Ткемалі з аличі - рецепт
![Ткемалі з аличі - рецепт Ткемалі з аличі - рецепт](/uploads/posts/2015-03/tkemal-z-alich-recept_751.jpeg)
Грузинський соус з аличі
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту аличу поміщаємо в каструлю, додавши півсклянки води, прикриваємо кришкою. На повільному вогні варимо плоди до розм'якшення приблизно 20 хвилин. Розварену аличу викладаємо в сито або друшляк з дрібними частими отворами. Дерев'яною лопаткою (або ложкою) перетираємо ткемалі, в ситі повинні залишитися тільки кісточки і шкірка від плодів. Відходи викидаємо, а вийшло пюре доводимо до кипіння. Після того, як вогонь вимкнули, додаємо сіль, цукор, коріандр, уцхо-сунелі.
Зелень дрібно ріжемо, гострий перець очищаємо від насіння і подрібнюємо, чистимо і пропускаємо через прес часник. Всі підготовлені компоненти додаємо в соус і ретельно перемішуємо. Готовий продукт можна заготовити на зиму, розлив у стерилізовані банки чи пляшки і залив зверху невеликою кількістю рослинного масла, щоб ткемалі не псувався.
Швидше за все, у багатьох виникне питання, що таке омбало і де взяти аличу? Замість аличі можна використовувати будь-який сорт кислої сливи. Омбало - різновид дикої м'яти зі злегка лимонним присмаком, тому можна використати замість неї мелісу.
Пропонований другий рецепт ткемалі з аличі містить більш звичні компоненти.
Інгредієнти:
Приготування
Аличу скласти в каструлю, додати трохи води (алича сама дає багато соку), додаємо чебрець і варимо на повільному вогні 15 хвилин. Остиглу аличу перетираємо через сито. Отриману масу варимо близько 1 години на маленькому полум'я, знімаючи час від
![Ткемалі з аличі - рецепт Ткемалі з аличі - рецепт](/uploads/posts/2015-03/tkemal-z-alich-recept_352.jpeg)
Розлитий по банках соус досить довго зберігається в прохолодному місці.
Також спробуйте приготувати не менш класичний грузинський соус сациві на основі горіхів - ідеальне доповнення до страв з м'яса і риби.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Соус ткемалі](/uploads/posts/2015-03/sous-tkemal_781.jpeg)
Соус ткемалі
Всім відомий грузинський соус ткемалі давно перестав бути прерогативою цього південного народу. Тепер його може самостійно приготувати господиня
![Соус для шаурми](/uploads/posts/2015-03/sous-dlya-shaurmi_551.jpeg)
Соус для шаурми
Соус для шаурми - це ключова складова, яка з'єднує всі інші інгредієнти цього нехитрого східного блюда. Щоб урівноважити смак шаурми, до рецептури
![Кетчуп зі слив](/uploads/posts/2015-03/ketchup-z-sliv_671.jpeg)
Кетчуп зі слив
Напевно, багато хто з нас не знають, що кетчуп можна зварити не тільки томатів, а й із слив. Ось про це ми і поговоримо в нашій статті. Ми зібрали
![Варення з аличі - рецепт](/uploads/posts/2015-03/varennya-z-alich-recept_941.jpeg)
Варення з аличі - рецепт
Алича - корисний і смачний фрукт. Вона багата магнієм, калієм, залізом, фосфором, натрієм. І зараз ми розповімо, як з неї зробити чудове варення.
![Пастила з аличі](/uploads/posts/2015-01/pastila-z-alich_861.jpeg)
Пастила з аличі
Пастила - традиційна і смачна російська солодкість. Зазвичай її роблять з яблук, але сьогодні ми хочемо вам запропонувати рецепт її створення з аличі
![Рецепт харчо з яловичини](/uploads/posts/2015-01/recept-harcho-z-yalovichini_501.jpeg)
Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських