Настоянка з чорноплідної горобини на горілці
Настоянка з чорноплідної горобини на горілці при вживанні в помірній кількості допомагає поліпшити стан при багатьох недугах, так володіє безліччю лікувальних властивостей. Крім того, отриманий продукт виходить благородним і гармонійним на смак і зможе дати фору дорогих коньяків і іншим елітних напоїв.
Інгредієнти:
горобина чорна – 19 кг;
горілка якісна – 19 л;
цукор-пісок – 600 г або по смаку.
Приготування
Для приготування настоянки чорну горобину краще збирати після перших заморозків. Так вона буде солодший і менш терпка. Відбираємо неодмінно тільки великі екземпляри, так як дрібні надмірно гіркі. Позбавляємося також в обов'язковому порядку від сумнівних і порченных ягід, які вплинуть на смак готового напою не кращим чином.
Відібрану горобину ретельно промиваємо, обсушуємо, засипаємо в банку або бутель і заливаємо обов'язково перевіреної якісною горілкою, щоб вона на пару сантиметрів покривала вміст. Додаємо за смаком та бажанням цукор-пісок, збовтуємо заготовку до повного розчинення всіх кристалів, укупориваем посудину і залишаємо на пару місяців при кімнатних умовах. Кожні чотири дні настоянку обов'язково струшуємо інтенсивно і знову залишаємо для подальшого настоювання.
По закінченні часу готову рябиновую настоянку проціджують через кілька марлевих шарів, розливаємо по сухим і чистим пляшках, укупориваем і маємо для подальшого зберігання в зручному місці.
Інгредієнти:
горобина чорна – 08 кг;
яблука – 08 кг;
вода – 19 л;
горілка якісна – 14 л;
мед – 135 г;
цукор-пісок – 04 кг
Приготування
Виготовлення настоянки з чорноплідної горобини на горілці у даному випадку починаємо з вибору якісних ягід, їх промивання і перекручення через м'ясорубку або подрібнення в блендері. Одночасно готуємо і яблука. Їх необхідно очистити від шкірки і нутрощів і подрібнити тим же методом, що і горобину. Засипаємо горобиновій-яблучну масу цукром і даємо відокремити компонентів максимум соку. Тепер доливаємо воду і ставимо заготовку на плиту. Після закипання кип'ятимо масу протягом десяти хвилин, а потім остуджуємо, перелити в скляну пляшку і вливаємо літр горілки. Через три дні настоянку проціджують, віджимаємо і отфильтровываем, а потім змішуємо з залишком горілки і медом і залишаємо для настоювання ще мінімум на п'ять днів або три тижні. Чим довше буде настоюватися напій, тим його смак буде гармонійним і збалансованим.
Розливаємо готову настоянку по пляшках, намагаючись не зачіпати осад, укупориваем і розташовуємо в прохолодному місці для зберігання.
Інгредієнти:
горобина чорна – 19 кг;
горілка якісна – 19 л;
цукор-пісок – 600 г або по смаку;
гвоздика (бутони) – 6 шт.
Приготування
Спочатку відібрані якісні ягоди чорної горобини споліскуємо, раздавливаем за допомогою дерев'яної ложки або товкачика, уникаючи при цьому використання металевого кухонного начиння. Додаємо до ягідної маси цукор-пісок і бутони гвоздики і залишаємо на пару днів для відділення соку, прикривши ємність марлевим відрізу.
Далі настоянка з чорноплідної горобини на горілці готується за технологією, схожою з першим рецептом. Заливаємо на даному етапі ягоди з цукром і соком горілкою, збовтуємо ретельно, укупориваем і залишаємо при кімнатних умовах мінімум на шістдесят днів. По закінченні часу переливаємо готову настоянку у відповідну тару, укупориваем і відправляємо на зберігання.
Як зробити настоянку з чорної горобини на горілці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування настоянки чорну горобину краще збирати після перших заморозків. Так вона буде солодший і менш терпка. Відбираємо неодмінно тільки великі екземпляри, так як дрібні надмірно гіркі. Позбавляємося також в обов'язковому порядку від сумнівних і порченных ягід, які вплинуть на смак готового напою не кращим чином.
