Житній квас
![Житній квас Житній квас](/uploads/posts/2015-03/zhitny-kvas_321.jpeg)
Житній квас з імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати житній квас. Житній хліб підсушуємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо приблизно на 6 годин. Потім приготоване за цей час сусло обережно зливаємо. Імбир відварюємо в закипілої воді протягом 30 хвилин. Потім проціджуємо через сито, змішати з суслом, доводимо все до кипіння і охолоджуємо. Після цього додаємо дріжджі, заздалегідь розведені воді, висипаємо цукровий пісок, наливаємо яблучний сироп, добре перемішуємо і знімаємо для бродіння в тепле місце приблизно на 12 годин. Готовий житній квас розливаємо по пластикових пляшках, щільно закручуємо кришками і зберігати напій в холодильнику.
Рецепт квасу житнього борошна
Інгредієнти:
Приготування
З борошна замішуємо на воді рідке тісто. Для цього наливаємо літр води, додаємо 1 кг борошна. Розмішуємо до однорідності, накриваємо посуд марлею, закутуємо декількома шарами щільної тканини і витримуємо в теплому місці близько 3 днів. Після цього піднялося і забродившее розбавляємо тісто тепленькою водою і залишаємо на зброджування. Перед вживанням напій кілька разів проціджуємо через марлю.
Класичний рецепт житнього квасу
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один рецепт як зробити житній квас. Хлібець нарізаємо невеликими скибочками і трохи підсушуємо в духовці. Потім кладемо в каструлю, заливаємо гарячою водою і залишаємо настоюватися під кришкою 3 години, після чого проціджуємо. Дріжджі перемішуємо з борошном, розвести в теплій воді і залишаємо на 1 годину. У готове сусло висипаємо цукор, дріжджі і ставимо все в тепло. Після декількох годин сусло охолоджуємо. Ось і все, житній квас готовий. Тепер залишилося тільки розлити його по пляшках.
Житній хліб з сухофруктами
Інгредієнти:
Приготування
Сухофрукти ретельно промиваємо, заливаємо 3-ма літрами води і варимо 15 хвилин. Сухарі замочуємо в окропі і залишаємо на годину. Зварені фрукти і хлібний настій проціджуємо і змішуємо обидва відвару. Додаємо дріжджі, цукровий пісок, все перемішуємо і ставимо в тепло для бродіння. Після цього готовий квас перелити в пляшки, додавши в кожну пляшку при цьому за кілька попередньо промитих родзинок. Щільно закупорені пляшки ставимо в холодне місце на 3 дня. Все, домашній квас з житніх сухарів готовий!
М'ятний квас житній
Інгредієнти:
![Житній квас Житній квас](/uploads/posts/2015-03/zhitny-kvas_332.jpeg)
Приготування
Нарізану невеликими шматочками житній хліб висушуємо в духовці, перекладаємо в каструлю, заливаємо гарячою водою і залишаємо на 3 години. Готовий настій проціджуємо і насипаємо в нього цукор, м'яту, дріжджі і залишаємо бродити на 5 годин. Коли квас запіниться, проціджуємо його і розливаємо по пляшках і кладемо в кожну при цьому за 3 родзинки. Пляшки закручуємо кришками і ставимо в холодильник.
Сподобалися наші рецепти, тоді рекомендуємо спробувати яблучний квас - він неодмінно внесе різноманітність у ваші напої.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як зробити закваску для квасу?](/uploads/posts/2015-03/yak-zrobiti-zakvasku-dlya-kvasu_121.jpeg)
Як зробити закваску для квасу?
Закваска - дуже важливий інгредієнт для приготування одного з найпопулярніших напоїв літа - квасу. Звичайно, можна купити готову закваску, але краще
![Яблучний квас](/uploads/posts/2015-03/yabluchniy-kvas_131.jpeg)
Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
![Хлібний квас](/uploads/posts/2015-03/hlbniy-kvas_171.jpeg)
Хлібний квас
Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні
![Квас із сухофруктів](/uploads/posts/2015-03/kvas-z-suhofruktv_881.jpeg)
Квас із сухофруктів
Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми
![Квас без дріжджів - рецепт](/uploads/posts/2015-03/kvas-bez-drzhdzhv-recept_911.jpeg)
Квас без дріжджів - рецепт
Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,
![Вишневий квас](/uploads/posts/2015-01/vishneviy-kvas_651.jpeg)
Вишневий квас
Квас - слов'янський охолоджуючий хмільний напій, що готується на основі дріжджів, сухарів, солоду. Також в нього можна покласти ягоди і фрукти. І