Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Абрикосова наливка без горілки

Абрикосова наливка без горілки

4-10-2015, 11:29
893
Абрикосова наливка без горілки
Приготування наливок може здійснюватися двома шляхами: з безпосереднім додаванням алкоголю до плодовому соку або з допомогою природного бродіння. В останньому випадку технологія приготування нагадує таку у вина , а для самого рецепту знадобляться лише самі плоди, цукор і трохи води. Про приготуванні напою допомогою бродіння ми розповімо на прикладі того, як зробити абрикосову наливку в домашніх умовах.

Абрикосова наливка без горілки – рецепт


Інгредієнти:

  • абрикоси - 12 кг;

  • цукровий пісок - 680 г;

  • вода - 230 мл


  • Приготування
    Вимиті і обсушені абрикоси очистіть від кісточок. Саме кісточки плода містять високу кількості отруйної синильної кислоти, тому про ароматною наливке на абрикосових кісточках краще забути. М'якоть наріжте довільно, але не дуже дрібно.
    Приготуйте простий цукровий сироп, з'єднавши цукровий пісок з водою і проваріть розчин пару хвилин на середньому вогні, по мірі необхідності видаляючи пінку з поверхні. Готовий сироп слід остудити, після чого їм можна заливати абрикосову м'якоть. Ємність, в якій ви вирішили робити наливку, накрийте марлею і залиште напій блукати в темряві при кімнатній температурі. Пара-трійка днів, і старт бродіння дасть про себе знати пінної шапкою, що утворилася на поверхні напою. Після, марлеву кришку на шийці ємності слід замінити звичайної латексної рукавичкою з маленьким отвором, альтернативний варіант – гідрозатвор. Поверніть ємність з напоєм на колишнє
    Абрикосова наливка без горілки
    місце і чекайте закінчення бродіння, свідченням якого буде здута рукавичка і припинення газоутворення, орієнтовний термін коливається в межах 20-40 днів.
    Наполовину готовий напій обережно переливають в іншу пляшку, намагаючись не піднімати осад з дна. При необхідності наливку можна пропустити через ватно-марлевий фільтр, щоб напевно позбавитися від суспензії. Герметично закривши ємність, поставте її в прохолоду і дайте напою дозріти ще місяць. Якщо наливка все ще каламутна, то в середині терміну дозрівання її можна знову пропустити через ватно-марлевий фільтр.
    Готова абрикосова наливка без горілки буде мати приємний помаранчевий колір і виражену солодкість. Напій може зберігатися в прохолоді до двох років.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Наливка з шовковиці в домашніх умовах
    Наливка з шовковиці в домашніх умовах
    Для любителів домашнього алкоголю пропонуємо кілька рецептів приготування шовковичній наливки. Напій виходить насиченого кольору, дуже солодким і
    Наливка з шовковиці
    Наливка з шовковиці
    Ягоди шовковиці і смачні, і корисні. Їх можна їсти свіжими, можна використовувати для різноманітних начинок, а можна приготувати з них смачну
    Наливка з чорної смородини
    Наливка з чорної смородини
    Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
    Наливка з варення
    Наливка з варення
    Наливка - смачний алкогольний напій, улюблений багатьма дамами. Його готують із різноманітних ягід і фруктів, а також з залишків варення. Ось про
    Абрикосова наливка
    Абрикосова наливка
    Абрикосова наливка - це смачний ароматний алкогольний напій, який неодмінно сподобається дамам і неодмінно займе гідне місце на святковому столі.
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів