Настоянка з смородини
Сьогодні давайте разом розберемося, як зробити домашню настоянку з смородини. Напій виходить дуже терпким, смачним і насиченим, а домочадці неодмінно прийдуть в захват від ваших навичок.
Рецепт настоянки з чорної смородини на спирту
Інгредієнти:
спирт розведений – 590 мл;
ягоди червоної смородини – 415 г;
вода питна – 205 мл;
цукор – 255 р.
Приготування
Для приготування настоянки з червоної смородини на спирту, змішуємо в глибокій каструлі цукор з водою. Відправляємо посуд на середній вогонь і, помішуючи, кип'ятити сироп. Після цього кидаємо акуратно оброблену ягоду, перемішуємо суміш і кип'ятити 3 хвилини. Далі знімаємо з плити, розминаємо смородину товкачиком, вливаємо розведений спирт, перемішуємо і переливаємо суміш в банку. Закрити капроновою кришкою і наполягаємо напій 20 днів у теплому місці. Потім домашню настоянку кілька разів проціджуємо через марлицу, розливаємо в красиві пляшки і закорковуємо.
Настоянка з смородини
Інгредієнти:
ягоди червоної смородини – 990 м;
листя смородини – 10 шт.;
цукор – 605 г;
вода – 600 мл;
горілка – 405 мл
Приготування
Ягоди промиваємо, викладаємо в скляну ємність, додаємо листочки і заливаємо горілкою до горлечка. Щільно закриваємо тару кришкою і прибираємо на 2 місяці в темний безвітряне місце. Готовий напій проціджують, відкидаємо вміст на друшляк і добре віджимаємо через марлю. З цукру і питної води варимо сироп, а потім остуджуємо і змішуємо з процідженої настоянкою. Розливаємо напій у пляшки, щільно закриваємо і ставимо на 1 місяць в льох.
Оригінальна настоянка з смородини
Інгредієнти:
ягоди чорної смородини – 990 м;
джин – 755 мл;
лимонна цедра – 5 г;
цукрова пудра – 35 р.
Приготування
Ягоду промиваємо, перебираємо від сміття і засипаємо в трилітрову сулію. Додаємо трохи тертої лимонної цедри і кидаємо цукрову пудру. Заливаємо до горлечка джин і гарненько струшуємо. Ставимо банку в льох приблизно на 3 тижні. Настоянку періодично перемішуємо, щоб ягода на дні не перетворилася в желе. Готовий напій кілька разів фільтруємо через сито або проганяє через ватний фільтр. Розливаємо ароматну настоянку по пляшках і прибираємо в холодильник. Перед дегустацією найкраще витримати напій ще 3 тижні, щоб смак став більш насиченим.
Як зробити настоянку з смородини на горілці?
Інгредієнти:
чорна смородина – 605 мл;
горілка – 255 мл
Приготування
Чисту банку наповнюємо ягодами, доверху заливаємо горілкою і закриваємо капроновою кришкою. Ставимо тару в темне місце і настоюємо 2 тижні. Далі напій кілька разів проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів, і розливаємо в пляшки.
Настоянка на листках чорної смородини
Інгредієнти:
ягоди чорної смородини – 355 г;
цукор – 105 г;
спирт – 805 мл;
вода – 990 мл;
смородинові листя – 25 шт.
Приготування
Ягоди відриваємо від гілочок, ретельно промиваємо і даємо воді стекти.
Потім смородину розминаємо в чашці і перекладаємо в банку. Додаємо туди листя, заливаємо до верху спиртом і ставимо в темне місце. Домашня настоянка буде готова приблизно через 4 дні. Фільтруємо її, розбавляємо водою і розливаємо по пляшках.
Настоянка з чорної смородини на горілці
Інгредієнти:
ягоди чорної смородини – 515 м;
насіння кмину – 5 г;
листя смородини – 50 г;
горілка – 15 л.
