Як тільки починається яблучний сезон, всі страви на кухні набувають яблучний аромат. Плоди доводиться сушити, варити, запікати, робити з них сік, додавати до десертів і м'яса - лише б не пропали. Ми ж пропонуємо зробити ароматне домашнє вино, і не просто на основі яблук, а на основі яблучного соку. І якщо у вас завалялася баночка цього напою, поспішайте випробувати наші рецепти.
Домашнє вино з яблучного соку
Це найпростіший рецепт яблучного вина з уже готового соку.
Інгредієнти: яблучний сік – 1 л; цукор – 100 р. Приготування Готовий яблучний сік наливаємо у пляшку, перемотувати горлечко гумовою рукавичкою і залишаємо бродити на 20 днів (або до закінчення газоутворення). По закінченню часу, сік для фортеці і смаку додаємо цукор з розрахунку 100 г на 1 л соку. Залишаємо вино бродити ще на місяць і знімаємо пробу.
Якщо з приготуванням ви не поспішаєте, то можна залишити напій дображивать на рік, так він стане ще смачніше.
Вино з соку яблук
Цей рецепт трохи більш складний, так як процесу приготування вина передує приготування соку і його бродіння.
Інгредієнти: яблука – 4 кг; вода – 9 л; цукор – 6-12 ст.; дріжджі – 2 ст. ложки; лимони – 4 шт. Приготування Перед тим, як зробити вино з яблучного соку, самі яблука протираємо сухою серветкою від бруду, видаляємо з них кісточки і заливаємо кип'яченою водою. Придавлюємо масу гнітом. Через 4 дні перебродив сік буде готовий, його можна зливати і змішати з цукром (за смаком), лимонним соком і дріжджами. Продовжуємо бродіння в темному і теплому місці до завершення виділення газу, після чого перемішуємо напій і залишаємо на 2-3 дні для осадження. Проціджуємо вино через марлю або серпанок, розливаємо по бочонкам і залишаємо на півроку. Розливаємо перебродив напій по пляшках і залишаємо настоятися в прохолодному місці. Через 2-3 місяці (у залежності від вашої сили волі) саморобне вино з яблучного соку буде готово.
Як приготувати слабоалкогольні вино з соку?
Прохолодне слабоалкогольні вино – те, що треба в спекотний день. Готувати такий напій просто і швидко, так як чим більше вино настоюється, і чим більше в ньому цукру, тим міцніше воно вийде. Цей же рецепт максимально мінімалістичний і елегантний.
Інгредієнти: яблука – 2 кг; дріжджі – 1 ст. ложка. Приготування Яблука протираємо серветкою і очищаємо від кісточок. Якщо ви любите терпке вино – кісточки можна залишити. Пропускаємо плоди через соковижималку, а в готовий сік додаємо дріжджі. Даємо провину перебродити до тих пір, поки не завершиться процес виділення вуглекислого газу. Після цього напій можна розливати по пляшках, попередньо процідивши.
Слабоалкогольне домашнє вино з соку не підлягає тривалому зберіганню, тому вживати його слід як можна швидше.
Яблучне шампанське Крім класичного яблучного сидру і вина, з яблучного соку можна приготувати і ігристе вино.
Інгредієнти: яблучний сік – 24 л; вода – 7 л; горілка – 075 л; цукор – 15 кг. Приготування Яблучний сік (краще брати сік двох сортів яблук) наливаємо в глибоку ємність. Воду окремо змішуємо з цукром і варимо отриманий сироп близько години на невеликому вогні. Остиглий до теплого сироп, змішуємо з яблучним соком і залишаємо напій в холоді на тиждень. В майбутнє шампанське наливає горілку, перемішуємо, закорковуємо ємність якомога щільніше і залишаємо в прохолоді (ідеально – в погребі) на 3-4 місяці.
Готове шампанське буде відрізнятися легким і приємним смаком. Якщо віддаєте перевагу сухі сорти ігристого вина, то додайте в напій наполовину менше цукру.