Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з спаржі

Страви з спаржі

18-03-2015, 09:05
7 837
Страви з спаржі
Спаржа - дуже корисний продукт, можна сказати справжній дар природи. З неї можна приготувати багато різноманітних страв. Спаржа виручить вас, якщо багато овочі вже набридли і хочеться чогось новенького. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування смачних страв зі спаржею.

Страва із зеленої спаржі


Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • зелена заморожена спаржа - 300 г;

  • цибулю - шалот - 4 шт.


  • Для соусу:

  • майонез - 05 ст.;

  • сметана - 05 склянки;

  • гірчиця в зернах - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • маринований огірок - 1 шт.;

  • кріп.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, відварюємо, а потім зливаємо воду і охолодити. Спаржу опускаємо в каструлю з киплячою водою рівно на 1 хвилину. Після цього гарненько промиваємо під холодною водою і нарізаємо шматочками. Тепер кладемо картоплю, цибулю - шалот і спаржу в глибокий контейнер, закриваємо кришкою і даємо овочам охолонути. Цим часом готуємо поки соус. Для цього змішуємо майонез, гірчицю, сметану, лимонний сік, подрібнений маринований огірок і кріп. Заправляємо картопляний салат приготовленим соусом і подаємо до столу. Ось і все, блюдо з замороженої спаржі готово!

    Страва з білої спаржі


    Інгредієнти:

  • біла спаржа - 500 г;

  • зелений горошок в стручках - 200 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • зелень.


  • Для заправки:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • гірчиця, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Спаржу чистимо, обрізаємо нижню жорстку частину стебла, ріжемо на шматочки розміром 5 сантиметрів і відварюємо їх в киплячій воді. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо спаржу в каструлі ще приблизно на 15 хвилин. Цим часом відварюємо стручки зеленого горошку, щоб вони залишалися хрусткими. Паралельно з цим варимо яйця, чистимо й нарізаємо їх часточками. Зелень миємо, стряхиваем і дрібно рубаємо. Тепер збиваємо окремо оливкову олію з соком лимона, додаємо трохи відвару зі спаржі, гірчицю, сіль і перець. Всі інгредієнти, крім яєць, перекладаємо в миску, заправляємо і гарненько перемішуємо. Зверху прикрашаємо салат скибочками яєць і подаємо на стіл.

    Страва з спаржі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'ясо - 200 г;

  • спаржа - 400 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • імбир - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо впоперек волокон тонкими пластинками, викладаємо в посуд, заливаємо соєвим соусом і маринуємо хвилин 15-20. В цей час подрібнюємо невеликими шматочками спаржу і бланшируем її в окропі 2 хвилини, а потім промиваємо холодною водою. Цибулю шаткуємо півкільцями. Включаємо мультиварку, виставляємо програму «Випічка». Обсмажуємо цибулю, додаємо до нього чорний перець і дрібно нарізаний імбир. Потім викладаємо м'ясо і готуємо всі разом 5 хвилин. Після закінчення часу, додаємо спаржу, обсмажуємо 3 хвилинки. Вона повинна хрустіти, але не бути сирою. Солимо страву до смаку, перемішуємо. Закриваємо на пару хвилин кришкою, щоб дійшло.

    Страва з спаржі по-корейськи


    Інгредієнти:

  • спаржа соєва - 250 г;

  • морква - 250 г;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • оцет;

  • цибулина - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • Страви з спаржі

  • червоний перець - за смаком;

  • кріп, петрушка, кінза - за бажанням.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як зробити спаржу по-корейськи . Соєву спаржу заливаємо водою і залишаємо на ніч. Огірок і моркву тремо окремо на тертці для корейської моркви, не змішуємо. Морква трохи збризкуємо оцтом, трохи солимо і залишаємо на 30 хвилин.
    Зелень і часник подрібнюємо, поливаємо соєвим соусом і змішуємо з іншими спеціями і овочами. На сковороді добре розігріваємо олію, обсмажуємо на ній, не розрізаючи, цибулину, виймаємо її і отриманим маслом поливаємо наш салат. Зберігаємо блюдо з соєвої спаржі в холодильнику не більше місяця.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем-суп з спаржі
    Крем-суп з спаржі
    Крем-суп зі спаржею є дуже корисним першою стравою. Адже спаржа - це джерело вітамінів і мікроелементів. Приготувати його досить просто і ми зараз
    Салат зі спаржею
    Салат зі спаржею
    А ви знаєте, що спаржа дуже корисна? Якщо так, то ви точно повинні вживати її в їжу. Не знаєте як її приготувати? Що ж, тоді ми поділимося з вами
    Рецепти літніх салатів без майонезу
    Рецепти літніх салатів без майонезу
    Всі ми знайомі з базовими інгредієнтами для заправок. Це соєвий соус, рослинна і оливкова олія, винний оцет, майонез і т. д. Але сьогодні мова піде
    Як готувати спаржу?
    Як готувати спаржу?
    Спаржа - популярний інгредієнт в різних стравах, проте, найчастіше ми їмо її в кафе і ресторанах, оскільки наші господині часто просто не знають, як
    Смажена спаржа
    Смажена спаржа
    Спаржу незаслужено вважають невдалим овочем, адже при правильному приготуванні вона може стати гідним гарніром, і замінити вже набридлі картопля або
    Спаржа по-корейськи
    Спаржа по-корейськи
    Любителям гострих корейських страв пропонуємо ще один рецепт у скарбничку - соєву спаржу фуджу по-корейськи. При бажанні соєвий варіант можна