Кавовий лікер в домашніх умовах
Ми сьогодні розповімо, як можна приготувати вдома смачну і ароматну кавовий лікер. Весь процес створення такого напою абсолютно не обтяжливий, а результат вражає.
Інгредієнти:
кава нерозчинний мелений сорту «Арабіка» – 210 г;
якісна горілка або розведений до такої ж міцності спирт – 980 мл;
молоко незбиране – 480 мл;
цукровий пісок – 14 кг;
очищена вода – 235 мл;
цукор ванільний – 2 щіпки.
Приготування
Приступаючи до приготування кавового лікеру, насипаємо мелену каву в бутель або скляну банку і заливаємо горілкою або розведеним спиртом. Кидаємо туди ж ванільний цукор, збовтуємо вміст ретельно, укупориваем і ставимо в захищеному від світла місці на тиждень, час від часу збовтуючи вміст. По закінченні часу отриманий настій проціджуємо, відфільтровуючи осад, після чого додаємо в рідку основу напою цукровий пісок, воду і молоко, збовтуємо добренько, знову герметично прикриваємо і визначаємо в прохолодне затемнене місце на дванадцять-тринадцять днів. Рекомендується щодня інтенсивно струшувати заготівлю напою.
Тепер кавовий лікер необхідно ще раз процідити і додатково кілька разів відфільтрувати за допомогою ватного тампона. Отриманий напій розливаємо по пляшках і розташовуємо в підходящому для зберігання місці. Так як в напої присутній молоко, це місце має бути прохолодним (наприклад, погріб, льох або холодильник). Вжити такий лікер бажано протягом трьох місяців.
Інгредієнти:
кава нерозчинний мелений – 40 г;
якісна горілка або розведений до такої ж міцності спирт – 320 мл;
молоко згущене – 220 г;
цукровий пісок – 120 г;
очищена вода – 320 мл;
зірочка бадьяна – 1 шт.;
кориця мелена – 1 щіпка;
ванілін – 1 щіпка.
Приготування
Закип'ятимо спочатку водичку і половиною всій її порції заваримо кави. В останньому кількості води розчиняємо цукровий пісок, додавши при цьому ванілін, ставимо ємність на вогонь і після закипання проварюємо протягом однієї хвилини. Після охолодження з'єднуємо в банку ванільну солодку воду, заварену каву і горілку, додати при цьому зірочку бадьяна, бутони гвоздики і щіпку кориці, перемішуємо (струшуємо) і залишаємо в темному, тепленькому місці на двадцять чотири години, герметично укупорив.
По закінченні часу проціджуємо, напій і отфильтровываем, після чого змішуємо його з згущеним молоком, даємо настоятися добу і можемо пробувати. Отримуємо в підсумку кавово-вершковий смак лікеру.
Як приготувати кавовий лікер в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування кавового лікеру, насипаємо мелену каву в бутель або скляну банку і заливаємо горілкою або розведеним спиртом. Кидаємо туди ж ванільний цукор, збовтуємо вміст ретельно, укупориваем і ставимо в захищеному від світла місці на тиждень, час від часу збовтуючи вміст. По закінченні часу отриманий настій проціджуємо, відфільтровуючи осад, після чого додаємо в рідку основу напою цукровий пісок, воду і молоко, збовтуємо добренько, знову герметично прикриваємо і визначаємо в прохолодне затемнене місце на дванадцять-тринадцять днів. Рекомендується щодня інтенсивно струшувати заготівлю напою.
Тепер кавовий лікер необхідно ще раз процідити і додатково кілька разів відфільтрувати за допомогою ватного тампона. Отриманий напій розливаємо по пляшках і розташовуємо в підходящому для зберігання місці. Так як в напої присутній молоко, це місце має бути прохолодним (наприклад, погріб, льох або холодильник). Вжити такий лікер бажано протягом трьох місяців.
Кавовий лікер зі згущеним молоком в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Закип'ятимо спочатку водичку і половиною всій її порції заваримо кави. В останньому кількості води розчиняємо цукровий пісок, додавши при цьому ванілін, ставимо ємність на вогонь і після закипання проварюємо протягом однієї хвилини. Після охолодження з'єднуємо в банку ванільну солодку воду, заварену каву і горілку, додати при цьому зірочку бадьяна, бутони гвоздики і щіпку кориці, перемішуємо (струшуємо) і залишаємо в темному, тепленькому місці на двадцять чотири години, герметично укупорив.
По закінченні часу проціджуємо, напій і отфильтровываем, після чого змішуємо його з згущеним молоком, даємо настоятися добу і можемо пробувати. Отримуємо в підсумку кавово-вершковий смак лікеру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лікер в домашніх умовах
Удома можна створювати шалено смачні алкогольні напої. У цьому матеріалі зібрані найбільш помітні рецепти чудово смачних лікерів. Розповімо, як
Вишневий лікер в 3-х літровій банці
Алкогольні напої завжди виходять більш смачними і набагато пахучіше своїх виробничих аналогів. Сьогодні навчимося робити незрівнянний яскравий
Як приготувати кавовий лікер в домашніх умовах?
Створити чудовий алкогольний напій, який неодмінно оцінять всі подружки - справа не хитра. Спробуйте власноруч зробити шалено смачний насичений і
Абрикосовий лікер в домашніх умовах
Домашні алкогольні напої відрізняються своїм непередаваним фруктовим ароматом, якого точно немає в магазинному продукті. Тому приготувавши напій
Кавовий лікер
Кавовий лікер - це досить міцний і насичений напій, який напевно оцінять шанувальники справжніх лікерів. Його рідко п'ють в чистому вигляді, частіше
Яблучний лікер в домашніх умовах
Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення