Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з кавунових кірок в мультиварці

Варення з кавунових кірок в мультиварці

14-09-2015, 21:16
693
Варення з кавунових кірок в мультиварці
Кавун – неймовірно смачна і соковита ягода, яка до того ж ще й корисна. Багато хто помилково думають, що в ньому їстівна тільки солодка м'якоть, але це не так! Ми розповімо вам, як з кавунових кірок приготувати смачне літній варення.

Варення з кавунових кірок в мультиварці


Інгредієнти:

  • кавунові кірки – 500 г;

  • вода фільтрована – 600 мл;

  • цукор – 500 р.


  • Приготування
    З кавуна зрізаємо зелену шкірку, шаткуємо її невеликими кубиками й викладаємо в посуд мультиварки. Заливаємо все окропом і всипаємо трохи цукрового піску. Вибираємо на приладі режим «Гасіння» і засікаємо приблизно 15 години. Після 40 хвилин, додаємо цукор, що залишився, перемішуємо і чекаємо завершення програми. Потім виставляємо режим «Варка на пару» і тушкуємо ласощі ще хвилин 15. Після цього перекладаємо кавунове варення по банках і закатуємо кришками.

    Рецепт варення з кавунових кірок в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кавунові кірки – 1 кг;

  • цукор – 700 р.


  • Приготування
    З кавунових кірок зрізаємо шкірку, нарізаємо їх ломиками, засипаємо цукром і залишаємо на 8 годин. За цей час вони дадуть сік, а кристали повністю розчиняться. Після цього перелити все в чашу мультиварки, вибираємо програму «Варка» і готуємо варення близько 2 годин. Після звукового сигналу розкладаємо гаряче ласощі в стерилізовані банки, герметично закриваємо і після охолодження прибираємо в холодильник.

    Варення з кавунових кірок з апельсином


    Інгредієнти:

  • кавунові скоринки – 1 кг;

  • вода – 500 мл;

  • апельсин – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.


  • Для сиропу:

  • вода – 500 мл;

  • цукор – 1 кг.


  • Приготування
    Варення з кавунових кірок в мультиварці
    Очищені кавунові кірки нарізаємо соломкою або дрібними кубиками. Складаємо їх в посуд мультиварки і заливаємо водою. Вибираємо режим «Варка» і готуємо 7 хвилин, а потім відкидаємо скоринки в друшляк і промиваємо холодною водою. Окремо в каструлі варимо солодкий сироп : у воду висипаємо цукор і, помішуючи, проварюємо 5 хвилин до повного розчинення кристалів. Після цього викладаємо кірки в ємність мультиварки, заливаємо гарячим сиропом, виставляємо програму «Гасіння» і готуємо 15 хвилин. Потім додаємо подрібнену цедру лимона і апельсина, все перемішуємо, знову кип'ятимо, вибираємо режим «Варка на пару» і тушкуємо варення до загущення сиропу. Тепер розкладаємо кавунове ласощі за чистим баночках, закатуємо кришками, повністю остуджуємо і прибираємо в комору.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
    Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
    Купуючи в кінці літа кавун і з'ївши всю його смачну і солодку м'якоть, багато нещадно викидають шкірку. Але адже з неї можна робити чудове ласощі на
    Варення з кавунових кірок на зиму
    Варення з кавунових кірок на зиму
    Насолоджуючись чудовим смаком річного плода кавуна, не поспішайте викидати шкірку. Адже з неї вийде неперевершене, ароматне варення. Розповімо, як
    Найпростіший рецепт цукатів з кавунових кірок
    Найпростіший рецепт цукатів з кавунових кірок
    В кінці літа всі намагаються вдосталь насолодитися свіжими фруктами, особливо кавунами. Але не поспішайте викидати кавунову шкірку. Адже з неї можна
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Варення з кавунових кірок
    Варення з кавунових кірок
    Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок
    Мармелад з кавунових кірок
    Мармелад з кавунових кірок
    Кавуновий мармелад - це смачне частування, яке приведе в захват і дорослих і дітей. А приготований в домашніх умовах, він ще і корисний. У нашій