Ріпа – рецепти
Серед усіх зимових овочів ріпа незаслужено користується найменшою популярністю навіть незважаючи на свою низьку вартість, унікальний смак і користь. На доказ того, що цей овоч не канув у Лету, наводимо кілька оригінальних рецептів ріпи, які можна включити в сучасне меню.
Рецепт салату
Відповідаючи на питання, що приготувати з ріпи, одразу напрошуються рецепти всіляких закусок. Цей простий і яскравий салат на більшу частину складається з самої ріпи, яку доповнюють спеції, арахіс і яскраві гранатові зерна. Апетитна і легка закуска готується за кілька хвилин.
Інгредієнти:
ріпа – 1 шт.;
зерна граната – 1/4 ст.;
жменя кінзи;
сік лимона – 10 мл;
мелений кумін, зерна гірчиці – по щіпці;
оливкова олія – 5 мл.
Приготування
Ріпу для салату досить очистити, добре промити і натерти. Натертий овоч викладають у салатник, відразу ж заправляють лимонним соком, щоб уникнути потемніння, а потім вливають оливкова олія. В самому кінці закуску доповнюють зернами граната, кінзою і спеціями.
Завдяки тому, що ми будемо варити шматочки ріпи не у воді, а на молоці, пюре вийде максимально ніжним вершковим.
Інгредієнти:
ріпа – 730 г;
часник – 2 зубки;
молоко – 490 мл;
жменя зелені петрушки;
вершкове масло – 15 р.
Приготування
Очищену ріпу розділіть на кубики однакового розміру, і киньте їх в каструлю з теплим молоком. Слідом відправте та пару очищених зубчиків часнику, вони додадуть страві аромату. Не забудьте і про сіль. Коли ріпа розм'якшиться, через близько 15 хвилин, злийте залишки молока в чашу і пюрируйте овоч з часником. При необхідності підливайте молоко, що залишилося.
В самому кінці доповніть пюре шматочком масла, зеленню, посоліть, якщо в цьому є необхідність.
Увімкніть ріпу в своє зимове меню, приготувавши з неї цей оригінальний крем-суп, неймовірно смачний і насичений.
Інгредієнти:
ріпа – 1 шт.;
картопля – 330 г;
груші – 2 шт.;
курячий бульйон – 11 л;
шалот – 85 м;
щіпка порошку каррі;
молоко – 55 мл
Приготування
Спасеруйте шматочки шалот і покладіть до нього скибочки картоплі, ріпи і груші. Залийте все бульйоном, додайте на вогні і варіть до м'якості овочів. Доповніть суп каррі, влийте молоко і збийте все до пюреподібної консистенції. Готовий суп можна додатково посолити, якщо в цьому є необхідність. Подають страву з сухарями, зеленню, додатковою порцією вершків або просто так.
Рецепт салату
Відповідаючи на питання, що приготувати з ріпи, одразу напрошуються рецепти всіляких закусок. Цей простий і яскравий салат на більшу частину складається з самої ріпи, яку доповнюють спеції, арахіс і яскраві гранатові зерна. Апетитна і легка закуска готується за кілька хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Ріпу для салату досить очистити, добре промити і натерти. Натертий овоч викладають у салатник, відразу ж заправляють лимонним соком, щоб уникнути потемніння, а потім вливають оливкова олія. В самому кінці закуску доповнюють зернами граната, кінзою і спеціями.
Смачний і простий рецепт пюре з ріпи
Завдяки тому, що ми будемо варити шматочки ріпи не у воді, а на молоці, пюре вийде максимально ніжним вершковим.
Інгредієнти:
Приготування
Очищену ріпу розділіть на кубики однакового розміру, і киньте їх в каструлю з теплим молоком. Слідом відправте та пару очищених зубчиків часнику, вони додадуть страві аромату. Не забудьте і про сіль. Коли ріпа розм'якшиться, через близько 15 хвилин, злийте залишки молока в чашу і пюрируйте овоч з часником. При необхідності підливайте молоко, що залишилося.
В самому кінці доповніть пюре шматочком масла, зеленню, посоліть, якщо в цьому є необхідність.
Як готувати суп з ріпи – рецепт
Увімкніть ріпу в своє зимове меню, приготувавши з неї цей оригінальний крем-суп, неймовірно смачний і насичений.
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте шматочки шалот і покладіть до нього скибочки картоплі, ріпи і груші. Залийте все бульйоном, додайте на вогні і варіть до м'якості овочів. Доповніть суп каррі, влийте молоко і збийте все до пюреподібної консистенції. Готовий суп можна додатково посолити, якщо в цьому є необхідність. Подають страву з сухарями, зеленню, додатковою порцією вершків або просто так.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з ріпи
Марно кулінари рідко використовують ріпу приготування оригінальних страв. Її особливий, характерний смак поєднується з багатьма компонентами і чудово
Картопляний суп – рецепт
Пропонуємо кілька рецептів незрівнянного і зовсім простого картопляного супу. Для приготування кожної з варіацій вам знадобиться базовий набір
Салат з гранатом і волоським горіхом
Навіть наймізерніший салатик можна перетворити, доповнивши лише двома незвичайними компонентами. Постараємося здивувати вас цікавими рецептами
Суп із замороженого шпинату
У шпинаті дуже багато вітамінів і мікроелементів. При заморожуванні або тепловій обробці, він не втрачає свої корисні якості. Суп із замороженого
Салат з білої редьки
Салат з білої редьки приготувати просто, потрібно всього лише кілька звичайних інгредієнтів. Яких? Будь - залежно від того,який рецепт салати ви
Квас з ріпи
Квас - це традиційний освіжаючий напій російської кухні. Він має кисло-солодкий смак і хлібний присмак. Готують його не тільки на основі хліба і