Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вино з яблучного соку – рецепт

Вино з яблучного соку – рецепт

5-07-2015, 18:20
7 567
Вино з яблучного соку – рецепт
Як тільки починається яблучний сезон, всі страви на кухні набувають яблучний аромат. Плоди доводиться сушити, варити, запікати, робити з них сік, додавати до десертів і м'яса - лише б не пропали. Ми ж пропонуємо зробити ароматне домашнє вино, і не просто на основі яблук, а на основі яблучного соку. І якщо у вас завалялася баночка цього напою, поспішайте випробувати наші рецепти.

Домашнє вино з яблучного соку


Це найпростіший рецепт яблучного вина з уже готового соку.
Інгредієнти:

  • яблучний сік – 1 л;

  • цукор – 100 р.


  • Приготування
    Готовий яблучний сік наливаємо у пляшку, перемотувати горлечко гумовою рукавичкою і залишаємо бродити на 20 днів (або до закінчення газоутворення). По закінченню часу, сік для фортеці і смаку додаємо цукор з розрахунку 100 г на 1 л соку. Залишаємо вино бродити ще на місяць і знімаємо пробу.
    Якщо з приготуванням ви не поспішаєте, то можна залишити напій дображивать на рік, так він стане ще смачніше.

    Вино з соку яблук


    Цей рецепт трохи більш складний, так як процесу приготування вина передує приготування соку і його бродіння.
    Інгредієнти:

  • яблука – 4 кг;

  • вода – 9 л;

  • цукор – 6-12 ст.;

  • дріжджі – 2 ст. ложки;

  • лимони – 4 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити вино з яблучного соку, самі яблука протираємо сухою серветкою від бруду, видаляємо з них кісточки і заливаємо кип'яченою водою. Придавлюємо масу гнітом. Через 4 дні перебродив сік буде готовий, його можна зливати і змішати з цукром (за смаком), лимонним соком і дріжджами. Продовжуємо бродіння в темному і теплому місці до завершення виділення газу, після чого перемішуємо напій і залишаємо на 2-3 дні для осадження. Проціджуємо вино через марлю або серпанок, розливаємо по бочонкам і залишаємо на півроку. Розливаємо перебродив напій по пляшках і залишаємо настоятися в прохолодному місці. Через 2-3 місяці (у залежності від вашої сили волі) саморобне вино з яблучного соку буде готово.

    Як приготувати слабоалкогольні вино з соку?


    Прохолодне слабоалкогольні вино – те, що треба в спекотний день. Готувати такий напій просто і швидко, так як чим більше вино настоюється, і чим більше в ньому цукру, тим міцніше воно вийде. Цей же рецепт максимально мінімалістичний і елегантний.

  • Інгредієнти:

  • яблука – 2 кг;

  • дріжджі – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Яблука протираємо серветкою і очищаємо від кісточок. Якщо ви любите терпке вино – кісточки можна залишити. Пропускаємо плоди через соковижималку, а в готовий сік додаємо дріжджі. Даємо провину перебродити до тих пір, поки не завершиться процес виділення вуглекислого газу. Після цього напій можна розливати по пляшках, попередньо процідивши.
    Слабоалкогольне домашнє вино з соку не підлягає тривалому зберіганню, тому вживати його слід як можна швидше.
    Яблучне шампанське
    Крім класичного яблучного сидру і вина, з яблучного соку можна приготувати і ігристе вино.
    Інгредієнти:

  • яблучний сік – 24 л;

  • вода – 7 л;

  • горілка – 075 л;

  • Вино з яблучного соку – рецепт

  • цукор – 15 кг.


  • Приготування
    Яблучний сік (краще брати сік двох сортів яблук) наливаємо в глибоку ємність. Воду окремо змішуємо з цукром і варимо отриманий сироп близько години на невеликому вогні. Остиглий до теплого сироп, змішуємо з яблучним соком і залишаємо напій в холоді на тиждень. В майбутнє шампанське наливає горілку, перемішуємо, закорковуємо ємність якомога щільніше і залишаємо в прохолоді (ідеально – в погребі) на 3-4 місяці.
    Готове шампанське буде відрізнятися легким і приємним смаком. Якщо віддаєте перевагу сухі сорти ігристого вина, то додайте в напій наполовину менше цукру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосове вино в домашніх умовах
    Абрикосове вино в домашніх умовах
    Вино, приготоване в домашніх умовах, безумовно, має особливий смак і аромат. Особливо ніжним і вишуканим воно виходить із плодів абрикоса. Такий
    Вино з груші - рецепт
    Вино з груші - рецепт
    В домашньому виноробстві грушеве вино користується певною популярністю. Приємний аромат груші чудово передається провину. Такий напій буде відмінним
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Вино з вишні - це найбільш популярний напій для домашнього застілля. Ми пропонуємо вам кілька абсолютно різних рецептів створення цього пиття.
    Домашнє яблучне вино - рецепт
    Домашнє яблучне вино - рецепт
    Вино - це смачний і вишуканий напій, а якщо воно ще й домашнє - то подвійно. Його роблять з різноманітних фруктів і ягід: вишні, смородини, малини,
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
    Вино з червоної горобини
    Вино з червоної горобини
    З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної