Поєднання курки та картоплі, здається, ніколи не застаріє. І це обумовлено не тільки тим, що страва дуже просто готувати, але і тим, наскільки смачним і ситним виходить готове спекотне .
Печеня з курки з картоплею в горщиках
Інгредієнти: оливкова олія - 3 ст. ложки; курка - 1 тушка; сіль, перець - по щіпці; картопля - 450 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; курячий бульйон - 250 мл; гілочка естрагону; лимонний сік - 4 ст. ложки; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка. Приготування Духовку розігріваємо до 220 градусів. У горщик наливаємо оливкову олію, розігріваємо його на сильному вогні. Курку ріжемо на порційні шматки і кожен шматочок приправляємо сіллю і перцем. Обсмажуємо Курятину в духовці до золотистого кольору разом з цибулею. Заливаємо м'ясо бульйоном, додаємо нарізану картоплю і кидаємо гілочку естрагону. Доводимо рідина в горщику до кипіння й тушкуємо все, без кришки 30 хвилин в духовці. По закінченні готування заправляємо курячий бульйон зі спекотного гірчицею і доповнюємо лимонним соком. Страву можна і розкласти по порційних горщикам, перед тим, як заливати м'ясо і овочі бульйоном.
Печеня з курки з картоплею в каструлі
Інгредієнти: курячі стегенця - 4 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; морква - 2 шт.; цибуля-порей - 1 шт.; бруква - 1/2 шт.; картопля - 6 шт.; лавровий лист - 2 шт.; розмарин - 2 гілочки; свіжа петрушка; кукурудзяне борошно - 1 ст. ложка. Приготування У каструлю наливаємо масло і ставимо її на середній вогонь. Курячі ніжки злегка надрізаємо впоперек, по всій поверхні, після чого рясно посипаємо сіллю і перцем і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Як тільки курятина підрум'яниться, кладемо навколо неї нарізану картоплю, порей, моркву, брукву. Поверх страви кладемо лавровий лист і розмарин, а також пропущений через прес зубчик часнику.
Заливаємо в каструлю воду, або курячий бульйон так, щоб покрити овочі, а потім ставимо на повільний вогонь гаситися під кришкою 40-50 хвилин. Готову курятину дістаємо з каструлі, а бульйон, що залишився випариваем на третину. Рідину, що залишилася змішуємо з кукурудзяним борошном і варимо до загустіння. Доповнюємо підливу свіжою зеленню, солимо і перчимо за смаком і повертаємо курятину назад.
Таке ж жарке з курки можна приготувати і в мультиварці. Для цього курятину спочатку підрум'яньте на оливковій олії в режимі "Випічка", а після додавання води і овочів закрийте пристрій кришкою і виберіть "Тушкування" на 1 1/2 години.
Печеня з курки з картоплею на сковороді
Інгредієнти: курка - 1 тушка; картопля - 5 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; червоний болгарський перець - 2 шт.; розмарин - 1 гілочка; біле сухе вино - 2 склянки; чорізо - 100 г; свіжа петрушка. Приготування Курку розрізаємо на порційні шматки по суглобам. У товстостінній сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому куру до золотистого кольору, не забувши попередньо гарненько приправити його сіллю і перцем. Як тільки курка підрум'яниться, прибираємо її на
тарілку, а на її місце кладемо шматочки чорізо. або будь-якої іншої гострої ковбаси. Чекаємо, поки жир з ковбаси витопиться, а після кладемо на сковороду картоплю, нарізану ріпчасту цибулю і болгарський перець. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, кладемо до них нарізаний часник і обсмажуємо 30-40 секунд.
Повертаємо куру на сковороду і заливаємо блюдо вином. Тушкуємо жарке з курки з картоплею 20-30 хвилин, при потребі підливаємо воду, або курячий бульйон. Як тільки спекотне буде готове, подавайте його на стіл, посипавши свіжою петрушкою в доповненні з келихом улюбленого вина.