олії і 1/4 ст. борошна змішуємо до утворення пасти. Додаємо отриману пасту в суміш грибів і перемішуємо. Обережно підливаємо бульйон, уникаючи утворення грудок. Доводимо все до кипіння і відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму. Вливаємо до бульйону вершки і приправляємо суп сіллю і перцем. Перелити суп в чашу блендера і збиваємо до однорідності. Бажано робити це порціями, щоб інгредієнти измельчились рівномірно. Тепер суп можна повторно нагрівати і подавати до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибний суп-пюре з вершками
    Грибний суп-пюре з вершками
    Популярність супів-пюре пов'язана з простотою приготування і вибору інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як зварити грибний суп-пюре з вершками без
    Суп з глив
    Суп з глив
    Вешеннки - досить універсальні гриби. Їх можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати. У будь-якому випадку вони чудово зберігають
    Суп на м'ясному бульйоні
    Суп на м'ясному бульйоні
    Супи на м'ясному бульйоні виходять поживними, наваристими і ароматними. У нашій статті ми поділимося простими рецептами приготування грибного,
    Як приготувати гливи з картоплею?
    Як приготувати гливи з картоплею?
    Гливи, не менш смачні гриби, ніж печериці, до яких ми з вами вже давно звикли. І сьогодні поговоримо про досить простих варіантах приготування глив з
    Котлети з глив - рецепти
    Котлети з глив - рецепти
    Котлети - смачне блюдо, яке обожнюють багато. Вони можуть бути не тільки м'ясні, але й рибними, овочевими, грибними. І зараз ми розповімо, як
    Жульєн з печериць
    Жульєн з печериць
    Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене