Оджахурі – рецепт

Як приготувати оджахурі з свинини?
Інгредієнти:
Приготування
В ідеалі, готування слід почати за добу до запланованої подачі страви, оскільки свинині необхідно будемо промаринуватися близько 12 годин. Для маринаду слід змішати оцет з 10 мл білого вина, томатним пюре, сметаною, товченим барбарисом, лавром і сушеним коріандром. Заливаємо маринадом нарізану великими кубиками свинину і добре обминаємо її разом з кільцями цибулі. Ємність з м'ясом накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 12 годин.
Викладаємо мариновану свинину в розігріту товстостінну сковороду і обсмажуємо м'ясо до готовності, долив залишилося вино. Масло додавати не потрібно, жир зі свинини з лишком його замінить, не забувайте лише помішувати м'ясо.
На іншій сковороді в 50 мл розігрітої олії смажимо кубики картоплі до золотистого кольору. Змішуємо м'ясо і золотистий картопля, тримаємо на вогні разом ще пару хвилин і подаємо.
Оджахурі з телятини – грузинський рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Телятину з жирком нарізаємо великими кубиками і маринуємо в суміші вина, аджики та спецій. За смаком можна додати великі шматки білого цибулі, ретельно обмяв їх з м'ясом, щоб цибуля пустив сік. Накриваємо м'ясо плівкою і залишаємо маринуватися півдоби.
Очищену картоплю нарізаємо кубиками і обсмажуємо у фритюрі.
На плиті розігріваємо товстостінну сковороду або жаровню, смажимо на ній яловичину прямо в маринаді з цибулею, поки м'ясо не буде готове. Само собою, не забуваємо перемішувати яловичину протягом готування.
Коли яловичина для оджахурі дійде до готовності, змішуємо її з картоплею і тримаємо на вогні 5 хвилин. Викладаємо м'ясо і картоплю на блюдо, щедро посипаємо свіжою кінзою і подаємо до столу. Оджахурі по-грузинськи смачніше всього є в супроводі келих грузинського вина і веселій компанії.
Грузинське блюдо оджахурі з грибами і бринзою
У грузинській кухні повно і не м'ясних, тобто вегетаріанських, рецептів, один з них – оджахурі з грибами, в якому останні гідно замінюють своєю присутністю свинину і яловичину.
Інгредієнти:
Приготування

Очищені картопляні бульби варимо як зазвичай - до м'якості в підсоленій воді.
Поки картопля вариться, чистимо капелюшки печериць і позбавляємося від їх ніжок. На сковорідку кидаємо добрий кусень масла і смажимо грибні капелюшки до випаровування з них всієї вологи. На цьому ж етапі ви можете вносити свої корективи у вигляді таких додатків як цибуля, часник, гострий перець, трохи аджики або ідентичних спецій. До грибів додаємо нарізану відварену картоплю і продовжуємо смажити до тих пір, поки весь вміст сковороди не придбає характерний золотисто-коричневий відтінок. Блюдо викладаємо на тарілку, посипаємо зеленню і сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти

Чашушулі з яловичини
Чашушулі - національне блюдо грузинської кухні, яке припаде до смаку любителям гострих страв. Однак, якщо ви не любите гостроту, або просто не можете

Чашушулі з свинини
Чашушулі - одне з традиційних грузинських м'ясних страв. Ми вам відкриємо секрет приготування чашушулі з свинини. М'ясо виходить дуже ароматним і

Картопля з грибами і м'ясом
Картопля з м'ясом - це чудове поєднання двох найпопулярніших інгредієнтів, яке зустрічається у багатьох страв. А якщо до них додати гриби, вийде

Яловичина в горщику з картоплею
Хочете приготувати смачне і просте блюдо без клопоту, тоді зупиніть свій вибір на рецепті яловичини в горщику з картоплею. Таке цікаве страва підійде

Свинина з апельсинами
Свинина з апельсинами - таке ж цікаве поєднання, як і свинина з яблуками або медом. Таке святкове гаряче блюдо не залишить байдужим ні гостей, ні

М'ясо по-французьки з грибами
М'ясо по-французьки - ситне і смачне блюдо, яке знайоме багатьом. Варіацій його створення в даний час дуже багато. І сьогодні ми розберемося, як його