Відібрану горобину ретельно промиваємо, обсушуємо, засипаємо в банку або бутель і заливаємо обов'язково перевіреної якісною горілкою, щоб вона на пару сантиметрів покривала вміст. Додаємо за смаком та бажанням цукор-пісок, збовтуємо заготовку до повного розчинення всіх кристалів, укупориваем посудину і залишаємо на пару місяців при кімнатних умовах. Кожні чотири дні настоянку обов'язково струшуємо інтенсивно і знову залишаємо для подальшого настоювання.
По закінченні часу готову рябиновую настоянку проціджують через кілька марлевих шарів, розливаємо по сухим і чистим пляшках, укупориваем і маємо для подальшого зберігання в зручному місці.
Швидка настоянка з соку чорноплідної горобини і яблук на горілці
Інгредієнти:
Приготування
Виготовлення настоянки з чорноплідної горобини на горілці у даному випадку починаємо з вибору якісних ягід, їх промивання і перекручення через м'ясорубку або подрібнення в блендері. Одночасно готуємо і яблука. Їх необхідно очистити від шкірки і нутрощів і подрібнити тим же методом, що і горобину. Засипаємо горобиновій-яблучну масу цукром і даємо відокремити компонентів максимум соку. Тепер доливаємо воду і ставимо заготовку на плиту. Після закипання кип'ятимо масу протягом десяти хвилин, а потім остуджуємо, перелити в скляну пляшку і вливаємо літр горілки. Через три дні настоянку проціджують, віджимаємо і отфильтровываем, а потім змішуємо з залишком горілки і медом і залишаємо для настоювання ще мінімум на п'ять днів або три тижні. Чим довше буде настоюватися напій, тим його смак буде гармонійним і збалансованим.
Розливаємо готову настоянку по пляшках, намагаючись не зачіпати осад, укупориваем і розташовуємо в прохолодному місці для зберігання.
Пряна настоянка на горілці з чорної горобини і гвоздики
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку відібрані якісні ягоди чорної горобини споліскуємо, раздавливаем за допомогою дерев'яної ложки або товкачика, уникаючи при цьому використання металевого кухонного начиння. Додаємо до ягідної маси цукор-пісок і бутони гвоздики і залишаємо на пару днів для відділення соку, прикривши ємність марлевим відрізу.
Далі настоянка з чорноплідної горобини на горілці готується за технологією, схожою з першим рецептом. Заливаємо на даному етапі ягоди з цукром і соком горілкою, збовтуємо ретельно, укупориваем і залишаємо при кімнатних умовах мінімум на шістдесят днів. По закінченні часу переливаємо готову настоянку у відповідну тару, укупориваем і відправляємо на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Наливка з чорноплідної горобини на горілці](/uploads/posts/2016-11/thumbs/nalivka-z-chornopldnoyi-gorobini-na-gorlc_941.jpeg)
Наливка з чорноплідної горобини на горілці
Виготовлення домашніх наливок не можна назвати складним процесом, особливо якщо зробити його на основі звичайної горілки. Далі підкажемо, як створити
![Абрикосова настоянка на горілці](/uploads/posts/2016-09/thumbs/abrikosova-nastoyanka-na-gorlc_111.jpeg)
Абрикосова настоянка на горілці
Хороший варіант пустити в хід залишок абрикосового врожаю - зробити яскраву, смачну і шалено ароматну настоянку. Процес її виготовлення не з
![Журавлинна настоянка на горілці у домашніх умовах](/uploads/posts/2016-01/zhuravlinna-nastoyanka-na-gorlc-u-domashnh-umovah_271.jpeg)
Журавлинна настоянка на горілці у домашніх умовах
Існує безліч рецептів всіляких напоїв на основі полезнейшей зимової ягоди. Найпоширенішим представником є настоянка, про яку детально поговоримо
![Настоянка на мандаринових кірках](/uploads/posts/2016-01/nastoyanka-na-mandarinovih-krkah_971.jpeg)
Настоянка на мандаринових кірках
В процесі масового поїдання мандаринів, звичайно всі позбавляються від шкірки, викидаючи її. Пропонуємо цього не робити, а приготувати надзвичайно
![Варення з чорноплідної горобини](/uploads/posts/2015-03/varennya-z-chornopldnoyi-gorobini_811.jpeg)
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
![Лікер з чорноплідної горобини](/uploads/posts/2015-03/lker-z-chornopldnoyi-gorobini_881.jpeg)
Лікер з чорноплідної горобини
Домашні лікери можна готувати з будь-яких ягід і фруктів: яблук, апельсинів, малини. А ми сьогодні розповімо, як зробити смачний і корисний лікер з