Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах у вигляді варення, цукатів, настоянок і компотів
Багато господині викидають мандаринові кірки, застосування в домашніх умовах яких, вигідно і практично. Помаранчева шкірка, що містить величезний запас аскорбінової кислоти і ефірних масел, що не тільки здатна зробити кулінарні шедеври корисніше, духмяне і смачніше, але й виступити в ролі окремого десерту: варення або цукатів.
Мандаринові кірки, застосування яких стосується багатьох областей людського побуту, викликають інтерес. З помаранчевої шкірки можна створити все що завгодно: в завареному вигляді її використовують в косметології та медицині, у подрібненому - в якості приправи до випічки, зі свіжих кірок варять варення, роблять цукати і навіть освіжувачі повітря.
Можна заварити мандаринові кірки окропом і отримати відмінний профілактичний засіб від застуди та бронхіту. Для цього 40 г мандаринової шкірки слід залити 500 мл гарячої води, тушкувати 5 хвилин на вогні і дати настоятися протягом години. Після чого, пити до їжі тричі на день.
Мандаринові сухі кірки, застосування в домашніх умовах яких допомагає не тільки насолодитися ароматами їжі, але і налагодити травні процеси, прокручують в кавомолці в порошок і додають по чайній ложці каші і вироби з сиру.
Цукати з мандаринових шкірок - найпопулярніший спосіб утилізації цедри цитрусових. Це обумовлено тим, що домашнє ласощі, на відміну від магазинних аналогів, має натуральний склад, малокалорійно, а завдяки амінокислотам і мінералів, ще й корисно. Крім того, їм не тільки можна підкріпитися під чашечку чаю, але використовувати для декору випічки.
Інгредієнти:
мандаринові кірки - 290 г;
цукор - 290 г;
сік лимона - 40 мл;
вода для сиропу - 110 мл;
вода - 2 л.
Приготування
З інтервалом у 6 годин, двічі замочіть кірки в холодній воді.
Залийте свіжою і варіть 10 хвилин.
Воду злийте, а скоринки просушіть.
Зваріть з води і цукру сироп.
Покладіть в нього скоринки і томіть годину.
За 5 хвилин до закінчення, влийте сік лимона.
Розкладіть цукати на пергаменті і підсушіть в духовці.
Варення з мандаринових корок виручить в момент, коли літні заготовки вже закінчується, а магазинні не радують ціною. Таким продуктом можна насолоджуватися весь зимовий час, адже варення готується легко і швидко перетворюється в насичено солодку, концентровано ароматну масу, яка продовжує новорічний настрій.
Інгредієнти:
мандаринові кірки - 350 г;
сік лимона - 40 мл;
цукор - 350 г;
вода - 3 л.
Приготування
Замочіть скоринки у воді на 12 годин.
За це час поміняйте воду тричі.
Злийте воду, пересипте скоринки цукром, додайте сік лимона, і варіть, помішуючи, 40 хвилин.
Перекладіть в банку і поставте в холодильник.
Цедру мандаринів можна використовувати не тільки в якості приправи, але і в ролі основи для випічки. Це підтверджує унікальний пиріг з мандаринових корок , спечений з перемеленої в борошно цедри цитрусових. Такий виріб виділяє неймовірні аромати і виділяється пікантною гіркуватістю, яка уміло «ховається» за солодким сметанним кремом.
Інгредієнти:
кірки - 300 г;
цукор - 500 г;
молоко - 250 мл;
олія - 200 г;
яйце - 4 шт.;
борошно - 250 г;
гашене сода - 1 ч. ложка;
сметана - 500 г;
часточки мандарина - 10 шт.
Інгредієнти:
Подрібніть в борошно мандаринові кірки.
Додайте 250 г цукру і гаряче молоко.
Введіть в остиглу масу масло, яйця, борошно, соду і перемішайте.
Викладіть у форму і запікайте при 180 градусах 40 хвилин.
Корж розріжте на 3 частини.
Для крему збийте сметану з 250 г цукру.
Змастіть коржі кремом і зберіть пиріг.
Прикрасьте часточками мандарина і поставте в холодильник на 10 годин.
Використання мандаринових корок у випічці дозволяє відмовитися від покупки дорогих харчових ароматичних добавок, що зручно, якщо мова йде про простенькому печиво для всієї сім'ї. У цьому випадку, кілька ложок цедри, доданих в борошно, зроблять текстуру тесту виразніше, а готовий виріб свіже і душистее.
Інгредієнти:
мандарин - 4 шт.;
борошно - 240 г;
олія - 200 г;
цукрова пудра - 100 г;
крохмаль - 40 р.
Приготування
Зніміть з мандаринів цедру, з двох відіжміть сік.
Перетріть борошно з маслом, цукровою пудрою і крохмалем.
Додайте цедру і сік.
Сформуйте печиво і випікати при 180 градусах 15 хвилин.
