Тісто для самси

Приготування тіста для самси
Тісто для самси зазвичай роблять прісне, іноді листкове, хоча можливі варіанти. Зрозуміло, можна купити готове тісто для самси в домової кухні або в супермаркеті (листкове). Однак краще замісити тісто самостійно - у нього, принаймні, не буде шкідливим інгредієнтів типу маргарину.
Розповімо, як і яке тісто для самси можна зробити в домашніх умовах для випікання в духовці.
Просте прісне бездріжджове тісто для самси – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Просіваємо борошно в робочу миску, додаємо сіль, яйце, масло і потроху підливаємо воду. Тісто зручно замішувати виделкою, а потім змазаними маслом руками або міксером зі спеціальними спіралеподібними насадками. Готове тісто перед розкочуванням і ліпленням самси треба на півгодини, поки ви будете готувати начинку, поставити загорнутим у плівку в холодильник.
Рецепт швидкого бездріжджового листкового тіста для самси
Інгредієнти:
Приготування
Масло заморожуємо і трьом на крупній тертці або подрібнюємо ножем. Додаємо просіяне борошно, крохмаль, сіль і перемішуємо активно, але недовго. Додаємо воду і сік лимона, якщо хочете, можна додати 1-2 курячих яйця. Вимішуємо тісто, ділимо, наприклад, на 8 частин, розгортаємо в пласти, складаємо один на одного, змащуючи поверхню кожного маслом. Розкачуємо всі в один пласт, його можна розрізати на 4-8 частин і повторити процедуру. Далі скачуємо з тіста кулю, покласти його в холодильник хвилин на 40 остигати і щоб підійшло (в плівці, зрозуміло).
Листкове дріжджове тісто для самси робиться майже також, з тих же інгредієнтів, потрібно ще 1 пакетик дріжджів і трохи цукру.
Спочатку трохи підігріту воду або суміш молока з водою, додають 1 чайну ложку цукру, 1 пакетик сухих дріжджів і 2 ст. ложки борошна. Замішувати тісто на цій опарі треба хвилин через 20 щоб дріжджі, що називається, заграли і опара підійшла.
Тісто для самси можна приготувати на кефірі, для цього замість води використовуємо суміш води з кефіром у співвідношенні 1:1. Знежирений кефір можна використовувати нерозведеним.
Коли ви вибрали рецепт тіста ліпимо і печемо самсу, для цього нам потрібна начинка.
Класична начинка для самси
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо, курдючне сало і цибулю нарізаємо дуже дрібно ножем або рубаємо з допомогою кухонного процесора з

Приготування самси
Розкачуємо тісто на листи, пробивний круглої або квадратної формою вибиваємо підкладки. У середину кожної підкладки кладемо порцію начинки і щільно слепляем краю в пиріжок квадратної форми (конвертом) або трикутною.
Печемо самсу в духовій шафі на змащеному олією деку протягом 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Самса з гарбузом по-узбецьки
Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на

Рецепт самси з м'ясом
Чудову узбецьку випічку можна успішно приготувати самостійно в домашній духовці, дотримуючись запропонованих у статті рецептами. Розповімо, як спекти

Самса в духовці
Найвідоміший вид узбецької випічки - самсу, можна успішно приготувати в духовці на домашній кухні. Причому блюдо вийде не гірше традиційного аналога.

Тісто для самси - узбецький рецепт
Популярний східне блюдо - самсу можна приготувати кількома способами. Найпоширенішим є саме узбецький варіант цієї чудесної випічки, якому і

Самса з листкового тіста
Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але

Самса з сиром
Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в