Ставрида - рецепти приготування

Рецепт маринованої ставриди
Інгредієнти:
Приготування
Свіжоморожену ставриду розморожуємо і, не чистячи, викладаємо в глибоку посуд. У воді розчиняємо сіль і заливаємо нею рибу і ставимо під гніт годин на 8. Залишаємо при кімнатній температурі. Після цього солону воду зливаємо.
Робимо новий розчин з 1 літра води і оцту і заливаємо їм рибу знову. Зливаємо її через 3 години. Рибу очищаємо від шкірки, нарізаємо її порційними шматочками, перекладаємо кільцями цибулі і заливаємо олією. Зберігати мариновану ставриду потрібно в холодильнику в скляному або емальованому посуді.
Рецепт ставриди по-японськи в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Ставриду поділяємо на філе, скроплюємо соком лимона, солимо і перчимо. Подрібнюємо кріп і злегка обсмажуємо його на вершковому маслі, зверху викладаємо філе ставриди, поливаємо сметаною, викладаємо скибочки апельсина, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку. При температурі 170-180 градусів запікаємо 20 хвилин. Як гарнір подаємо відварений рис .
Рецепт ставриди в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Ставриду чистимо, відрізаємо голову, миємо й розрізаємо на порційні шматочки. Солимо їх, посипаємо спеціями і залишаємо маринуватися. Тим часом займаємося овочами: картоплю миємо й відварюємо до напівготовності. Потім охолоджуємо і нарізаємо кільцями товщиною 1 див Очищаємо моркву і цибулю. Моркву тремо на тертці, а цибулю ріжемо півкільцями. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо картоплю, солимо і перчимо його.
Далі кладемо цибулю і моркву (половину від загального обсягу), рибу і посипаємо рештою цибулею з морквою. Змащуємо все це сметаною, накриваємо форму кришкою або фольгою й запікаємо півгодини в духовці, нагрітій до 180 градусів. Потім знімаємо кришку і даємо нашій страві підрум'янитися ще 10 хвилин. А після цього вже можна подавати до столу.
Рецепт чорноморської ставриди в томатному маринаді
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Ставриду чистимо, видаляємо зябра і нутрощі, а голову і луску залишаємо. Цілу рибу опускаємо в киплячу воду, а потім додаємо

Очищені і промиті овочі нарізаємо соломкою. Розігріваємо олію, викладаємо овочі і прогріваємо їх хвилин 10. Потім додаємо томатне пюре, прянощі, вливаємо гаряче рибний бульйон . Тушкуємо 15 хвилин під кришкою. Поливаємо рибу оцтом, розведеним водою з додаванням цукру і солі і викладаємо її в соус. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 10 всі разом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Горбуша в вершках
Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання

Холодець з риби
Холодець - це смачне холодець, яке готують з м'яса, птиці, риби. Ми розглянемо останній варіант створення його з риби. Це оригінальне блюдо, звичайно

Маринад для оселедця
Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної

Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і

Форель в мультиварці
Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в

Рибне азу
Азу - повсякденне блюдо татарської кухні. Зазвичай азу готують з м'яса з різними овочами та спеціями. Дуже смачне пісне азу можна приготувати з риби.