Щі з кислої капусти
Щі вважаються справжнім російським блюдом, так як цей суп вперше почали готувати саме на Русі. Давайте разом з вами розглянемо деякі рецепти приготування смачних і ароматних щів з кислої капусти.
Інгредієнти:
масло рослинне - 1 ст. ложка;
кріп, петрушка - 5 гілочок;
паста томатна - 2 ст. ложки;
лавровий лист - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
кип'ячена вода - 2 л;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
цибулина - 2 шт.;
селера - 50 г;
морква - 2 шт.;
квашена капуста - 500 г;
картопля - 4 шт.;
борошно - 1 ст. ложка;
спеції;
яловичина - 500 г;
кмин сухий кріп - щіпка.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати щі з кислої капусти. У каструлю наливаємо приблизно 2 літри холодної кип'яченої води, кладемо оброблене м'ясо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Цим часом очищаємо корінь селери, 1 моркву і 1 цибулину. Зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо з бульйону піну, кладемо овочі і варимо приблизно 15 години.
Квашену капусту віджимаємо, при необхідності промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Тепер беремо сотейник, кладемо трохи масла, розігріваємо його, викладаємо капусту, додаємо трохи томатної пасти, кмину і тушкуємо 30 хвилин під кришкою. Залишилася цибулину і моркву очищаємо, подрібнюємо і пасеруємо на окремій сковороді в рослинному маслечко до рум'яного кольору. Потім приправляємо овочі чорним перцем, насінням кропу і обсмажуємо протягом 5 хвилин, безперервно помішуючи.
Далі викладаємо залишилася томатну пасту, перемішуємо, доводимо до закипання і обережно знімаємо з вогню. Картоплю очищаємо і шаткуємо кубиками. Зелень промиваємо і подрібнюємо, а часник видавлюємо через прес.
Тепер акуратно виймаємо м'ясо з бульйону і нарізаємо його невеликими шматочками. Бульйон проціджуємо в чисту каструлю і доводимо до кипіння. У сковороді розігріваємо вершкове масло й обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Далі викладаємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю з м'ясним бульйоном, солимо і варимо кислі щі з квашеної капусти ще 15 хвилин.
Інгредієнти:
гриби сушені - 50 г;
кисла капуста - 700 г;
цибулина - 2 шт.;
картопля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
масло рослинне - 4 ст. ложки;
спеції;
сметана, зелень для подачі.
Приготування
Квашену капусту подрібнюємо і викладаємо у вогнетривкий посуд. Потім вливаємо півсклянки кип'яченої води, трохи рослинного масла і ставимо чавунець в розігріту духовку, а потім зменшуємо температуру нагрівання до 120 градусів і готуємо капусту 25 години.
Не втрачаючи часу дарма, гарненько промиваємо сухі гриби, заливаємо їх окропом і залишаємо приблизно на півгодини набухати. Після цього ставимо їх на вогонь і проварюємо близько години. Як тільки гриби будуть готові, акуратно дістаємо їх шумівкою, даємо трохи охолонути й нарізаємо невеликими скибочками, а грибний бульйон проціджуємо через марлю.
Моркву з цибулею очищаємо, нарізаємо цибульку кубиками, а моркву шаткуємо соломкою і обсмажуємо овочі на сковороді до легкого зарум'янювання. Далі викладаємо гриби і смажимо ще хвилин 15. За півгодини до закінчення приготування капусти викладаємо в неї приготовану обжарку, вливаємо трохи грибного бульйону.
А тим часом ставимо бульйон, що залишився на плиту і гріємо до закипання. Картоплю чистимо і ріжемо довільно. Як тільки капуста в духовці приготувалася, дістаємо її і висипаємо в гарячий грибний бульйон разом з картоплею і варимо суп до повної готовності. При подачі смачні щі з кислої капусти посипаємо різаною зеленню, подрібненим часником і додаємо сметану.
Рецепт щів з кислої капусти
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати щі з кислої капусти. У каструлю наливаємо приблизно 2 літри холодної кип'яченої води, кладемо оброблене м'ясо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Цим часом очищаємо корінь селери, 1 моркву і 1 цибулину. Зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо з бульйону піну, кладемо овочі і варимо приблизно 15 години.
Квашену капусту віджимаємо, при необхідності промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Тепер беремо сотейник, кладемо трохи масла, розігріваємо його, викладаємо капусту, додаємо трохи томатної пасти, кмину і тушкуємо 30 хвилин під кришкою. Залишилася цибулину і моркву очищаємо, подрібнюємо і пасеруємо на окремій сковороді в рослинному маслечко до рум'яного кольору. Потім приправляємо овочі чорним перцем, насінням кропу і обсмажуємо протягом 5 хвилин, безперервно помішуючи.
Далі викладаємо залишилася томатну пасту, перемішуємо, доводимо до закипання і обережно знімаємо з вогню. Картоплю очищаємо і шаткуємо кубиками. Зелень промиваємо і подрібнюємо, а часник видавлюємо через прес.
Тепер акуратно виймаємо м'ясо з бульйону і нарізаємо його невеликими шматочками. Бульйон проціджуємо в чисту каструлю і доводимо до кипіння. У сковороді розігріваємо вершкове масло й обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Далі викладаємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю з м'ясним бульйоном, солимо і варимо кислі щі з квашеної капусти ще 15 хвилин.
Пісні щі з кислої капусти
Інгредієнти:
Приготування
Квашену капусту подрібнюємо і викладаємо у вогнетривкий посуд. Потім вливаємо півсклянки кип'яченої води, трохи рослинного масла і ставимо чавунець в розігріту духовку, а потім зменшуємо температуру нагрівання до 120 градусів і готуємо капусту 25 години.
Не втрачаючи часу дарма, гарненько промиваємо сухі гриби, заливаємо їх окропом і залишаємо приблизно на півгодини набухати. Після цього ставимо їх на вогонь і проварюємо близько години. Як тільки гриби будуть готові, акуратно дістаємо їх шумівкою, даємо трохи охолонути й нарізаємо невеликими скибочками, а грибний бульйон проціджуємо через марлю.
Моркву з цибулею очищаємо, нарізаємо цибульку кубиками, а моркву шаткуємо соломкою і обсмажуємо овочі на сковороді до легкого зарум'янювання. Далі викладаємо гриби і смажимо ще хвилин 15. За півгодини до закінчення приготування капусти викладаємо в неї приготовану обжарку, вливаємо трохи грибного бульйону.
А тим часом ставимо бульйон, що залишився на плиту і гріємо до закипання. Картоплю чистимо і ріжемо довільно. Як тільки капуста в духовці приготувалася, дістаємо її і висипаємо в гарячий грибний бульйон разом з картоплею і варимо суп до повної готовності. При подачі смачні щі з кислої капусти посипаємо різаною зеленню, подрібненим часником і додаємо сметану.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-пюре з солодким перцем
Давайте сьогодні на обід приготуємо з вами оригінальний і дуже запашний суп-пюре з солодким перцем. Таке блюдо нагадає нам про літо і неодмінно
Солянка з морської капусти
Солянка з морської капусти - незвичайне і поживне блюдо, яке можна подати до обіду або вечері. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів цього
Солянка з квашеної капусти
Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як
Начинка з капусти для пиріжків
Ароматні домашні пиріжки люблять всі! Важливу роль в пиріжках грає начинка - м'ясна, овочева, сирна, а може фруктова? Але особливо смачними виходять
Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка