Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Абрикосове желе на зиму

Абрикосове желе на зиму

21-08-2015, 20:01
1 317
Абрикосове желе на зиму
Якщо заготівля черговий банки варення або компоту на основі абрикос вас не приваблює, то замініть пересічну консервацію апетитним желе. Консервоване желе надалі можна буде не просто є самостійно і додавати в десерти, але і використовувати в якості соус до м'яса або морепродуктів.

Абрикосове желе – рецепт


Інгредієнти:

  • абрикоси - 19 кг;

  • цукровий пісок - 275 г;

  • ванільні стручки - 2 шт.;

  • сік 1 лимона.


  • Приготування
    Сполоснувши плоди, видаліть кісточку, а потім довільно наріжте і викладіть на дно емальованого сотейника. Засипте до абрикосам цукровий пісок, додайте стручки ванілі і цитрусовий сік, а потім додайте посуд з складовими джему над вогнем. Так як шкірка абрикос містить багато пектину, під час тривалої термічної обробки желе буде загусати самостійно, без додавання желатину. Приготування займе півтора-два години. За відведений час ви встигнете також простерилізувати необхідну посуд, щоб зразу ж після приготування розлити заготівлю і закатати її.

    Абрикосове желе з желатином на зиму


    Якщо густоти натурального желе для вас недостатньо, то доповнити заготовку можна желатином або вже готовим фруктовим желе, щоб перетворити не тільки структуру, але і смак заготовки.
    Інгредієнти:

  • м'якоть абрикосів - 5 ст.;

  • цукровий пісок - 910 г;

  • консервований ананас - 290 г;

  • фруктове або ягідне желе - 165 р.


  • Приготування
    Поклавши абрикосову м'якоть на дно сотейника, і засипавши її цукровим піском, доповніть фрукти дрібно нарізаними ананасами желе і поставте варитися на середньому вогні 15 хвилин. Після закінчення часу всипте желатин і, швидко перемішуючи, дайте йому повністю розчинитися. Розлийте абрикосове желе по банкам і закатайте на зиму.

    Желе з абрикосового пюре


    Інгредієнти:

  • абрикоси - 675 г;

  • мед - 65 мл;
  • Абрикосове желе на зиму

  • лимонний сік - 15 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати абрикосове желе, очищені плоди слід пюрировать і перелити пюре в сотейник. До абрикосам всипте цукровий пісок і додайте сік лимона, після чого додайте посуд над вогнем і варіть заготівлю близько півгодини. Перевірити готовність желе легко, просто капніть трохи на холодне блюдце: якщо желе схопиться, то саме час розливати його по чистим банкам і закочувати стерильними кришками. Перед розміщенням на зберігання банки необхідно повністю остудити.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосове пюре на зиму
    Абрикосове пюре на зиму
    Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
    Яблучно-абрикосове варення
    Яблучно-абрикосове варення
    Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно
    Желе з компоту
    Желе з компоту
    Коли в будинку є маленькі діти, то фантазія мами не знає кордонів. Всі малюки люблять різні оригінальні смаколики. Ось тоді можна використовувати
    Рецепт желе з соку
    Рецепт желе з соку
    Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
    Желе варення
    Желе варення
    Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали