Чилі кон карне: рецепт
![Чилі кон карне: рецепт Чилі кон карне: рецепт](/uploads/posts/2015-01/chil-kon-karne-recept_971.jpeg)
Як приготувати чилі кон карне?
Отже, чилі кон карне, адаптований рецепт.
Інгредієнти:
Приготування:
Етап перший. М'ясо наріжемо дуже дрібними кубиками (можна, звичайно, скористатися м'ясорубкою з крупною решіткою або кухонним процесором, але все-таки краще подрібнити м'ясо вручну). Підготуємо спеції і овочі. Горошини перцю, зіру, орегано і гвоздичку розтираємо в ступці ретельно. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння і нарізаємо дрібно. Солодкий перець нарізаємо короткою соломкою. Свіжий перець чилі очистити від насіння і подрібнюємо максимально (якщо чилі сухий - товчемо зі спеціями в ступці). Розігріваємо в просторій сковороді рослинну олію (соняшникову, кукурудзяну, підійде і свинячий смалець). Обсмажуємо м'ясо на середньо-сильному вогні, активно помішуючи лопаткою, до майже повного випаровування рідини і появи красивого коричнево-золотистого відтінку.
Етап другий. Подрумяненное м'ясо перекладаємо в каструлю (казан або сотейник). Тушкуємо м'ясо на малому вогні майже до готовності, так щоб досить легко прожевивалось. Якщо додати в м'ясо чарку домашнього (несульфитированного) виноградного вина, вийде ніжніше. Можна додати трохи води або м'ясного бульйону і тушкувати ще хвилин 20.
Етап третій. Обсмажуємо цибулю в маслі, що залишилося в сковороді після смаження м'яса (не пасеруємо, а саме обсмажуємо). Додаємо до нього інші овочі. Обсмажуємо хвилини 4 помішуючи лопаткою. Додаємо сухі спеції і зменшуємо вогонь. Тушкуємо ще 4 хвилини. Додаємо овочі і готову квасолю (якщо використовуєте консервовану - промийте кип'яченою водою) до м'яса. Далі додамо бланшовані помідори, нарізані скибочками, або томат. В кінці додаємо сік лайма, розтоплений чорний шоколад і какао порошок. Ретельно перемішуємо. Безпосередньо перед подачею до столу приправляємо кожну порцію столовою ложкою сметани, подрібненим часником і зеленню кінзи.
Іноді в чилі кон карне (ближче до кінця процесу приготування) додають трохи меду і коричневого цукру, а також шоколад або какао. Чилі кон карне з какао виходить
![Чилі кон карне: рецепт Чилі кон карне: рецепт](/uploads/posts/2015-01/chil-kon-karne-recept_542.jpeg)
Варіант для вегетаріанців
Вегетаріанська версія цієї популярної юшки називається chili non carne (ісп.) або chili sin carne (ісп.) що буквально можна перекласти як «чилі без м'яса». У цьому варіанті натуральне м'ясо замінюють соєвим, квасолею, бобами, тофу. Також використовують баклажани, цукіні і/або гарбуз.
З чим подають чилі кон карне?
Чилі кон карне можна подати з тортільями або чіпсами начос, з відварним рисом. Можна подати келишок текіли або мескалю.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Соус чилі](/uploads/posts/2015-03/sous-chil_981.jpeg)
Соус чилі
В даний час гострий червоний перець під назвою «чилі» широко застосовується в кулінарії для створення оригінальних страв. Досить часто його
![Какао з молоком - рецепт](/uploads/posts/2015-01/kakao-z-molokom-recept_151.jpeg)
Какао з молоком - рецепт
Що може бути краще чашечки гарячого какао з молоком, щоб провести приємний вечір у колі сім'ї чи друзів? Ось про цей напій ми сьогодні і поговоримо
![Севіче](/uploads/posts/2015-01/sevche_211.jpeg)
Севіче
Севіче - дуже екзотичне блюдо, за яку беруться не всі господині. Чому? Та тому, що у страву присутній сира риба. Однак сьогодні ми доведемо вам, що
![Фахітос - рецепт](/uploads/posts/2015-01/fahtos-recept_691.jpeg)
Фахітос - рецепт
Фахітос - це відомий мексиканський страва, що нагадує нашу шаурму. Це блюдо відмінно підійде для перекусу, так і до вечері буде вельми до речі.
![Мексиканський суп з квасолею](/uploads/posts/2015-01/meksikanskiy-sup-z-kvasoleyu_221.jpeg)
Мексиканський суп з квасолею
Мексиканський суп з квасолею - смачна, ситна та поживна страва. Його незвичайний пікантний і гострий присмак неодмінно сподобається вашим близьким і
![Гостра сальса](/uploads/posts/2015-01/gostra-salsa_681.jpeg)
Гостра сальса
Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також