Бажаючі завжди мати під рукою смачне і корисне ласощі, можуть зробити мандаринові кірки в цукрі. Цукор не тільки пом'якшує гірчинку, але і виступає консервантом, збільшує термін зберігання виробу без втрати смаку і вітамінів. Сам рецепт нагадує приготування цукатів, за винятком того, що кірки залишають в сиропі на 12 годин.
Інгредієнти:
мандаринові кірки - 300 г;
цукор - 1 кг;
вода - 15 л.
Приготування
Залийте кірки літром води на добу.
Воду злийте, а скоринки наріжте.
Перемішайте з 600 г цукру, 500 мл води і варіть 15 хвилин.
Залиште кірки в сиропі на 12 годин.
Після чого, поваріть 10 хвилин і розкладіть на пергаменті.
Обваляйте в цукрі і залиште підсохнути на 3 години.
Мандаринові кірки, застосування в домашніх умовах яких дивно різноманітно, можуть стати основою не тільки десертів, але і напоїв. Так, зварений з кірочок концентрований сироп, при розведенні газованою водою, швидко перетворюється в вітамінний напій, який є прекрасною альтернативою шкідливим магазинним аналогам.
Інгредієнти:
кірки - 450 г;
окріп - 25 л;
цукор - 2 кг;
лимонна кислота - 20 р.
Приготування
Укладіть кроки в банку, залийте окропом і залиште під кришкою на добу.
Отримані відвар прокип'ятіть і знову наповніть банку.
Через добу проваріть відвар з цукром і лимонною кислотою.
Перелийте в герметичну ємність і відправте сироп з мандаринових корок на зберігання в холод.
Напій з мандаринових корок - один з найпростіших і бюджетних варіантів використання шкірки цитрусових, він дуже швидко готується, і навіть з мінімальною кількістю компонентів виходить корисним і дуже смачним. При цьому все, що потрібно - залити скоринки водою, додати цукор і, проваривши напій під кришкою 5 хвилин, дати йому настоятися.
Інгредієнти:
кірки - 150 г;
вода - 25 л;
цукор - 100 г;
лимонна кислота - 2 г.
Приготування
Залийте скоринки водою, доведіть до кипіння, додайте цукор і варіть під кришкою 5 хвилин.
Всипте лимонну кислоту і зніміть з вогню.
Чай з мандариновими кірками - найпопулярніший зимовий напій, для створення якого потрібно правильно підготовлена шкірка. Цей процес включає обробку щіткою і тонку нарізку. Так, скоринки швидше віддають аромат і виглядають привабливіше. Далі все просто: кірки проварюють, заливають чай і прянощі відваром і дають настоятися.
Інгредієнти:
чорний чай - 30 г;
кірки - 40 г;
вода - 500 мл;
кориця - 5 р.
Приготування
Залийте кірки водою і проваріть кілька хвилин.
Покладіть в заварювальний чайник чай, корицю і влийте відвар.
Наполягайте чай з шкіркою мандарина 10 хвилин.
Настоянка на мандаринових кірках на самогоні припаде до душі любителям міцного і ароматного алкоголю. Натуральний, м'який і позбавлений спиртового запаху продукт, готується просто, але не швидко, оскільки повинен настоятися три тижні - стільки часу потрібно для того, щоб кірки максимально наситили напій смаком і запашністю.
Інгредієнти:
мандаринові кірки - 70 г;
мед - 40 г;
самогон - 1 л.
Приготування
Залийте кірки самогоном, додайте мед і герметично закрийте.
Періодично збовтуючи, настоюйте продукт 3 тижні.
Після чого процідіть і вживайте.
Домашній лікер з мандаринових корок дасть фори магазинного алкоголю. Справа навіть не в економії коштів, а в можливості поекспериментувати. Так, знаючи, що лікерів властива яскраво виражена духмяність, до скориночкою потрібно додати прянощі. Їх можна вибрати, керуючись власним смаком чи використовувати доступні корицю і бадьян.
Інгредієнти:
кірки - 300 г;
палички кориці - 2 шт.;
бадьян - 4 шт.;
окріп - 500 мл;
цукор - 650 г;
спирт - 900 мл.
Приготування
Покладіть кірки в стерильну ємність.
Додайте спирт, прянощі і відставте на тиждень.
Після закінчення часу, розведіть цукор окропом і влийте в настоянку.
Залиште ще на 7 днів.
Після, перелийте готовий напій в чистий посуд.
Що можна зробити з мандариновими кірками?
Мандаринові кірки, застосування яких стосується багатьох областей людського побуту, викликають інтерес. З помаранчевої шкірки можна створити все що завгодно: в завареному вигляді її використовують в косметології та медицині, у подрібненому - в якості приправи до випічки, зі свіжих кірок варять варення, роблять цукати і навіть освіжувачі повітря.
