Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печеня з курки з картоплею

Печеня з курки з картоплею

19-03-2015, 16:28
1 064
Печеня з курки з картоплею
Поєднання курки та картоплі, здається, ніколи не застаріє. І це обумовлено не тільки тим, що страва дуже просто готувати, але і тим, наскільки смачним і ситним виходить готове спекотне .

Печеня з курки з картоплею в горщиках


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • курка - 1 тушка;

  • сіль, перець - по щіпці;

  • картопля - 450 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • курячий бульйон - 250 мл;

  • гілочка естрагону;

  • лимонний сік - 4 ст. ложки;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 220 градусів. У горщик наливаємо оливкову олію, розігріваємо його на сильному вогні. Курку ріжемо на порційні шматки і кожен шматочок приправляємо сіллю і перцем. Обсмажуємо Курятину в духовці до золотистого кольору разом з цибулею. Заливаємо м'ясо бульйоном, додаємо нарізану картоплю і кидаємо гілочку естрагону. Доводимо рідина в горщику до кипіння й тушкуємо все, без кришки 30 хвилин в духовці. По закінченні готування заправляємо курячий бульйон зі спекотного гірчицею і доповнюємо лимонним соком. Страву можна і розкласти по порційних горщикам, перед тим, як заливати м'ясо і овочі бульйоном.

    Печеня з курки з картоплею в каструлі


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 4 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • бруква - 1/2 шт.;

  • картопля - 6 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • свіжа петрушка;

  • кукурудзяне борошно - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо масло і ставимо її на середній вогонь. Курячі ніжки злегка надрізаємо впоперек, по всій поверхні, після чого рясно посипаємо сіллю і перцем і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Як тільки курятина підрум'яниться, кладемо навколо неї нарізану картоплю, порей, моркву, брукву. Поверх страви кладемо лавровий лист і розмарин, а також пропущений через прес зубчик часнику.
    Заливаємо в каструлю воду, або курячий бульйон так, щоб покрити овочі, а потім ставимо на повільний вогонь гаситися під кришкою 40-50 хвилин. Готову курятину дістаємо з каструлі, а бульйон, що залишився випариваем на третину. Рідину, що залишилася змішуємо з кукурудзяним борошном і варимо до загустіння. Доповнюємо підливу свіжою зеленню, солимо і перчимо за смаком і повертаємо курятину назад.
    Таке ж жарке з курки можна приготувати і в мультиварці. Для цього курятину спочатку підрум'яньте на оливковій олії в режимі "Випічка", а після додавання води і овочів закрийте пристрій кришкою і виберіть "Тушкування" на 1 1/2 години.

    Печеня з курки з картоплею на сковороді


    Інгредієнти:

  • курка - 1 тушка;

  • картопля - 5 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • червоний болгарський перець - 2 шт.;

  • розмарин - 1 гілочка;

  • біле сухе вино - 2 склянки;

  • чорізо - 100 г;

  • свіжа петрушка.


  • Приготування
    Курку розрізаємо на порційні шматки по суглобам. У товстостінній сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому куру до золотистого кольору, не забувши попередньо гарненько приправити його сіллю і перцем. Як тільки курка підрум'яниться, прибираємо її на
    Печеня з курки з картоплею
    тарілку, а на її місце кладемо шматочки чорізо. або будь-якої іншої гострої ковбаси. Чекаємо, поки жир з ковбаси витопиться, а після кладемо на сковороду картоплю, нарізану ріпчасту цибулю і болгарський перець. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, кладемо до них нарізаний часник і обсмажуємо 30-40 секунд.
    Повертаємо куру на сковороду і заливаємо блюдо вином. Тушкуємо жарке з курки з картоплею 20-30 хвилин, при потребі підливаємо воду, або курячий бульйон. Як тільки спекотне буде готове, подавайте його на стіл, посипавши свіжою петрушкою в доповненні з келихом улюбленого вина.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкований кролик з картоплею
    Тушкований кролик з картоплею
    Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
    Печеня в горщику в духовці
    Печеня в горщику в духовці
    Печеня - одне з найвідоміших страв, яке обожнюють багато Воно може бути не тільки чудовим прикрасою святкового столу, але також чудово підійде і для
    Картопля, тушкована з куркою
    Картопля, тушкована з куркою
    Картопля, тушкована з куркою - просте, але в теж час смачне блюдо, яке підійде для повсякденного меню. І сьогодні ми підкажемо вам кілька нових
    Курка з картоплею в духовці
    Курка з картоплею в духовці
    Картопля з м'ясом - саме універсальне блюдо на нашому столі. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали кілька найбільш цікавих рецептів приготування
    М'ясо по-французьки з курки
    М'ясо по-французьки з курки
    Напевно, багато хто з вас знайомі з таким чудовим блюдом, а м'ясо по-французьки. Способів його створення досить багато. І сьогодні ми пропонуємо вам
    М'ясо по-французьки з грибами
    М'ясо по-французьки з грибами
    М'ясо по-французьки - ситне і смачне блюдо, яке знайоме багатьом. Варіацій його створення в даний час дуже багато. І сьогодні ми розберемося, як його