Приготування
Ягоди промиваємо, ретельно перебираємо, обсушуємо і висипаємо в миску. Розминаємо смородину толкушкой і заливаємо горілкою. Кидаємо листочки і насіння кмину. Перелити вміст у банку, закриваємо кришкою і настоюють 15 місяця. Далі напій проціджують через марлицу, розливаємо в пляшки і щільно закорковуємо.
Рецепт настоянки з чорної смородини на спирту
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування настоянки з червоної смородини на спирту, змішуємо в глибокій каструлі цукор з водою. Відправляємо посуд на середній вогонь і, помішуючи, кип'ятити сироп. Після цього кидаємо акуратно оброблену ягоду, перемішуємо суміш і кип'ятити 3 хвилини. Далі знімаємо з плити, розминаємо смородину товкачиком, вливаємо розведений спирт, перемішуємо і переливаємо суміш в банку. Закрити капроновою кришкою і наполягаємо напій 20 днів у теплому місці. Потім домашню настоянку кілька разів проціджуємо через марлицу, розливаємо в красиві пляшки і закорковуємо.
Настоянка з смородини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди промиваємо, викладаємо в скляну ємність, додаємо листочки і заливаємо горілкою до горлечка. Щільно закриваємо тару кришкою і прибираємо на 2 місяці в темний безвітряне місце. Готовий напій проціджують, відкидаємо вміст на друшляк і добре віджимаємо через марлю. З цукру і питної води варимо сироп, а потім остуджуємо і змішуємо з процідженої настоянкою. Розливаємо напій у пляшки, щільно закриваємо і ставимо на 1 місяць в льох.
Оригінальна настоянка з смородини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоду промиваємо, перебираємо від сміття і засипаємо в трилітрову сулію. Додаємо трохи тертої лимонної цедри і кидаємо цукрову пудру. Заливаємо до горлечка джин і гарненько струшуємо. Ставимо банку в льох приблизно на 3 тижні. Настоянку періодично перемішуємо, щоб ягода на дні не перетворилася в желе. Готовий напій кілька разів фільтруємо через сито або проганяє через ватний фільтр. Розливаємо ароматну настоянку по пляшках і прибираємо в холодильник. Перед дегустацією найкраще витримати напій ще 3 тижні, щоб смак став більш насиченим.
Як зробити настоянку з смородини на горілці?
Інгредієнти:
Приготування
Чисту банку наповнюємо ягодами, доверху заливаємо горілкою і закриваємо капроновою кришкою. Ставимо тару в темне місце і настоюємо 2 тижні. Далі напій кілька разів проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів, і розливаємо в пляшки.
Настоянка на листках чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди відриваємо від гілочок, ретельно промиваємо і даємо воді стекти.
Потім смородину розминаємо в чашці і перекладаємо в банку. Додаємо туди листя, заливаємо до верху спиртом і ставимо в темне місце. Домашня настоянка буде готова приблизно через 4 дні. Фільтруємо її, розбавляємо водою і розливаємо по пляшках.
Настоянка з чорної смородини на горілці
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди промиваємо, ретельно перебираємо, обсушуємо і висипаємо в миску. Розминаємо смородину толкушкой і заливаємо горілкою. Кидаємо листочки і насіння кмину. Перелити вміст у банку, закриваємо кришкою і настоюють 15 місяця. Далі напій проціджують через марлицу, розливаємо в пляшки і щільно закорковуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лікер з чорної смородини в домашніх умовах
Чудово смачний, з яскравим, насиченим кольором лікер пропонуємо виготовити з описаним у цьому матеріалі рецептами. Готувати його не клопітно, правда
Абрикосова настоянка на горілці
Хороший варіант пустити в хід залишок абрикосового врожаю - зробити яскраву, смачну і шалено ароматну настоянку. Процес її виготовлення не з
Домашнє вино з смородини
Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
Лікер з чорної смородини
Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Смачний лікер зі смородини
Чорну смородину використовують у багатьох кулінарних рецептах. З неї готують варення, джеми, компоти, соки, додають у десерти і випічку. А сьогодні