Цукати з мандаринових шкірок - рецепт
Цукати з мандаринових шкірок - найпопулярніший спосіб утилізації цедри цитрусових. Це обумовлено тим, що домашнє ласощі, на відміну від магазинних аналогів, має натуральний склад, малокалорійно, а завдяки амінокислотам і мінералів, ще й корисно. Крім того, їм не тільки можна підкріпитися під чашечку чаю, але використовувати для декору випічки.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з мандаринових шкірок - рецепт
Варення з мандаринових корок виручить в момент, коли літні заготовки вже закінчується, а магазинні не радують ціною. Таким продуктом можна насолоджуватися весь зимовий час, адже варення готується легко і швидко перетворюється в насичено солодку, концентровано ароматну масу, яка продовжує новорічний настрій.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з цедрою мандарина
Цедру мандаринів можна використовувати не тільки в якості приправи, але і в ролі основи для випічки. Це підтверджує унікальний пиріг з мандаринових корок , спечений з перемеленої в борошно цедри цитрусових. Такий виріб виділяє неймовірні аромати і виділяється пікантною гіркуватістю, яка уміло «ховається» за солодким сметанним кремом.
Інгредієнти:
Інгредієнти:
Рецепт печива з цедрою мандарина
Використання мандаринових корок у випічці дозволяє відмовитися від покупки дорогих харчових ароматичних добавок, що зручно, якщо мова йде про простенькому печиво для всієї сім'ї. У цьому випадку, кілька ложок цедри, доданих в борошно, зроблять текстуру тесту виразніше, а готовий виріб свіже і душистее.
Інгредієнти:
Приготування
Мандаринові кірки в цукрі - рецепт
Бажаючі завжди мати під рукою смачне і корисне ласощі, можуть зробити мандаринові кірки в цукрі. Цукор не тільки пом'якшує гірчинку, але і виступає консервантом, збільшує термін зберігання виробу без втрати смаку і вітамінів. Сам рецепт нагадує приготування цукатів, за винятком того, що кірки залишають в сиропі на 12 годин.
Інгредієнти:
Приготування
Сироп з мандаринових шкірок - рецепт
Мандаринові кірки, застосування в домашніх умовах яких дивно різноманітно, можуть стати основою не тільки десертів, але і напоїв. Так, зварений з кірочок концентрований сироп, при розведенні газованою водою, швидко перетворюється в вітамінний напій, який є прекрасною альтернативою шкідливим магазинним аналогам.
Інгредієнти:
Приготування
Компот з мандаринових корок
Напій з мандаринових корок - один з найпростіших і бюджетних варіантів використання шкірки цитрусових, він дуже швидко готується, і навіть з мінімальною кількістю компонентів виходить корисним і дуже смачним. При цьому все, що потрібно - залити скоринки водою, додати цукор і, проваривши напій під кришкою 5 хвилин, дати йому настоятися.
Інгредієнти:
Приготування
Чай з мандаринових шкірок - рецепт
Чай з мандариновими кірками - найпопулярніший зимовий напій, для створення якого потрібно правильно підготовлена шкірка. Цей процес включає обробку щіткою і тонку нарізку. Так, скоринки швидше віддають аромат і виглядають привабливіше. Далі все просто: кірки проварюють, заливають чай і прянощі відваром і дають настоятися.
Інгредієнти:
Приготування
Настоянка на мандаринових кірках
Настоянка на мандаринових кірках на самогоні припаде до душі любителям міцного і ароматного алкоголю. Натуральний, м'який і позбавлений спиртового запаху продукт, готується просто, але не швидко, оскільки повинен настоятися три тижні - стільки часу потрібно для того, щоб кірки максимально наситили напій смаком і запашністю.
Інгредієнти:
Приготування
Лікер з мандаринових корок
Домашній лікер з мандаринових корок дасть фори магазинного алкоголю. Справа навіть не в економії коштів, а в можливості поекспериментувати. Так, знаючи, що лікерів властива яскраво виражена духмяність, до скориночкою потрібно додати прянощі. Їх можна вибрати, керуючись власним смаком чи використовувати доступні корицю і бадьян.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Настоянка на мандаринових кірках
В процесі масового поїдання мандаринів, звичайно всі позбавляються від шкірки, викидаючи її. Пропонуємо цього не робити, а приготувати надзвичайно
Напій з мандаринових корок
Смачний, яскравий і неодмінно ароматний напій у вас вийде, якщо скористаєтеся рецептами, які описані в статті. Розповімо, як просто, без труднощів
Мандаринові кірки - застосування в домашніх умовах
У сезон масового поїдання мандаринів, багато хто навіть не здогадуються, що з шкірки, яку зазвичай викидають можна приготувати стільки смакоти. Далі
Мандаринові кірки - застосування
Найчастіше, в процесі масового поїдання мандаринів залишається багато відходів у вигляді цитрусової шкірки. Не поспішайте позбуватися її, а вивчіть
Варення з мандаринових корок
Не поспішайте позбавлятися від цитрусових відходів, адже з них можна зробити чудове домашнє ласощі. Варення з мандаринових кірочок виходить особливо
Цукати з мандаринових корок
Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як