Вино з яблучного соку – рецепт
![Вино з яблучного соку – рецепт Вино з яблучного соку – рецепт](/uploads/posts/2015-07/vino-z-yabluchnogo-soku-recept_661.jpeg)
Домашнє вино з яблучного соку
Це найпростіший рецепт яблучного вина з уже готового соку.
Інгредієнти:
Приготування
Готовий яблучний сік наливаємо у пляшку, перемотувати горлечко гумовою рукавичкою і залишаємо бродити на 20 днів (або до закінчення газоутворення). По закінченню часу, сік для фортеці і смаку додаємо цукор з розрахунку 100 г на 1 л соку. Залишаємо вино бродити ще на місяць і знімаємо пробу.
Якщо з приготуванням ви не поспішаєте, то можна залишити напій дображивать на рік, так він стане ще смачніше.
Вино з соку яблук
Цей рецепт трохи більш складний, так як процесу приготування вина передує приготування соку і його бродіння.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити вино з яблучного соку, самі яблука протираємо сухою серветкою від бруду, видаляємо з них кісточки і заливаємо кип'яченою водою. Придавлюємо масу гнітом. Через 4 дні перебродив сік буде готовий, його можна зливати і змішати з цукром (за смаком), лимонним соком і дріжджами. Продовжуємо бродіння в темному і теплому місці до завершення виділення газу, після чого перемішуємо напій і залишаємо на 2-3 дні для осадження. Проціджуємо вино через марлю або серпанок, розливаємо по бочонкам і залишаємо на півроку. Розливаємо перебродив напій по пляшках і залишаємо настоятися в прохолодному місці. Через 2-3 місяці (у залежності від вашої сили волі) саморобне вино з яблучного соку буде готово.
Як приготувати слабоалкогольні вино з соку?
Прохолодне слабоалкогольні вино – те, що треба в спекотний день. Готувати такий напій просто і швидко, так як чим більше вино настоюється, і чим більше в ньому цукру, тим міцніше воно вийде. Цей же рецепт максимально мінімалістичний і елегантний.
Приготування
Яблука протираємо серветкою і очищаємо від кісточок. Якщо ви любите терпке вино – кісточки можна залишити. Пропускаємо плоди через соковижималку, а в готовий сік додаємо дріжджі. Даємо провину перебродити до тих пір, поки не завершиться процес виділення вуглекислого газу. Після цього напій можна розливати по пляшках, попередньо процідивши.
Слабоалкогольне домашнє вино з соку не підлягає тривалому зберіганню, тому вживати його слід як можна швидше.
Яблучне шампанське
Крім класичного яблучного сидру і вина, з яблучного соку можна приготувати і ігристе вино.
Інгредієнти:
![Вино з яблучного соку – рецепт Вино з яблучного соку – рецепт](/uploads/posts/2015-07/vino-z-yabluchnogo-soku-recept_702.jpeg)
Приготування
Яблучний сік (краще брати сік двох сортів яблук) наливаємо в глибоку ємність. Воду окремо змішуємо з цукром і варимо отриманий сироп близько години на невеликому вогні. Остиглий до теплого сироп, змішуємо з яблучним соком і залишаємо напій в холоді на тиждень. В майбутнє шампанське наливає горілку, перемішуємо, закорковуємо ємність якомога щільніше і залишаємо в прохолоді (ідеально – в погребі) на 3-4 місяці.
Готове шампанське буде відрізнятися легким і приємним смаком. Якщо віддаєте перевагу сухі сорти ігристого вина, то додайте в напій наполовину менше цукру.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Абрикосове вино в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-03/abrikosove-vino-v-domashnh-umovah_731.jpeg)
Абрикосове вино в домашніх умовах
Вино, приготоване в домашніх умовах, безумовно, має особливий смак і аромат. Особливо ніжним і вишуканим воно виходить із плодів абрикоса. Такий
![Вино з груші - рецепт](/uploads/posts/2015-03/vino-z-grush-recept_971.jpeg)
Вино з груші - рецепт
В домашньому виноробстві грушеве вино користується певною популярністю. Приємний аромат груші чудово передається провину. Такий напій буде відмінним
![Рецепт домашнього вина з вишні](/uploads/posts/2015-03/recept-domashnogo-vina-z-vishn_541.jpeg)
Рецепт домашнього вина з вишні
Вино з вишні - це найбільш популярний напій для домашнього застілля. Ми пропонуємо вам кілька абсолютно різних рецептів створення цього пиття.
![Домашнє яблучне вино - рецепт](/uploads/posts/2015-03/domashnye-yabluchne-vino-recept_311.jpeg)
Домашнє яблучне вино - рецепт
Вино - це смачний і вишуканий напій, а якщо воно ще й домашнє - то подвійно. Його роблять з різноманітних фруктів і ягід: вишні, смородини, малини,
![Як зробити вино з компоту?](/uploads/posts/2015-03/yak-zrobiti-vino-z-kompotu_821.jpeg)
Як зробити вино з компоту?
Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
![Вино з червоної горобини](/uploads/posts/2015-03/vino-z-chervonoyi-gorobini_121.jpeg)
Вино з червоної горобини
З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної