Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Настоянка з терну

Настоянка з терну

18-11-2016, 20:48
3 811
Настоянка з терну
Настоянки з терну, які в народі прозвали «Терновками», - простий та доступний в приготуванні напій, що славиться не тільки своїми смаковими, але і цілющими якостями. В якості основи можна використовувати як заморожені, так і висушені плоди, що дозволяє заготовляти «Тернівки» круглий рік.

Настоянка з терну на горілці


Наполягати ягоди терну можна на різних видах міцного алкоголю: згодиться, самогон , коньяк , розбавлений спирт або горілка. Остання користується найбільшою популярністю за рахунок своєї доступності, бо з цього рецепту і рекомендуємо почати.
Інгредієнти:

  • терен – 14 кг;

  • горілка – 980 мл;

  • цукор – 230 р.


  • Приготування
    Врахуйте, що під час перебування в спирті кісточки терну починають виділяти шкідливі речовини, тому перед тим, як зробити настоянку з терну, самі плоди слід очистити. М'якоть терну кладуть в бутель і заливають горілку. Тару з настойкою закупорюють і лишають у прохолоді на два тижні. Перший тиждень настоянку періодично струшують. Далі напій проціджують, змішують з цукром. Останній слід додавати за смаком. Підсолоджену настоянку залишають ще на пару днів.
    За аналогією готується і настоянка з терну на самогоні, при цьому рекомендується використовувати напій подвійної перегонки.

    Настоянка з терну на спирту


    В якості основи наливки слід використовувати розведений до 40 градусів спирт. Ягоди і алкоголь беруть у рівних пропорціях 1:1 (на літр горілки кіло терену), цукор додають за смаком.
    Інгредієнти:

  • терен – 1 кг;

  • спирт 40 градусів – 1 л;

  • цукор – 100-300 р.


  • Приготування
    Очищений від кісточок терен пересипають в чисту тару і засипають цукром. Останній, залежно від смакових уподобань, беруть в кількості від 100 до 300 грамів. Горлечко тари перев'язують марлею і залишають все на сонце на 3 дні. Після, ягоди заливають спиртом, залишають в прохолоді на 2 тижні, періодично струшуючи всю перший тиждень. Готову наливку проціджують через ватно-марлевий фільтр.

    Настоянка з терну без горілки в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • терен – 38 кг;

  • вода – 170 мл;

  • цукор – 13 кг.


  • Приготування
    Очищену м'якоть терну пересипають цукром і заливають водою. Суміш ставлять до початку бродіння у теплі, потім надягають на шийку тари рукавичку і залишають до закінчення бродіння. Перебродившую настойку проціджують, розливають по пляшках і витримують в прохолоді ще місяць перед вживанням. Останній крок допомагає зміцнити смак настойки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований терен як оливки
    Маринований терен як оливки
    Плоди терну зберігають корисні властивості в будь-якому вигляді і тому широко використовуються в приготуванні домашніх заготовок. Колючий слива
    Наливка з терну
    Наливка з терну
    Не всім подобається терпкий смак терну, тому багато господині намагаються заготовлювати з нього всілякі ласощі або пікантні соуси, маскирую кислий
    Компот із терну на зиму
    Компот із терну на зиму
    Замислюючись про приготуванні закусок з терну, враховуйте, що це різновид сливи, яку можна використовувати в рецепті варення, джему і компоту. Саме
    Мандаринова настоянка
    Мандаринова настоянка
    З мандаринів виходять чудові напої. Крім соку можна трохи почаклувати над фруктами і зробити чудову настоянку. Пропонуємо доступні рецепти цього
    Настоянка з журавлини на спирту
    Настоянка з журавлини на спирту
    Журавлина на спирту - дуже приємний напій, який більше полюбляють жінки, ніж чоловіки. Зробити його легко, треба тільки мати під рукою пару
    Чорнична настоянка
    Чорнична настоянка
    Настоянки на горілці або спирті були відомі ще на Русі. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисну чорничну настойку в домашніх умовах. Такий